تقسیم سود نقدی ۳۷۰۰ تومانی شبدیس در هر سهم
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی پردیس امروز چهارشنبه ۷ آذرماه با حضور مدیران، رئیس مجمع، مدیرعامل، ناظر بورس، حسابرس و با حضور ۸۵ درصد سهامداران برگزار شد و در پایان مجمع به ازای هر سهم ۳۷۰۰ تومان سود نقدی تقسیم شد.
عصر اقتصاد: سیدمحمدرضا میری لواسانی مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس، در گزارش عملکرد سالانه این شرکت به ارائه دستاوردها و چالشهای تولید، فروش و صادرات پرداخت.
وی ضمن تأکید بر ظرفیتهای تولیدی سه فاز این مجتمع پتروشیمی، وضعیت تولید و صادرات محصولات در سالهای ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و پیشبینی برای سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.
مدیرعامل پتروشیمی پردیس خاطر نشان کرد ، این شرکت در سال مالی ۱۴۰۱ توانست به ۹۵ درصد از ظرفیت اسمی خود، معادل تولید ۳ میلیون و ۸۷ هزار تن، دست یابد. اما در سال ۱۴۰۲ به دلیل افزایش روزهای کاری ازدسترفته و محدودیت تأمین گاز، تولید به ۲ میلیون و ۹۹۳ هزار تن کاهش یافت.
با این حال، در سال ۱۴۰۳ با کاهش روزهای کاری از دسترفته به ۱۸ روز، میزان تولید به ۳ میلیون و ۲۰۵ هزار تن رسید که معادل ۹۹.۵ درصد ظرفیت اسمی شرکت بود.
در حوزه صادرات نیز، میزان صادرات از ۲ میلیون و ۲۹۱ هزار تن در سال ۱۴۰۲ به ۲ میلیون و ۶۲۵ هزار تن در سال ۱۴۰۳ افزایش یافت که به رشد ۱۵ درصدی صادرات منجر شد. با این حال، کاهش قیمت جهانی برخی محصولات، بخشی از درآمد صادراتی را تحت تأثیر قرار داد.
میری لواسانی به محدودیتهای تأمین گاز بهعنوان یکی از موانع اصلی تولید اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲، این محدودیتها معادل ۷۴ روز توقف تولید ایجاد کرد که نسبت به سال قبل از آن افزایش داشت.
همچنین، به دلیل حوادث غیرمترقبه و تعمیرات، میزان روزهای کاری ازدسترفته به ۴۷ روز رسید. اما با اقدامات اصلاحی، این عدد در سال ۱۴۰۳ به ۱۸ روز کاهش یافت.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی پردیس در ادامه گفت: در بخش مالی، درآمد صادراتی شرکت در سال ۱۴۰۳ به ۳۴.۲ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به ۲۹.۳ هزار میلیارد تومان سال قبل، ۱۵ درصد افزایش داشت. با این حال، افزایش هزینههای گاز، سوخت و خوراک (۴۶ درصد) تأثیر منفی بر سود خالص شرکت گذاشت و رشد آن را محدود کرد.
وی با بیان برنامه های پیشرو در اجرای طرح جلوگیری از خام فروشی توضیح داد : شرکت پتروشیمی پردیس برنامههایی را برای افزایش ظرفیت انبارها و بهرهوری صادرات آغاز کرده است.
همچنین پروژهای برای تبدیل آمونیاک به محصول نهایی در حال طراحی است که به گفته مدیرعامل، میتواند سالانه تا ۷۰ میلیون دلار ارزآوری جدید ایجاد کند. این طرح علاوه بر کاهش خامفروشی، از مزایای معافیتهای مالیاتی مرتبط با بهینهسازی مصرف سوخت نیز بهرهمند خواهد شد.
میری لواسانی با اشاره به کسب افتخارات پتروشیمی پردیس در سال جاری گفت: پتروشیمی پردیس در سال ۱۴۰۳ با تولید ۳ میلیون و ۲۰۵ هزار تن، علاوه بر دستیابی به بالاترین سطح تولید تاریخ خود، به رتبه برتر تولیدکنندگان صنعت پتروشیمی کشور دست یافت. این شرکت همچنان بزرگترین تولیدکننده اوره در کشور است و سهم عمدهای در تأمین نیاز داخلی و صادراتی دارد.
در پایان مجمع به ازای هر سهم ۳۷۰۰ تومان سود نقدی تقسیم شد.