خوش به حال انسانهای ماقبل تقویم
چمران: «قرار بود امروز (یکشنبه) سؤال از شهردار انجام شود، اما به دلیل راهپیمایی ۱۳ آبان انجام نشد.»
راضیه حسینی
باید درک کنیم که برنامهریزی برخی مسائل واقعاً مشکل است. مثلاً نمیشود از قبل متوجه شد که سیزده آبان دقیقاً چه روزی میشود. کسی چه میداند، ممکن است بشود چهارده آبان! احتمالاً مسئولان برای سؤال از شهردار، تاریخ قمری را در نظر گرفتند و از آنجایی که تاریخ شمسی و قمری همیشه با هم چند روزی اختلاف دارند، دچار مشکلات محاسبهای شدند.
شاید هم اصلاً حواسشان نبوده است که ۱۳ آبان چه روزی است و برای سؤال از شهردار همینطور، تصادفی این روز را انتخاب کردند. نه چهارده و نه دوازده، فقط سیزده!
آدمیزاد است دیگر. همیشه تاریخها را فراموش میکند. اصلاً معضل بشر از ابتدای بهوجودآمدن تقویم همین بوده است. انسانهای ماقبل تقویم، راحت بودند. نیاز نداشتند تاریخ تولد کسی یادشان باشد. هیچ مردی هم بابت فراموشکردن سالگرد ازدواج و عقد مجبور نمیشد شب بیرون از خانه بخوابد. اما از وقتی تقویم به وجود آمد مشکلات بشر هم بیشتر شد.
پیشنهاد میکنیم برای تاریخ بعدی سؤال از شهردار، حتماً یک تقویم، نوعش مهم نیست، رومیزی، جیبی، دیواری و… دم دست داشته باشید، و برای انتخاب روز، یادتان باشد مثلاً ۲۲ بهمن هر سال، در روز ۲۲ بهمن است و اتفاقاً راهپیمایی هم برگزار میشود. یا مثلاً تعطیلات رسمی هر سال تعطیلند. جمعهها را هم در روزهای انتخابی قرار ندهید. تعطیل است. از وقتی یادمان میآید تعطیل بود.
اگر ثبت یک تاریخ و روز آزاد، کار سختی است میتوانید از تکنیک برعکس استفاده کنید. مثلاً هر روزی را که انتخاب کردید کنار بگذارید و رویش با قرمز ضربدر بکشید. بعد، از روزهای باقیمانده یکی را انتخاب کنید. اینطوری شاید بالاخره بتوانید یک روز را برای سؤال از شهردار محترم مشخص کنید.
شاید هم تا زمان انتخاب روز، اصلاً موضوع سؤال از رسمیت خارج شد، حتی ممکن است همگی فراموش کنند اصلاً قرار بود چه سؤالی از شهردار بپرسند. بعد هم به این نتیجه برسند که تا وقتی یادشان بیاید، فعلاً بحث سؤال از دستور کار خارج شود. آدمیزاد است دیگر. همه چیز یادش میرود!