دردسرهای تولیدکنندگان پوشاک در تأمین مواد اولیه
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با بیان اینکه در الیاف پنبه نیاز داخل حدودا ۱۷۰ هزار تن است در حالیکه تولید ۷۰ هزار تن بیشتر نیست، گفت که تولیدکنندگان برای تامین همین مواد اولیه مجبور هستند تعرفههای بسیار بالا را پرداخت کنند.
سعید غدیری در گفتوگو با تسنیم، در خصوص مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی، گفت: متأسفانه در وزارت صنعت، کارتابل فنی تعریف شده که بر اساس آن کالاهایی که مشابه ساخت داخل دارند با افزایش تعرفه و یا حتی ممنوعیت روبرو هستند و همین موضوع مشکلاتی برای واحدهای تولیدی بوجود آورده است.
برخی از کالاهای مورد نیاز واحدهای تولیدی که در داخل کشور تولید میشوند یا کیفیت لازم را نداشته و یا به میزان کافی نیستند. در همین مسیر تولیدکنندگان برای تامین همین مواد اولیه مجبور هستند تعرفههای بسیار بالا را پرداخت کنند.
وی افزود: به عنوان نمونه در الیاف پنبه نیاز داخل حدودا ۱۷۰ هزار تن است در حالیکه تولید ۷۰ هزار تن بیشتر نیست. ما انتظار داریم برای این مواد اولیه دولت کمترین تعرفه را اعمال نماید. علاوه بر این تعرفه ماشینآلات نیز افزایش یافته که همین امر قیمت تمام شده را برای واحدهای تولیدی افزایش می دهد.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با انتقاد از اینکه حجم کالاهای قاچاق در بازار افزایش پیدا کرده است تصریح کرد: بر اساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا، میزان پوشاک قاچاق حدودا ۶۰۰ میلیون دلار است در حالیکه محاسبات ما و بررسی بازار نشان میدهد حدودا ۲.۵ میلیارد دلار قاچاق پوشاک در کشور انجام میشود.
وی به شرایط سخت فعلی که بدتر از رکود کرونا است اشاره کرد و گفت: عمده واحدهای تولیدی با ۵۰ درصد ظرفیت مشغول فعالیت هستند که اگر فکری به حال آنها نشود تعطیلی آنها را در آینده شاهد خواهیم بود.