رئیسی: قاچاق و واردات بیرویه، خنجری به قلب تولید و اشتغال کشورند
رئیسجمهوری اهمیت تبلیغ کالای داخلی و افزایش اعتماد عمومی به تولید داخل را از گامهای مهم در مسیر مبارزه با قاچاق دانست و اذعان کرد که قاچاق کالا و واردات بیرویه، خنجری است که در قلب تولید داخل و اشتغال فرو میرود.
به گزارش تسنیم، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جلسه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز که پنجشنبه گذشته برگزار شد، ادامه داد: ما اگر بتوانیم با افزایش مستمر کیفیت تولیدات داخل و در این حال کارهای فرهنگی، تبلیغی و رسانهای، گرایش مردم به کالای ایرانی را بیشتر کنیم، بهطور طبیعی هم از واردات بیرویه جلوگیری میشود و هم گامی مؤثر در مبارزه با قاچاق کالا برداشته خواهد شد.
او افزود: اگر ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا بتواند نقش خود را بهطور کامل ایفا کند، شاهد رونق تولید، ایجاد اشتغال و شکوفایی شرکتهای دانشبنیان در کشور خواهیم بود.
رئیسجمهوری با تأکید بر ضرورت انسجام و هماهنگی تمامی دستگاههای دخیل در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نقش ستاد را در دستیابی به این هماهنگی حائز اهمیت خواند و خاطرنشان کرد: بهتعبیری، مهمترین مسئله در موضوع مبارزه با قاچاق، مسئله هماهنگی است. تقویت نقش قرارگاهی ستاد مبارزه با قاچاق کالا در تحقق انسجام بسیار مهم است و باید به این سمت حرکت کنیم.
رئیسی اصلاح ساختارهای منجر به وقوع قاچاق کالا را نقطه کانونی در سیاستگذاری مبارزه با آن خواند و افزود: دولت سیزدهم چنانکه پیش از این هم بارها اعلام شده است، این اراده را دارد که با اصلاحات ساختاری و نهادی، زمینههای فسادزا و روندهایی را که موجب وقوع قاچاق میشوند از بین ببرد. مادامی که ما علت را برطرف نکنیم و صرفاً به مقابله با معلول اکتفا کنیم، هدف اصلی که ریشهکن شدن قاچاق کالاست تحقق نخواهد یافت.
او با تأکید بر اینکه مبارزه با قاچاق کالا باید از سرمنشأ آغاز شود، افزود: ما باید با اصلاح ساختارهای معیوب، مطلوبیت و صرفه اقتصادی قاچاق را از میان ببریم. وقتی هزینه قاچاق از طریق تقویت سازوکارهای نظارتی و بسط شفافیت افزایش یابد، بهطور طبیعی گرایش به آن کاهش خواهد یافت.
رئیسجمهوری در ادامه سخنان خود، اتخاذ رویکرد پیشگیرانه در حوزه مبارزه با قاچاق کالا را مورد توجه قرار داد و با تأکید بر تقویت روندهای نظارتی در این زمینه، گفت: لازم است سامانههایی که در زمان حاضر در زمینه قاچاق کالا فعال هستند بهنحوی تکمیل یا مشمول اصلاح عملکردی شوند که بهجای مقابله پسینی، بهسمت پیشگیری از قاچاق حرکت کنیم.
رئیسی با اشاره با اینکه پیشرفت کار در بحث سامانههای مربوطه چندان رضایتبخش نیست، اضافه کرد: معمولاً پیشرفت کند و رکود در تکمیل پروژهها به بحث بودجه و تأمین مالی نسبت داده میشود اما واقعیت این است که خیلی از اوقات، مسئله به پیمانکار و ضعف نظارتی دستگاههای مسئول بازمیگردد. از همین امروز باید با یک بررسی دقیق و برطرف نمودن کاستیها، به زمانبندی دقیقی برای تکمیل و ارتقای سامانههای مرتبط با قاچاق کالا برسیم. امروز کشور در این حوزه هیچ وقتی برای تلف کردن ندارد.
رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنان خود موضوع ساماندهی بازارچههای مرزی را یک اولویت مهم در حوزه مبارزه با قاچاق توصیف و خاطرنشان کرد: بازارچههای مرزی اگر بهدرستی و زیر نظر استاندارها ساماندهی شوند، هم شاهد رونق تجارت مرزی خواهیم بود و هم با تقویت معیشت مرزنشینان، زمینه بروز پدیدههایی همچون کولبری و تهلنجی از میان خواهد رفت. این کار در عین حال اثربخشی نظارتهای دولتی در حوزه تجارت مرزی را نیز بیشتر میکند.
رئیسی با تأکید بر مبارزه قاطع و اثربخش با قاچاق سازمانیافته، گفت: در زمینه قاچاق سازمانیافته در درجه اول انسداد منابع مالی از طریق مبارزه مؤثر با پولشویی اولویت دارد و در درجه ثانی نیز ردگیری و نظارت شبکههای مرتبط حائز اهمیت است، در هر دو مرحله ما نیازمند اقدامات اطلاعاتی و امنیتی برای مبارزه اثربخش هستیم.
او در ادامه به ارتقای روندها و عملکردها پس از کشف کالای قاچاق اشاره کرد و نقش سازمان اموال تملیکی را در این زمینه مورد توجه قرار داد و افزود: حرکتهای خوبی از آغاز دولت در حوزه اموال تملیکی آغاز شده است که باید استمرار یابد. کالای قاچاق پس از کشف باید هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود و نباید در انبارها رسوب کند.
رئیسجمهوری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا را قرارگاهی فرادستگاهی برای رصد، هماهنگی، هشدار و پیگیری در حوزه مبارزه با قاچاق کالا خواند و با تأکید بر نقش قرارگاهی این ستاد، گفت: اگر این ستاد بتواند نقش خود را بهطور کامل و بهدرستی ایفا و بهشکل مؤثری با قاچاق کالا مبارزه کند، بدون تردید شاهد رونق تولید، ایجاد اشتغال و شکوفایی شرکتهای دانشبنیان در کشور خواهیم بود.
رئیسی: خصوصیسازی ناموفق و غلط در کنار مدیریت ناصحیح عوامل اصلی مشکلات مجتمعهای تولیدی استان مرکزی است
همچنین رئیسجمهوری در بازدید از شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو در جمع مهندسان و کارگران این مجتمع تولیدی با اشاره به مشکلات کارخانجات بزرگ تولیدی در استان مرکزی خاطرنشان کرد که خصوصیسازی ناموفق و غلط در کنار مدیریت ناصحیح عوامل اصلی مشکلات مجتمعهای تولیدی استان است
به گزارش ایسنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی گفت: محصولاتی که در داخل کشور از جمله در هپکو ساخته میشود به هیچ عنوان نباید از خارج وارد شود.
او در پاسخ به درخواست برخی از کارگران این مجتمع تولیدی برای عدم دخالت افراد غیرکارشناس در مدیریت هپکو تصریح کرد: مسائل شرکتهای تولیدی باید بصورت تخصصی پیگیری و حل شود و افراد غیرمتخصص حق دخالت در این موضوعات را ندارند.
رئیسجمهوری با تقدیر از زحمات کارگران و کارکنان هپکو گفت: هپکو در کشور تولید قدرت میکند و نماد غرور و اعتماد به نفس ملی است. دولت در خدمت هر کسی است که در کشور دغدغه تولید داشته باشد.
رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه مشکلات واحدهای تولیدی چون هپکو و آذراب قابل حل است، اظهار داشت: مسئولین با همت کارگران و مهندسان تلاش کنند تا مشکلات هپکو حل شود. این کارخانه عظیم میتواند با سه برابر ظرفیت فعلی کار کند و دولت مصمم است زمینه تحقق این موضوع را فراهم کند.