تعیین ۶۰۰۰ میلیارد تومان مالیات برای لوکسنشینان
بنابر اعلام مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور، برای حدود ۱۸۸ هزار واحد مسکونی گران قیمت شناسایی شده در سه سال گذشته، ۶۰۰۰ میلیارد تومان مالیات تعیین شده و مطالبات آنها درحال انجام است.
عصراقتصاد: جهانگیر رحیمی در خصوص اقدامات سازمان مالیاتی کشور در حوزه خانههای گران قیمت که از سال ۱۴۰۰ مصوب و عملیاتی شده است، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۲ هزار و ۳۳۳ واحد مسکونی، سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی و سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۳۵ هزار و ۵۰۹ واحد مسکونی گرانقیمت مشمول مطالبه مالیات شدهاند.
وی در رابطه با مجموع واحدهای مسکونی گرانقیمت که طی سه سال اخیر شناسایی شدهاند، اظهار کرد: ۱۸۸ هزار و ۳۴۴ واحد طی سه سال گذشته شناسایی شده اند که از این تعداد ۶۰۰۰ میلیارد تومان مالیات تعیین و مطالبات آنها صورت گرفته است.
مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: براساس آمار منتشره تا کنون از ۶۰۰۰ میلیارد تومان مالیات مطالبه شده از واحدهای مسکونی گران قیمت، حدود ۱۳۰ میلیارد تومان مالیات وصول شده است.
به گزارش عصراقتصاد، بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۳، زمینهای فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغ ویلاهای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و واحدهای مسکونی که ارزش هریک از آنها بیش از ۳۵۰ میلیارد رالر باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان ۲ در هزار ارزش میشود.
واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای در حال ساخت، مشمول این مالیات نیست. باغ ویلاهای غیرمجاز تا زمان دریافت پروانه ساخت یا اجرای حکم کمیسیون موضوع ماده (۳) قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب سال ۱۳۷۴ با اصلاحات بعدی و کمیسیونهای ماده (۹۹) یا ماده (۱۰۰) قانون شهرداریها حسب مورد مشمول جریمهای معادل دو برابر مالیات باغ ویلاهای مجاز است.
سال ۱۴۰۲ خانههایی که بالایی ۲۰ میلیارد تومان ارزش داشتند، به عنوان خانه لوکس شناسایی می شدند که این رقم در بودجه ۱۴۰۳ به ۳۵ میلیارد تومان رسید.
همچنین مالکان خانه های با بیش از ۱۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ ، خانه های بالای ۱۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ و خانه هایی با ارزش بیش از ۲۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲مشمول مالیات بر خانه های لوکس میشدند.
دریافت مالیات از خانههای لوکس از سال ۱۴۰۰ کلید خورد
بر اساس هشدار سازمان مالیاتی، مشمولان مالیات خانه های لوکس، چنانچه در مهلت قانونی مالیاتشان را پرداخت نکنند، فرایند قانونی وصول مالیات از طریق سازمان امور مالیاتی انجام خواهند گرفت.
خانه های لوکس در صورت عدم پرداخت مالیات، در مرحله نخست ممنوع المعامله می شوند. اگر نسبت به عملیات اجرایی اقدام شود و شخصی که مطالبه مالیاتی وی قطعی شده است نسبت به پرداخت مالیات اقدام نکند، بهطور قطع از طریق مزایده اموال نسبت به وصول حقوق دولت اقدام می شود.
طبق اعلام رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور، ۴۳ هزار خانه لوکس در سال ۱۴۰۱ در کل کشور شناسایی شد. همچنین ۱۱۰ هزار خانه لوکس در سال ۱۴۰۲ فقط در شهر تهران و با کمک شرکتهای دانشبنیان شناسایی شد که در مجموع طی سه سال حدود ۱۸۸ هزار واحد مسکونی گران قیمت شناسایی شده است.