مسعود وطنخواه
بازار سرمایه روز گذشته دو نیمه متفاوت را به نمایش گذاشت. بورس در نیمه اول و تا ساعت 11 و 30دقیقه دیروز تحت تاثیر میزان فروش روزهای اول و دوم هفته جاری، نزولی بود اما در یک ساعت پایانی زمان معاملات شاهد خریداری گسترده در نمادهای تاثیرگذار بازار سرمایه بودیم.
شاخص کل بورس روز گذشته ابتدا به دلیل فشار فروش با کاهش حدود 8هزار واحدی وارد تراز یکمیلیون و 261هزار واحدی شد که در ادامه زمان معاملات و ورود خریداران حدود هزار و 300واحد افزایش یافت که در نهایت با کاهش 6هزار و 733واحدی در سطح یکمیلیون و 262هزار واحدی ایستاد.
حضور خریداران روز گذشته از همان شروع زمان معاملات در نمادهای بزرگ و شاخصساز نظیر شستا، شتران، ملی مس و فولاد مبارکه محسوس بود اما فشار فروش دو روز اول هفته سبب شد که روند صعودی شدن قیمت در نمادها به تدریج صورت گیرد. به دلیل بیاعتمادی حاصلشده از نزولی بودن بازار سرمایه در تعدادی از نمادها پس از خریداری شدن سبب افزایش فروشندگان و برگشت قیمتها در بازه منفی شد. حجم معاملات بالا در سطوح منفی از یک سو موجب افت بیشتر شاخص کل شد و از سوی دیگر، قیمتهای پایانی نمادها در حالی در بازه منفی بسته شد که آخرین قیمت تعدادی از این نمادها در سطوح مثبت بود.
به عنوان نمونه شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی که در ابتدای زمان معاملات نزدیک محدوده منفی 2درصد معامله میشد پس از 10دقیقه از شروع معاملات به تدریج وارد سطح صفر قیمتی شد و در یک ساعت پایانی نیز توانست با افزایش تقاضا تا 5درصد مثبت نیز دادوستد شد اما به دلیل در نظر گرفتن میانگین وزنی در محاسبه قیمت پایانی، سرانجام با قیمت 2.3درصد مثبت بسته شد.






