نظام بانکی آماده صادرات میلیارد دلاری به کشورهای هدف صادراتی
نشست هم اندیشی متخصصان و صادرکنندگان محصولات بانکی با اعضای اتاق بازرگانی ایران وامارات با عنوان “راهکارهای ورود محصولات و خدمات بانکی به بازار امارات و کشورهای خلیج فارس” در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد.
در این نشست عرفان شاکری،رئیس اتاق بازرگانی ایران و امارات گفت:در حال حاضر حجم تجارت ایران و امارات ۲۱ میلیارد دلار بوده و حدود ۱۶ میلیارد دلار آن واردات از امارات بوده است.در دو ماهه ابتدای سال هم ۲.۲ میلیارد دلار واردات از امارات داشتیم و حدود ۱.۵ میلیادر دلار صادرات که نشان دهنده افزایش تراز تجاری است.
وی در خصوص وظایف اتاق ایران و امارات گفت:وظیفه ما انتقال تجارت و مطالبات بخش خصوصی به دولت هاست و در عین حال تسهیل گری برای توسعه صادرات.
وی در خصوص برگزارش نشست راهکارهای ورود محصولات و خدمات بانکی به بازار امارات و کشورهای خلیج فارس گفت:در پی این مذاکرت تلاش داریم با شرکت ها و طرف های تجاری خارجی از جمله شرکت امارات وارد مذاکره و ارائه محصول شویم که این امر، در راستای توسعه صادرات کشور بسیار حائز اهمیت است.
هدف در این مذاکرات توسعه صادرات و خدمات فنی و مهندسی شرکت های توانمند کشور در حوزه بانکی است که در این زمینه صحبت های مثبتی با کشورهای منطقه به ویژه امارات داشته ایم.
شبنم بهرامی،عضو هیات رئییسه اتاق ایران و امارات نیز در این نشست گفت:این نشست به میزبانی کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران و امارات برگزار شده است و یکی از مهمترین مشکلات در حوزه گردشگری انتقال پول است.
در حال حاضر فعالان گردشگری ایران با معضلی به نام انتقال پول مواجه هستند و متخصصان و صادرکنندگان خدمات و محصولات بانکی می توانند راهکاری برای این موضوع داشته باشند.
محمد حسین جبل عاملی،پژوهشگر اقتصادی نیز در نشست گفت:امارات از سال ۲۰۲۰ با موضوع اکسپو دوبی را به عنوان قطب دنیای جدید معرفی کرد و با طرح مباحثی مثل متاورس و تکنولوژی های جدید، نیاز جدی پیدا کرد به جذب نظام های زیر ساختی صنعت آی تی.یعنی از حوزه سخت افزار و نرم افزار و حساس ترین این ها هم در حوزه بانکی است و تبدیل پول است.
وی افزود:ایران کیفیت تولید مناسبی در حوزه محصولات بانکی دارد اما با توجه به شرایط دلاری حال حاضر هزینه تولید بالایی دارد.ایرانی ها در حال حاضر در حال مشارکت با اماراتی ها هستند در حوزه توکن ها اما همین کار در داخل ایران هزینه بالایی دارد.
ما می توانیم در حوزه سخت افزار و نرم افزار برای صادرات محصولات به کشورهای خلیج فارس با محوریت امارات متحده عربی داشته باشیم.
باید توجه داشته باشیم که هزینه راه اندازی یک کسب و کار در کشوری مثل عمان نسبت به امارات ۴ تا ۵ برابر امارات است و از این نظر امارات اقتصادی تر و در دسترس تر است.
مسعود مرتضوی،مدیر عامل شرکت پویا نیز در این نشست گفت:ایران در کانون سیاست های اقتصادی خود روابط با همسایگان را قرار داده است اما چقدر این موضوع رسیده ایم؟
این در حالی است که در سند های توسعه کشورهایی مثل هند،پاکستان،عمان و برخی دیگر از کشورها نامی از ایران نیست.برگزاری این نشست های هم اندیشی در اولین گام می تواند رگه هایی از ارتباط را با کشورهای هدف صادراتی را ایجاد کند.
شاید تا حدی بشود وارد بازارهای صادراتی بشویم اما این نیازمند حمایت جدی ساختار سیاسی و اقتصادی کشور است.وی در خصوص کارت های بین المللی نیز گفت: در حال حاضر کارت های بین المللی در ایران می توانند خدمات بگیرند اما هنوز کارت های بین المللی برای ایرانی ها در خارج از ایران فعال نیست.
وی در خصوص امارات نیز گفت: در کشور امارات ایرانی ها می توانند فعالیت کنند به خصوص آنکه قرابت های فرهنگی و تاریخی هم دارند.
سید ولی الله فاطمی،موسس شرکت توسن و پیشکسوت صنعت بانکی نیز در نشست هم اندیشی راهکارهای ورود محصولات و خدمات بانکی به بازار امارات و کشورهای خلیج فارس گفت: بخش خصوصی بر اساس امید های غیر مشخص نمی تواند فعالیت کند.ما در حال حاضر مشکلات زیادی برای انتقال پول و ویزا و ارتباطات داریم در حالی که اولین فروش مجموعه توسن در دوبی بود.
سال ها در کشورهای مختلف فعالیت کردیم،در مالزی فعالیت های گسترده داشتیم اما در حال حاضر چون پاسپورت ما ایرانی است تمام حساب هایمان را می بندند و این معضل بزرگی است.
