جلوگیری از هدر رفت میلیاردها دلار سرمایه ملی با استفاده از فناوری
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه با استفاده از فناوری میتوان جلوی هدررفتن میلیاردها دلار نفت و گاز و قاچاق سوخت را گرفت، عنوان کرد که با هوشمندسازی سامانهها از هدررفت سرمایه ملی جلوگیری میشود.
به گزارش عصراقتصاد، ذبیحالله خدائیان بعدازظهر امروز (پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت) در حاشیه رونمایی از سند راهبردی هوش مصنوعی در صنعت نفت و امضای قراردادهای پژوهشی با هدف توسعه میدانهای نفتی و گازی در دومین روز از بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت تهران با بیان اینکه هر بخش و صنعتی در کشور باید دارای سند حکمرانی باشد، گفت: برای به انحراف کشیده نشدن مدیریت کشور، استفاده از فناوریها بهویژه هوش مصنوعی ضروری است.
وی با بیان اینکه با استفاده از فناوری میتوان جلوی هدررفتن میلیاردها دلار نفت و گاز و قاچاق سوخت را گرفت، افزود: با هوشمندسازی سامانهها از هدررفت سرمایه ملی جلوگیری میشود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه نمایشگاه بینالمللی نفت بهمنظور جهش تولید با مشارکت بخش خصوصی برگزار شده است، گفت: بهترین بخش که میتواند شعار سال را محقق کند صنعت نفت است، زیرا زمینه حضور بخش خصوصی در این صنعت فراهم شده است.
خدائیان با اشاره به اینکه اقتصاد کشور وابسته به نفت و گاز است، افزود: باید تلاش کنیم تا این وابستگی کاهش یابد.
وی تصریح کرد: باید در بخش محصولها و فرآوردههای نفتی و صنعت پتروشیمی سرمایهگذاری کنیم، زیرا بخش پتروشیمی بازوهای بخش اقتصادی و منبع ارزی پایدار کشور است.
رئیس سازمان بازرسی کشور گفت: زمانی شعار سال محقق و کشور از ضربهپذیری صادرات نفت خام رها میشود که صنعت پتروشیمی گسترش یابد.
خدائیان ادامه داد: اگر صنعت پتروشیمی دارای فناوری پایه و دانشبنیان شود، سبب تنوع تولید محصولهای این صنعت خواهد شد.
وی با بیان اینکه نباید نفت و گاز را بهصورت خام صادر کنیم، گفت: فقط میتوانیم فناوری جزئی را صادر کنیم که این نوعی خامفروشی به شمار میآید.
رئیس سازمان بازرسی کشور با اشاره به اینکه کشورهایی که نفت و گاز ندارند، پیشرفت بسزایی در صنعت پتروشیمی کردهاند، افزود: آلمان با تکیه بر فناوری و پژوهش در صنعت پتروشیمی پیشرفت کرده و ارزآوی مطلوب و اشتغالزایی را ایجاد کرده است.
فناوری و تأمین مالی ضرورت ورود به بازارهای بینالمللی
خدائیان با اشاره به اینکه سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ارزآوری را گسترش میدهد، بیان کرد: برای ورود به بازار بینالمللی نیازمند فناوری و تأمین منابع مالی در این صنعت هستیم.
وی با بیان اینکه صندوق توسعه علمی باید در صنعت نفت سرمایهگذاری و منابع لازم را فراهم کند، تصریح کرد: هلدینگها نیز باید به بخش خصوصی کمک کنند تا میدان برای ورود این شرکتها مهیا شود.
رئیس سازمان بازرسی کشور با اشاره به اینکه طبق ماده ۲۵ قانون کسبوکار، زمانی که قرارداد بین مجموعههای تولیدی و صنایع با شرکتها امضا میشود، افزود: فقط در زمانهای حیاتی خوراک این واحدها باید قطع شود، در غیر این صورت باید خسارت ناشی از توقف تولید را بپردازند.
خدائیان در پایان با بیان اینکه بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت ایران با محوریت تجهیزات ضروری صنعت نفت برگزار شده است، گفت: باید از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنیم و این موضوع با هوشمندسازی همه بخشها محقق میشود.