کد خبر: 300502135986
آسیب اجتماعیاقتصادانرژیجامعه و فرهنگروزنامه

خالی شدن نیمی از ظرفیت سدهای کشور با کاهش ۱۵ درصدی بارش‌ها

در حال حاضر با وجود ۲۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در سدهای کشور، ۵۰ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و ۵۰ درصد این ظرفیت خالی است.

این در حالیست که میزان بارش‌ها در کشور ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۱) تا ۲۸ مردادماه هر چند نسبت به سال گذشته سه درصدی رشد داشته است، اما نسبت به دوره بلندمدت کاهش ۱۵ درصدی دارد.

به گزارش عصراقتصاد، در ۳۳۱ روز گذشته از سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۱ تا ۲۸ مرداد ۱۴۰۲) در مجموع ۳۸ میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی ۲۹ میلیارد و ۸۸۰ میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، رشدی ۲۸ درصدی داشته است.

همچنین در این مدت، به منظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست محیطی، ۳۲ میلیارد و ۶۷۰ میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده که نسبت به خروجی ۲۷ میلیارد و ۸۷۰ میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، ۱۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

درحال حاضر با وجود ۲۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در سدهای کشور، ۵۰ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و ۵۰ درصد این ظرفیت خالی است.

میزان ذخایر آبی سدها در روز بیست و هشتم مردادماه ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۱ میلیارد و ۱۸۰ میلیون مترمکعب بود، که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان‌دهنده رشد ۱۶ درصدی در این بخش است.

کاهش ۱۵ درصدی بارش‌ها در کشور نسبت به دوره بلندمدت

میزان بارش‌ها در کشور ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۱) تا ۲۸ مردادماه هر چند نسبت به سال گذشته سه درصدی رشد داشته است، اما نسبت به دوره بلندمدت کاهش ۱۵ درصدی دارد.

مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو هفته گذشته از کاهش بارش‌ها در کشور خبر داده بود اما جدیدترین گزارش این موسسه بیانگر آن است که از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۱) تا ۲۸ مرداد امسال میزان بارش‌ها به ۲۰۸.۴ میلیمتر رسیده است.

این میزان بارش در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته آبی با بارش ۲۰۱.۹ میلیمتری، سه درصد رشد را نشان می‌دهد اما نسبت به دوره بلندمدت همچنان کاهش ۱۵ درصدی را نشان می‌دهد.

وضعیت بارشی در استان‌های مختلف کشور نیز نشان از آن دارد که استان هرمزگان با ۱۱۹.۹ میلیمتر بارش از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۸ مرداد بیشترین کاهش بارش را نسبت به سال گذشته (بارش ۲۳۶.۹ میلیمتر) به میزان ۴۹ درصد داشته و استان ایلام نیز در این مدت با بارش ۵۴۲.۲ میلیمتری در مقایسه با ۲۱۲.۵ میلیمتر سال گذشته بیشترین رشد را به میزان ۱۵۵ درصد را ثبت کرده است.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا