تامین مالی ارزی خط لوله پارس از سوی بانک تجارت
تفاهمنامه خط لوله پارس( انتقال فرآوردههای نفتی مهرآران، فسا، شیراز) در مراسمی با حضور وزیر نفت، وزیر امور اقتصادی و دارایی، نمایندگان مردم استان فارس در مجلس شورای اسلامی، هادی اخلاقی، مدیرعامل بانک تجارت و جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی امضا شد.
به گزارش روابطعمومی بانک تجارت، این بانک به موجب این تفاهمنامه تامین منابع مالی ارزی تا سقف یکصد میلیون یورو از محل منابع بانک برای اجراییشدن طرح خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی مهرآران، فسا، شیراز را از طریق اعطای تسهیلات به شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران و یا شرکتهای معرفیشده از سوی این شرکت عهدهدار خواهد بود.
اخلاقی، در این مراسم با تبریک اعیاد شعبانیه گزارش کوتاهی از اقدامات و مشارکت این بانک در پروژهها و طرحهای بزرگ ملی و زیربنایی کشور از جمله پروژههای راهسازی، سد، مترو تهران و … ارائه کرد و گفت: بانک تجارت از گذشته تاکنون همکاری نزدیکی را با حوزه انرژی کشور خصوصا بخش نفت، گاز و پتروشیمی داشته و میتوان گفت بالغ بر ۴۰درصد از ظرفیت این بانک به ارائه خدمات تسهیلاتی و تعهداتی به این بخش اختصاص یافته است.
او با بیان اینکه ۱۶۰شعبه و ۳۵باجه بانک تجارت مستقیما در حال ارائه خدمات به حوزه انرژی هستند یادآور شد: بانک تجارت در دو سال اخیر به رغم محدودیتهای موجود بخش قابل توجهی از نقل و انتقالات وجوه حوزه نفت را با حداقل ریسک ممکن بر عهده داشته و با اعطای ۶۰هزار میلیارد تومان تسهیلات و ۱۵هزار میلیارد تومان تامین مالی از طریق بازار سرمایه در خدمت مجموعه نفت بوده است.
مدیرعامل بانک تجارت با ابراز خرسندی از حضور و مشارکت بانک تجارت در این پروژه بزرگ اظهار امیدواری کرد این بانک به عنوان یک نهاد مالی و ملی بتواند به وظایف خود به شایستگی عمل کرده و در شکوفایی بیش از پیش اقتصادی کشور منشاء اثر باشد.
سالاری، معاون وزیرنفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نیز بر لزوم توجه به بهینهسازی مصرف انرژی در کشور و افزایش شبکه انتقال فرآوردههای نفتی تاکید کرد و گفت: تلاش وزارت اقتصاد و بانک تجارت برای تامین منابع و تسهیلات مورد نیاز برای اجرای این پروژه قابل تقدیر است و اطمینان داریم ثمرات اجرای این پروژه در سالهای آتی بیش از پیش نمایان خواهد شد.
تامین کسری و توزیع بهینه سوخت مورد نیاز استان فارس، استفاده از خط لوله به عنوان جایگزین حمل و نقل جادهای و افزایش سهم انتقال فرآوردههای نفتی از طریق خط لوله، کاهش تردد جادهای در نتیجه کاهش مصرف سوخت، صرفهجویی و کاهش هزینههای عملیاتی اعم از جادهای و خط لوله، کاهش مخاطرات جادهای و زیستمحیطی و افزایش حجم ذخیرهسازی فرآوردههای نفتی در استان فارس با رعایت ملاحظات پدافند غیر عامل را میتوان از جمله اهداف اجرای پروژه خط لوله پارس( انتقال فرآوردههای نفتی به استان فارس) برشمرد.
اجرای این پروژه ۴ساله از سال ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد و شامل احداث ۴۰۰کیلومتر خط لوله ۱۴ اینچ، احداث ۲تلمبه خانه، ۱پایانه، و احداث انبار نفت جدید به ظرفیت ۸۰میلیون لیتر در فسا و توسعه انبار نفت شیراز خواهد بود.