وی در خصوص تضمین فعالیت های اقتصادی در کشوری مثل امارات گفت:آیا اتاق بازرگانی و دولت می توانند تضامینی به ما بدهند که بتوانیم در کشورهای حاشیه خلیج فارس و امارات فعالیت کنیم و ارز آوری داشته باشیم؟ حقیقت این است ما در حال حاضریم برای برخی فعالیت های تحت عنوان یک برند خارجی فعالیت می کنیم و این درد آور است.انتظار ما این است که یک نقشه راه مثبتی به ما ارائه شود.
سید روح الله فاطمی اردکانی،مدیر عامل شرکت توسن نیز در این نشست گفت:ما در حال حاضر برای فعالیت هایی در کشورهای منطقه با مشکلات جدی مواجه هستیم.از جمله این مشکلات مشارکت با واسطه ها برای تسهیل تجارت است و با توجه به سهم زیادی که این واسطه ها می خواهند،صرفه اقتصادی ندارد.
ما در فیلیپین نرم افزاری فروختیم که سهم آن ۶۰ به ۴۰ بوده و اصلا به صرفه نیست.در این زمینه های ما نیازمند کمک از طرف دولت هستیم.این در حالی است که ما در سال های گذشته صادرکننده نمونه در بخش فناوری اطلاعات بودیم.
مهدی ایزدیار،مدیر عامل شرکت فناپ زیر ساخت نیز گفت:واقعیت این است که بدون نقش حاکمیتی اتاق بازرگانی و بستر سازی مناسب نمی توانیم کاری پیش ببریم و چشم انداز خوش بینانه ای در پیش چشم ما نیست.
نوید نصیری زاده،مدیر عامل شرکت امن پردازان کویر نیز گفت:در حوزه خدمات فنی و مهندسی فعالیت هایی داشته ایم ارتباطاتی با کشورهای کانادا و ترکیه داشتیم و همکاری در قالب شراکت تجاری داشتیم اما نیازمند حمایت جدی هستیم برای توسعه فعالیت هایمان.
حمید بهنگار،رئیس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی ایران و امارات نیز در این نشست گفت:الان در شرایط تحریمی اگر همه دارند روی پای خود راه می روند ما داریم روی دست هایمان راه می رویم.
اما با تغییر روند ثبت شرکت در امارات بیش از ۶۰ هزار کسب و کار جدید در این کشور ثبت شده است و افتتاح حساب های غیر ارزی نیز امکان جدیدی است.
این جلسه برای هم افزایی و مشورت است و مطمئنم که می توانیم صادرات محصولات در حوزه بانکی و فناوری را افزایش دهیم.
در حال حاضر حدود ۲۰ شرکت در کمیسیون اتاق ایران و امارات است و حدود ۴۰ درصد از ظرفیت کل کشور در حوزه فناوری اطلاعات در اتاق ایران و امارات هستند.ما هم در ستاد نانو هم در ستاد اقتصاد دیجیتال جلساتی داشتیم برای استفاده از ظرفیت های شرکت های ایرانی به خصوص در حوزه صادرات.
سعید مقیسه،نایب رئیس اتاق ایران و امارات نیز در این نشست گفت:موضوع گسترش ارتباطات تجاری برای ما مورد توجه است در اتاق در صدد فعال کردن ارتباطات تجاری هستیم.ما در حال حاضر بین ایران و امارات سفیر نداریم اما تلاشمان را برای برقرار ارتباط محدود نمی کنیم.وی به نقش اتاق های مشترک اشاره کرد و گفت:در کمیسیون های متخلف از توان تخصصی متخصصان استفاده می کنیم جهت ارتقای توسعه تجارت.
مهدی عرب زاده از شرکت فناپ نیز در این نشست هم اندیشی گفت:احساس می کنم گاها حرف های ما در کشورهای دیگر بیشتر حریدار دارد و باید بدانیم که در داخل کشور ظرفیت های تخصصی قوی ای داریم و از نظر زیر ساختی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بسیار توانمند هستیم اما باید از این ظرفیت ها استفاده بشود.
در بخش دوم نشست هم اندیشی متخصصان و صادرکنندگان محصولات بانکی با اعضای اتاق بازرگانی ایران وامارات با عنوان “راهکارهای ورود محصولات و خدمات بانکی به بازار امارات و کشورهای خلیج فارس” حاضران با اشاره به پیشنهاد راه اندازی اتاق فکری در حوزه فناوری اطلاعات و خدمات فنی و مهندسی در حوزه بانکی پرداختند.
بابایی،مدیر عامل هلدینگ ارتباط فردا در این نشست گفت:ما می توانیم استارت آپ های ایرانی را در قالب یک شرکت در امارات معرفی کنیم تا بشود از ظرفیت های آنها استفاده مناسب کرد.در سال گذشته کل درآمد شرکت های حوزه فناوری اطلاعات در ایران حدود ۳۶۰ میلیون دلار بوده است.اما در امارات فقط یک شرکتی مثل کریم ۳ میلیارد دلار درآمد داشته است.
حمید بهنگار،رئیس کمیسیون فاوای اتاق ایران و امارات از بهره مندی توانمندی شرکت های ایرانی در اتاق ایران و امارات با هدف صادرات خبر داد و تشکیل اتاق فکر با حضور زیست بوم متخصصان بانکی و فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را جهت تسهیل گری راه گشا دانست.
در این نشست همچنین مهندس یوسفی،مدیر فروش و توسعه بازار شرکت پویا،احمدرضا محمدی،مدیر عامل امن پردازان کویر نیز به بیان نقطه نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.