جزییات دریافت مجوز تولید برق از «بازیافت حرارت صنایع» و عرضه در بورس
مدیرکل دفتر راهبری طرحهای بهرهوری انرژِی ساتبا از امکان عرضه برق تولیدی از بازیافت حرارت در صنایع در تابلوی برق سبز بورس انرژی خبر داد.
به گزارش وزارت نیرو، محمدتقی زیاری اظهار کرد: در راستای تشویق صنایع به استفاده از فنآوریهای نوین و ارتقای بهرهوری انرژی و اجرای ماده (۱۶) قانون جهش تولید دانشبنیان، عرضه برق تولیدی از بازیافت حرارت در صنایع در تابلوی سبز بورس انرژی امکان پذیر شده است.
به گزارش دفتر راهبری طرحهای بهرهوری انرژِی ساتبا، نیروگاه بازیافت حرارت، یا نیروگاه بازیابی گرما، نوعی نیروگاه است که از حرارت تولید شده در فرآیندهای صنعتی یا سایر فعالیتها برای تولید برق استفاده میکند؛ این سیستمها معمولاً حرارتی را که به طور طبیعی هدر میرود، جمعآوری کرده و آن را به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند.
وی ضمن اشاره به تصویب “دستورالعمل پتانسیلسنجی و نظارت بر نیروگاههای بازیافت حرارت” توسط ساتبا، این اقدام مهم را فرصتی مغتنم برای صنایع مشمول ماده ۱۶ قانون جهش دانشبنیان دانست تا با نصب نیروگاه بازیافت حرارت، بتوانند برق تولیدی خود را به قیمت برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس انرژی به فروش برسانند و یا بهعنوان تعهدات این ماده قانونی از آن استفاده کنند.
زیاری درباره نحوه اخذ پروانه احداث نیروگاه بازیافت حرارت گفت: متقاضی با مراجعه به درگاه ملی مجوزهای کشور و بارگذاری مدارک و مستندات لازم از جمله تاییدیه ظرفیت قابل نصب، میتواند نسبت به اخذ آن و شروع فرآیند نصب نیروگاه اقدام کند.
مدیرکل دفتر راهبری طرحهای بهرهوری انرژی ساتبا تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل مصوب، مسئولیت بررسی و ارزیابی پتانسیل تولید برق از بازیافت حرارت بر اساس مدارک ارسالی از سوی متقاضی بر عهده دفتر راهبری طرحهای بهرهوری انرژی است.
بنا بر این گزارش در راستای توسعه صنایع دانش بنیان مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه بازار برای این صنایع و تولید برق پاک در محل مصرف، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظف هستند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین کنند و این میزان در پایان سال پنجم باید حداقل به پنج درصد برسد، در غیر این صورت وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه کرده و از صنایع أخذ کند.