رئیس کتابخانه عمومی لارستان: کتابخانه دهکویه در تصرف شورای این شهر است
معاون مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس و رئیس کتابخانه عمومی لارستان با گله از اقدام اعضای شورای شهر تازهتاسیس دهکویه، اعلام کرد در حالی که ساختمان کتابخانه عمومی شهر دهکویه با کمکهای مردم منطقه و اعتبارات دولتی ساخته شد و آماده افتتاح بود، سال گذشته اعضای شورای شهر این پروژه را صاحب شدند وآن را تبدیل به فضای اداری برای شورای شهر کردند.
به گزارش ایرنا، محمد معتمدیان در این باره اظهار کرد: عملیات اجرایی کتابخانه دهکویه از سال ۸۹ و با زیربنای حدود ۳۰۰ متر مربع آغاز شد و سال گذشته آماده بهرهبرداری شده بود.
معتمدیان ، خواستار بازپس گیری این ساختمان از سوی فرمانداری ویژه لارستان شد و گفت: به رغم مکاتبات فراوان و حتی مخالفت و ابراز نگرانی فرماندار، اعضای شورای شهر و شهرداری دهکویه به بهانه تازهتاسیس بودن شهر و نداشتن فضای مناسب برای اعضای شورای شهر، یک فضای فرهنگی را این گونه تسخیر کردهاند.
سه شهر لارستان فاقد کتابخانه عمومی
رئیس کتابخانه عمومی لارستان همچنین گفت: یکی از اولویتهای مهم نهاد کتابخانههای عمومی بهرهمندی تمامی شهرها از ساختمان و فضای فیزیکی مناسب است که در استان فارس ۲۳ شهر همچنان فاقد کتابخانه هستند که سه مورد آن در لارستان است.
او شهرهای دهکویه، لطیفی و بنارویه را از جمله شهرهای فاقد کتابخانه در لارستان عنوان کرد و گفت: پروژه کتابخانه شهر بنارویه نیز هم اینک با میانگین بالای ۷۰درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است که برای بهره برداری کامل آن نیز حدود پنج میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
او تصریح کرد: متولی ساخت این پروه ابتدا بر عهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بود و به دلیل مشکلات فنی و بیکیفیت بودن سازه ساختمان حتی از سوی کارشناسان شورای فنی استان دستور تخریب پروژه صادرشد که البته با دستور استاندار و تخصیص اعتبار مورد نیاز تا حدودی کار مقاومسازی و رفع ایرادات فنی پروژه نیز انجام شد.
مسجد و مدرسهسازی در لارستان اشباع شده است
رئیس کتابخانه عمومی لارستان همچنین همراهی و کمک خیران در ساخت کتابخانه و حوزه فرهنگ را در سطح شهرستان ضعیف و غیر قابل قیاس با سایر حوزههای تجاری و یا مذهبی دانست و گفت: دلیل این امر تا حدودی به سبقه فرهنگی و اعتقادات خود خیرین و واسطه های آنان بر می گردد.
رئیس کتابخانه عمومی لارستان گفت: اگر خیری گفت که جایی باید مسجد بسازم، دیگر کسی قادربه تغییر رویکرد آن نیست. حتی اگر در مدرسهسازی و یا مسجدسازی اشباع شده باشیم و اعلام شود که دیگر نیازی نیست به ساختن مدرسه و مسجد نیست، ولی چون از دیرباز تاکنون این فرهنگ و دیدگاه در درون مردمان این منطقه وجود داشته است و تغییر این رویکرد و دیدگاه اکنون کار مشکلی شده است.
او گفت: به نظر میرسد حتی اگر خیران خود نیز مایل به ورود به حوزه فرهنگ بودهاند اما برخی واسطهها به دلایلی مانع از این کار شدهاند و اهداف خاص دیگری را دنبال میکنند.