کد خبر: 210204204821
اخبار شرکت هاانرژیصنعت و معدن

تحول دیجیتال در اکتشاف نفت با هوش مصنوعی کلید خورد

مدیران صنعت نفت در نشست تخصصی نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، با تأکید بر ضرورت «پوست‌اندازی» در حوزه اکتشاف، هوش مصنوعی را ابزاری حیاتی برای عبور از تحریم‌ها، کاهش ریسک و افزایش بهره‌وری در عملیات اکتشافی اعلام کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مدیریت اکتشاف و به نقل از شرکت ملی نفت ایران، نشست تخصصی «نقش تحول‌آفرین هوش مصنوعی در آینده اکتشاف میادین نفت و گاز» امروز (یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت) در سالن IHIT و روز پایانی نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد. در این نشست، مدیران و کارشناسان صنعت نفت بر لزوم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی در فرآیندهای اکتشافی تأکید کردند.

محی‌الدین جعفری، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، با اشاره به اینکه در حوزه اکتشاف به‌دنبال پوست‌اندازی با استفاده از روش‌های نو هستیم، گفت: برای مقابله با محدودیت‌های بین‌المللی ناگزیر به بازتعریف برخی فرآیندهای اکتشافی با کمک هوش مصنوعی هستیم.

وی افزود: در مرحله حفاری که ریسک بالایی دارد، هوش مصنوعی می‌تواند داده‌های دقیق‌تری در اختیار زمین‌شناسان قرار دهد و تصمیم‌گیری در عملیات را بهبود بخشد.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت با اشاره به چالش‌های این فناوری تصریح کرد: مقاومت نیروی انسانی در برابر حذف روش‌های سنتی، نگرانی از نشت اطلاعات محرمانه و پراکندگی و ناهمگونی داده‌ها از مهم‌ترین موانع پیش‌ رو است که باید به‌درستی مدیریت شود.

در ادامه این نشست، محمدصادق مهرجو، مدیر فنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، با اشاره به جایگاه جهانی هوش مصنوعی به‌عنوان انقلاب چهارم صنعتی، بیان کرد: بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری، باید برای قرار گرفتن در بین ۱۰ کشور برتر این حوزه تلاش کنیم.

وی تأکید کرد: دقت بالاتر از انسان، هزینه کمتر و توانایی یکپارچه‌سازی داده‌ها ازجمله مزایای هوش مصنوعی است که در اکتشاف، پردازش لرزه‌ای و الگوسازی زمین‌شناسی کاربرد گسترده‌ای دارد.

مدیر فنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران همچنین، به اقدام‌های این شرکت در این حوزه اشاره کرد و گفت: تشکیل کمیته تخصصی، مدیریت داده‌ها، شناسایی چالش‌ها، تعریف پروژه‌های پژوهشی و فرهنگ‌سازی سازمانی ازجمله برنامه‌هایی است که برای استفاده کاربردی از هوش مصنوعی در این شرکت در حال اجراست.

مهرانگیز نادری، مدیر پژوهش و فناوری شرکت نفت و گاز پارس، نیز در این نشست، هوش مصنوعی را عامل کاهش ریسک، زمان و هزینه در پروژه‌ها دانست و بیان کرد: استفاده از این فناوری در برخی پروژه‌ها به کاهش ۷۰ درصدی زمان، ۶۰ درصدی ریسک و ۴۰ درصدی هزینه منجر شده است.

وی همچنین، به چالش‌های تبدیل داده‌های موجود به اطلاعات دیجیتال و نیاز به سرمایه انسانی میان‌رشته‌ای در حوزه‌های داده‌محور اشاره کرد.

در بخش پایانی این نشست، صدیق عربانی، مدیر پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، از اختصاص بیش از ۷۰ میلیارد تومان بودجه به دیجیتال‌سازی در این مدیریت خبر داد و گفت: پروژه‌هایی مانند هوشمندسازی عملیات حفاری و استفاده از یادگیری ماشین در ژئوفیزیک در حال اجراست که با هدف توسعه شبکه‌سازی در داخل و خارج کشور پیگیری می‌شود.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا