کد خبر: 22010177289
اقتصادتولید و بازرگانیروزنامه

رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه داران خودرو مطرح کرد: ۴ عامل افزایش قیمت در روزهای اخیر

رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران با اشاره به عوامل موثر در افزایش قیمت خودرو در روزهای اخیر گفت که تقاضا برای خودروهای مدل ۱۴۰۱ بیشتر است و این موضوع باعث افزایش حدود ۲۰ میلیون تومانی این خودروها شده است.

سعید موتمنی در گفت‌وگو با فارس در مورد دلایل افزایش قیمت خودرو‌ در روزهای اخیر، گفت: افزایش قیمت خودرو در روزهای اخیر دلایل متعددی دارد، اما یکی از دلایل آن کاهش عرضه خودرو از سوی خودروسازان به بازار است.

وی افزود: در روزهای اخیر نسبت به اواخر سال گذشته عرضه خودرو توسط خودروسازان کاهش یافته است و همین موضوع بر افزایش قیمت خودرو در بازار تاثیر گذاشته است.

مطالب پیشنهادی

نوسان نرخ ارز عامل افزایش قیمت خودرو

رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو اظهار داشت: نوسانات ارزی و همچنین مباحث مطرح شده در رابطه با ممنوعیت واردات خودرو نیز بر افزایش قیمت خودرو در روزهای اخیر موثر بوده است.

موتمنی بیان داشت: اگرچه خودرو یک کالای مصرفی است، اما با توجه به وضع تولید و عرضه در مبادلات ما یک کالای سرمایه‌ای قلمداد می‌شود، بنابراین تغییرات نرخ ارز بر قیمت آن موثر است و با کاهش یا افزایش قیمت شاهد تغییرات قیمت در این کالا هستیم.

اختلاف ۲۲ میلیون تومانی خودروهای مدل ۱۴۰۱ نسبت به مدل ۱۴۰۰

وی همچنین به تقاضای بیشتر برای خودروهای مدل ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در روزهای نخست سال اختلاف قیمت خودروهای مدل ۱۴۰۱ با خودروهای مدل ۱۴۰۰ حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان بود که این اختلاف قیمت اکنون بین ۲۰ تا ۲۲ میلیون تومان است.

رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه‎داران و فروشندگان خودرو اظهار کرد: برخی از خریداران خودرو در انتظار ورود خودروهای مدل ۱۴۰۱ به بازار بودند بنابراین تقاضا خرید این خودرو در بازار افزایش یافته است و افزایش تقاضا نیست باعث افزایش قیمت این خودروها شده است.

وی افزود: اگرچه تقاضا خرید خودرو در بازار زیاد نیست، اما تقاضا نسبت به عرضه بیشتر است و همین موضوع نیز منجر به افزایش قیمت‌ها و اختلاف قیمت بازار و کارخانه می‌شود.

موتمنی اظهار داشت: آشفتگی و نابسامانی در بازار خودرو از اواخر سال ۹۷ یعنی از زمانی که عرضه خودرو به بازار کم شده، ایجاد شده است.

وی افزود: سال گذشته قرار بود یک میلیون دستگاه خودرو در کشور تولید شود اما تولید آن حدود ۸۰۰ هزار دستگاه بود. نیاز کشور به خودرو سالانه یک میلیون دستگاه است بنابراین وقتی تقاضای مورد نیاز تامین نمی‌شود واسطه‌گری هم افزایش می‌یابد.

واردات خودرو قیمت‌ها را متعادل می‌کند

وی بیان داشت: اگر نمی‌توان نیاز بازار را تامین کرد باید اجازه واردات را بدهند زیرا با تامین نیاز بازار می‌توان تعادل قیمت را در بازار ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه قیمت کارخانه‌ای خودرو ۲۰۶ تیپ ۲ حدود ۱۴۹ میلیون تومان است ، گفت: این درحالی است که این خودرو در بازار به قیمت ۲۸۷ میلیون تومان عرضه می‌شود.

وی گفت: بر اثر عرضه کم خودرو قیمت خودرو کارخانه‌ای و قیمت خودرو در بازار حدود ۱۲۰ میلیون تومان تفاوت دارد و مشتری مجبور به پرداخت هزینه بیشتر است.

موتمنی اظهار کرد: وقتی نیاز بازار تامین نمی‌شود در نتیجه مصرف‌کننده نهایی باید هزینه زیادی بپردازد و این در حالی است که می‌تواند با واردات خودرو بازار خودرو را متعادل کرد.

وی در پاسخ به این سوال که در پایان سال گذشته مدیران دو خودرو سازی بزرگ کشور اعلام کردند که عرضه خودرو به بازار را افزایش می‌دهند، آیا افزایش عرضه در بازار مشهود است، گفت: خیر اثری از افزایش عرضه خودرو در بازار مشاهده نمی‌شود، زیرا اگر افزایش عرضه صورت گرفته بود، قیمت‌ خودرو افزایش نمی‌یافت.

وی گفت: در روزهای اخیر نیز عرضه خودرو نسبت به اواخر سال گذشته از سوی خودروسازان کاهش یافته است و همان طور که اشاره شد این موضوع نیز یکی از دلایل افزایش قیمت خودرو است.

رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو بیان کرد: در مجموع قیمت خودروهایی مانند پژو پارس، ۲۰۶، کوئیک نسبت به اواخر سال گذشته حدود ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان و خودروهایی مانند پراید ۱۱۱ و پراید ۱۳۱ نیز حدود ۴ تا ۵ میلیون افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا