کد خبر: 010802141176
اقتصاداقتصاد کلانتولید و بازرگانیدولتروزنامهسیاست

کمتر از ۱۰ همت واگذاری دارایی‌های مازاد محقق شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه، رشد اقتصادی در بهار را ۷.۸درصد اعلام و عنوان کرد که کمتر از ۱۰همت واگذاری دارایی‌های مازاد در ۷ماهه امسال محقق شده است.

به گزارش عصراقتصاد، داود منظور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه نرخ رشد اقتصادی در سه‌ماهه اول سال جاری ۷.۸ درصد است، گفت: در تابستان هم اتفاق مشابهی رخ داده است و تا دو ماه آینده اطلاعات حسابهای ملی در فصل تابستان نیز منتشر خواهد شد.

منظور گفت: با توجه به نهایی شدن برنامه هفتم در مجلس، تلاش می‌کنیم بودجه سال بعد با رویکردهای برنامه هفتم نهایی شود. امروز پیش‌نویس بودجه آماده شده است و در دولت ارائه خواهد شد، بعد از رسیدگی به برنامه هفتم در مجلس مرحله اول بودجه به مجلس ارایه خواهد شد.

وی افزود: تا کنون تحقق منابع و درآمدها در ۷ ماه اول حدود ۷۰ درصد بوده است و قدری از آنچه در بودجه پیش‌بینی شده است، فاصله داریم، چرا که بیش‌برآوردیهایی در بودجه ایجاد شده بود که در بودجه باید مدیریت شود، یکی از این موارد درآمدهای نفتی با ۶۲۰همت بوده که محقق نشده است، فرض بر این بوده است که با قیمت ۸۰ دلار حدود ۱.۵ میلیون بشکه نفت صادر شود اما در بسیاری از ماهها قیمت فروش و میزان صادرات به‌خصوص در تابستان با بالا رفتن مصرف بنزین پایین‌تر بوده است.

منظور گفت: بنابراین یکی از جاهایی که منابع محقق نشده درآمدهای نفتی و مولدسازی داراییهاست، تجربه مولدسازی را از قبل نداشتیم یک هیئت ویژه در دولت، مجلس و قوه قضاییه هر هفته تشکیل جلسه می‌دهد اما یک‌ چسبندگی به واگذاری داراییهای مازاد وجود دارد بر این اساس کمتر از ۱۰همت در هفت‌ماهه امسال از ۱۰۴همت مقرر واگذار شده است.

وی اضافه کرد: بر اساس اصل ۴۴ طی سنوات اخیر بسیاری از دارایی‌های دولت واگذار شده و از ۱۰۰همت تنها ۲۵درصد در هفت‌ماهه محقق شده است، بر این اساس بودجه سال بعد واقع‌گرایانه خواهد بود.

انتقاد از تفاوت آمار بانک مرکزی و مرکز آمار

وی با اشاره به اینکه همه دستگاه به ضرورت ایجاد حسابهای اقماری رسیده اند گفت: برخی دستگاه‌های دولتی به سازمان برنامه درخواست داده اند تا در برنامه هفتم توسعه حسابهای اقماری مرتبط گنجانده شود.

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه در تولید داده ها به سمت اطلاعات ثبتی مبنا باید حرکت کنیم، گفت: هرچه قدر به این سمت حرکت کنیم هزینه ها کمتر می‌شود بر این اساس باید تفاهم نامه های مرتبط امضا شده تا سامانه های برخط ایجاد شود تا داده ها بدون دخالت نیروی انسانی در اختیار مرکز آمار قرار گیرد.

وی افزود، فاصله انتشار آمار با بازه زمانی تولید آمار دستگاههای دیگر باید کاهش یابد. اطلاعات حسابهای ملی که در بانک مرکزی و مرکز آمار تولید می‌شود نمونه بارز این بحث است که فاصله در موضوع نرخ رشد بسیار زیاد است. مثلا نرخ رشد توسط بانک مرکزی مثبت و در مرکز آمار منفی ارایه شده که این فاصله منطقی نیست بر این اساس باید روی روشها به تفاهم رسید. در غیر این صورت این اختلافات مشروعیت داده ها رو زیر سوال میبرد.

وی افزود: برخی اطلاعات جدید از جمله شاخص بهای عمده فروشی به صورت فصلی و ماهانه باید در تقویم انتشار قرار گیرد. تولید و انتشار برخی اطلاعات پیش نگرانه در دستور کار قرار گیرد، یعنی بتوانیم انتظارات از آینده را نشان دهیم.

وی با بیان اینکه، طرحهای آماری با رویکرد شاخص‌های پیش نگر باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: این آمارها کابرد بیشتری نسبت به داده های گذشته نگر دارد، نمونه بارز این موضوع گزارش‌های شانه در حوزه صنعت است. منطور با اشاره به افزایش ظرفیت نیروی انسانی در مرکز آمار گفت: ساختار مرکز مربوط به سه دهه قبل است که باید با کمک سازمان برنامه اصلاح شود.

رییس سازمان برنامه گفت: از رویکرد تولید، پردازش و انتشار اطلاعات حمایت کرده و باید این رویکرد توسعه یابد. مرکز آمار نشان داده کارشناس محور است و بر اساس سلایق سیاسی عمل نمیکند. البته اطلاعات چندین بار کنترل شود و با دستمزدهای پایین امارگیران ممکن است اطلاعات واقعی وارد نشده باشد بر این اساس سیستمهای کنترل داده ای باید تقویت شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا