ثبت سالانه ۱۲ هزار مورد سرقت برق در کشور انگلیس/ سارقان ۴ برابر یک خانواده معمولی برق مصرف میکنند

امروزه سرقت انرژی برق به یکی از چالشهای جدی این صنعت در کشورهای مختلف تبدیل شده است و بسیاری از کشورها برای مقابله با آن تدابیر ویژهای را در پیش گرفتهاند.
مانند کشور انگلیس که دولتمردانش با تأسیس یک موسسه اطلاعاتی نسبت به دریافت گزارش سرقت برق به صورت ناشناس اقدام میکنند تا با این پدیده به صورت جدی برخورد کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، سرقت انرژی برق که گاهی از آن به “دور زدن غیرقانونی کنتور” یاد میشود، به معضلی فزاینده در جوامع مختلف تبدیل شده است و در کشورهای مختلف برای این برخورد با این پدیده دستورکارهای ویژه ای در پیش گرفته شده است.
مستند به گزارش موسسه مالی اقتصادی «alan boswell group» در کشور انگلیس به منظور مقابله با پدیده برق دزدی یک نهاد اطلاعاتی به نام «Crimestoppers» راه اندازی شده است که شهروندان می توانند به صورت لحظه ای مشاهدات خود در خصوص برق دزدی را در این سامانه به صورت ناشناس به مسئولان مربوطه گزارش دهند.
بر اساس گزارش Crimestoppers، سالانه بیش از ۱۲ هزار مورد سرقت انرژی تنها از طریق این سامانه ثبت میشود و این روند در سال های اخیر نسبت به گذشته روند افزایشی داشته است، تخلفی که نه تنها هزینههای مالی زیادی برای مصرفکنندگان قانونی به همراه دارد، بلکه میتواند خطرات جانی و خسارات شدیدی به املاک وارد کند.
مستند به این گزارش یکی از مهمترین دلایل سرقت انرژی برق در انگلیس، مشکلات اقتصادی و بحران هزینههای زندگی است. به طوری که بسیاری از خانوارهای کمدرآمد، توانایی پرداخت قبضهای بالای انرژی را ندارند و برخی به روشهای غیرقانونی روی میآورند. همچنین، در برخی مناطق، شبکههای خلافکار بهصورت سازمانیافته اقدام به دور زدن کنتورها و فروش انرژی ارزان به مردم میکنند.
دلیل دیگر، استفاده از برق برای مصارف غیرقانونی، بهویژه در مزارع رمز ارز و نظایر آن است که به دلیل فعالیت شبانه روزی میزان مصرف برق را به شدت افزایش می دهد.
به طور کلی بررسی ها نشان می دهد شهروندانی که از طریق غیرقانونی برق خود را تأمین می کنند، بیش از ۴ برابر یک خانواده معمولی برق مصرف میکنند که برای جلوگیری از ثبت این میزان مصرف غیرعادی، مجرمان از روشهایی مانند دور زدن کنتور یا اتصال مستقیم به خطوط برق همسایگان استفاده میکنند.
بر اساس این گزارش اقدام غیرقانونی برای سرقت برق علاوه بر تحمیل فشار سنگین به شبکه برق، به جهت دستکاری در تأسیسات و سیم کشی غیرایمن خطرات فیزیکی و جانی در پی دارد و جدا از آن به دلیل اینکه بسیاری از مستأجران برای این اقدام تأسیسات ساختمان ها را تخریب میکنند، این مسئله میتواند برای مالکان بسیار پرهزینه باشد.
افزون بر این سرقت انرژی برق طبق ماده ۱۳ قانون سرقت ۱۹۶۸ بریتانیا جرم محسوب میشود و تا پنج سال زندان و جریمههای سنگین مالی در انتظار متخلفان خواهد بود.
این گزارش میافزاید در انگلیس راههای مختلفی برای شناسایی و مقابله با سرقت انرژی وجود دارد و در صورت شناسایی سرقت انرژی برق، اولین اقدام گزارش آن به مقامات مربوطه است. این تخلف را میتوان به پلیس و یا سامانه هایی که به همین منظور طراحی شده است اطلاع داد تا اقدامات قانونی در این خصوص در دستور کار قرار گیرد.
مستند به این گزارش، سرقت انرژی یک چالش جدی برای جوامع مختلف است، این تخلف نهتنها باعث افزایش هزینههای مصرفکنندگان قانونی میشود، بلکه ایمنی املاک و جان ساکنان را به خطر میاندازد.
برای مقابله با این مشکل، بازرسیهای دورهای، آگاهیبخشی به مستأجران، استفاده از فناوریهای هوشمند و گزارش سریع تخلفات ضروری است و به واسطه فشار سنگینی که این اقدام به شبکههای برق وارد میکند، در کشورهای مختلف اقدامات بازدارنده ای در این خصوص اجرایی میشود.