کد خبر: 190104199825
اقتصادانرژیتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

تکرار سناریوی قطعی برق صنایع

در حالی که مسئولان توانیر از عدم وجود محدودیت برای صنایع کوچک و متوسط خبر می‌دهند، خبرها از آغاز قطعی برق صنایع سیمان از ۱۶ فروردین ماه، نگرانی‌ها را درباره بروز مشکل و تنش قیمتی در فصل گرم سال افزایش داده است. این تناقض در اظهارات، ابهامات زیادی را در خصوص برنامه‌های تامین برق صنایع در سال جاری ایجاد کرده است.

به گزارش عصراقتصاد، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر، در گفتگو با رسانه‌ها اعلام کرد که هیچ برنامه‌ای برای محدودیت شهرک‌های صنعتی اعلام نشده است و شهرک‌های صنعتی و صنایع متوسط به طور کامل در حال مصرف برق هستند. وی با اشاره به اینکه صنایع کوچک بیش از ۹۲ درصد از کل صنایع را تشکیل می‌دهند، تاکید کرد که این صنایع در حال حاضر هیچ محدودیتی ندارند.

رجبی مشهدی همچنین به ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق اشاره کرد که بر اساس آن، صنایع انرژی بر مکلف به احداث نیروگاه هستند و در صورت کمبود برق، در برنامه‌های مدیریت مصرف مشارکت می‌کنند. وی افزود که در حال حاضر، سهم قابل توجهی از انرژی مورد نیاز این صنایع در حال تامین است و این صنایع می‌توانند در ساعت بار، بیش از قدرت قراردادی و بر اساس مجوز وزارت نیرو، برق استفاده کنند و جریمه‌ای هم برای آنها در نظر گرفته نمی‌شود.

مدیرعامل توانیر از صنایعی که نیروگاه دارند، خواست تا حتماً نیروگاه‌های خود را در مدار تولید قرار دهند و در ساعات اوج مصرف، با دیسپچینگ ملی همکاری لازم را داشته باشند.

آغاز قطعی برق صنایع سیمان و هشدارها درباره افزایش قیمت

در حالی که توانیر از عدم وجود محدودیت برای صنایع خبر می‌دهد، اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی سیمان، از آغاز قطعی برق صنایع سیمان از ۱۶ فروردین ماه خبر داده و نسبت به تشدید نگرانی‌ها درباره بروز مشکل و تنش قیمتی در فصل گرم سال هشدار داده است.

الوندیان با اشاره به اینکه از ۲۵ اسفند ماه محدودیت سوخت صنایع برطرف شده بود، اظهار داشت که انجمن سیمان برنامه ریزی کرده بود تا قبل از شروع محدودیت‌های برقی مربوط به نیمه اول سال که از اواسط خرداد ماه شروع می‌شود، بیشترین تولید و ذخیره را به خصوص در کلینکر داشته باشد.

وی با ابراز نگرانی از آغاز محدودیت برق صنایع از ۱۶ فروردین ماه، تصریح کرد که این محدودیت در اکثر استان‌ها گسترش یافته و برق منطقه‌ای استان‌ها این محدودیت را ابلاغ کرده‌اند.

دبیر انجمن صنفی سیمان تاکید کرد که در کارخانجات سیمان، ۶۵ درصد دیماند برق مصرفی کارخانه در کوره‌ها و تبدیل مواد به کلینکر استفاده می‌شود و باید در این کوره‌ها برق مصرفی پیوسته استفاده شود و نباید بیشتر از ۴ ساعت محدودیت برقی لحاظ گردد. اما با ابلاغیه جدید، محدودیت برق صنایع سیمان از صبح تا غروب است و این به معنی کاهش تدریجی خوراک کوره و نهایتاً خاموش کردن کوره‌هاست.

الوندیان هشدار داد که قطعی برق نه تنها تولید را مختل می‌کند، بلکه به تجهیزات کارخانه‌ها نیز آسیب می‌زند، زیرا تولید یک خط پیوسته است و وقتی این روند مختل می‌شود، تمام فرایند تولید به مشکل می‌خورد و قادر نیستیم ذخایر را تأمین کنیم و به جای اینکه تابستان به مشکل بخوریم از همین اول سال دچار مشکل شده‌ایم.

احتمال بروز تنش قیمتی در بازار سیمان

دبیر انجمن صنفی سیمان با اشاره به اینکه وقتی تولید به مشکل بخورد، تبعاتش به هم خوردن تعادل بازار و تعادل قیمتی است، تاکید کرد که وقتی هر گونه ناترازی رخ می‌دهد و تولید به فوریت مختل می‌شود، باید منتظر تبعات آن در کف بازار باشیم.

الوندیان تصریح کرد که وقتی تولید و عرضه با مشکل مواجه شود، قیمت نامتعادل می‌شود و باید تولید به قدری باشد که مردم به راحتی خرید کنند.

وی درباره احتمال افزایش قیمت سیمان تاکید کرد که آنچه قیمت را متعادل نگه می‌دارد تولید است و فعلاً تبعات خود را نشان نمی‌دهد، زیرا در حال حاضر عرضه در حال انجام است، اما انجمن سیمان نگران ماه‌های آینده است.

با توجه به اهمیت تامین برق پایدار برای صنایع و تاثیر آن بر تولید، اشتغال و قیمت کالاها، لازم است مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت تامین برق صنایع شفاف سازی کنند و راهکارهای مناسب برای حل مشکلات موجود ارائه دهند.

در غیر این صورت، تکرار سناریوی قطعی برق صنایع در سال‌های گذشته و بروز مشکلات جدی در تولید و عرضه کالاها اجتناب ناپذیر خواهد بود.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا