کد خبر: 130502134392
اقتصاداقتصاد کلانبازاربازارها و خدمات مالیبانک و بیمهتولید و بازرگانیروزنامه

رئیس کل بانک مرکزی خبر داد؛ پرداخت ارز اربعین به دینار

بنابر اعلام رئیس کل بانک مرکزی ارز اربعین به شکل دینار و به مبلغ ۲۰۰ هزار دینار به زائران پرداخت می شود.

به گزارش عصراقتصاد، محمدرضا فرزین درباره نحوه و چگونگی تخصیص ارز اربعین در سال جاری اظهار کرد: امسال تصمیم‌مان این است که ارز اربعین را به شکل دینار پرداخت کنیم و دیگر مانند سال‌های گذشته، دلار یا یورو نمی‌دهیم.

وی افزود: بر اساس این تصمیم به هر زائر ۲۰۰ هزار دینار خواهیم داد و مردم می‌توانند از طریق چهار بانک عامل مراجعه کنند و ارز اربعین خود را خریداری کنند.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: البته همه تلاش‌مان را می‌کنیم که بیشتر به صورت غیر حضوری این ارز را اختصاص دهیم. در سال گذشته بانک ملی سهم عمده‌ای داشت و بیش از ۴۰ درصد ارز اربعین را بانک ملی پرداخت کرد.

فرزین گفت: البته امسال هم بانک ملی در این فرآیند مشارکت دارد و سه بانک دیگر هم در کنارش هستند و پیش‌بینی ارزی آن را انجام داده و این ارز را پرداخت می‌کنیم.

وی درباره تسهیلات اربعین نیز گفت: موضوع دیگر نیز مساله تسهیلات است که برخی از بانک‌ها تسهیلات اربعین را به متقاضیان اعطاء می‌کنند که این جزو سیاست‌های داخلی بانک‌هاست.

جایگزینی ارزهای ملی در مبادلات ایران و سوریه

از سوی دیگر رئیس‌کل بانک مرکزی در دیدار وزرای اقتصاد و تجارت و همچنین ارتباطات و فناوری سوریه گفت: همکاری‌های پولی و بانکی میان ایران و سوریه با جدیت دنبال شده و در کوتاه مدت افزایش خواهد یافت.

محمدرضا فرزین در دیدار محمد سامر الخلیل، وزیر اقتصاد و تجارت و همچنین ایاد الخطیب، وزیر ارتباطات و فناوری جمهوری سوریه با اشاره به ضرورت توسعه همکاری‌های بانکی، اقتصادی و تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و سوریه گفت: افزایش مناسبات و همکاری‌های پولی و بانکی، تجاری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک در دستور کار جدی تهران و دمشق است.

رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به توسعه بانکداری الکترونیک و شبکه کارتی ایران و آمادگی بانک مرکزی برای همکاری‌های مشترک در این زمینه با سوریه تصریح کرد: یکی از راهبردهای مهم ایران در توسعه همکاری‌های تجاری با کشورهای همسایه، جایگزینی ارزهای ملی در مناسبات پولی بانکی و افزایش حجم مبادلات تجاری و اقتصادی است.

طبق اعلام بانک مرکزی، محمد سامر الخلیل وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه نیز در این دیدار با تاکید بر افزایش مناسبات و مبادلات تجاری دمشق – تهران گفت: کنار گذاشتن دلار از مناسبات تجاری و استفاده از ارزهای ملی در بستر همکاری‌های پولی و بانکی سوریه و ایران قطعا افزایش حجم صادرات و واردات دو کشور را در پی خواهد داشت.

محمد سامر الخلیل با بیان اینکه روند توافقات سوریه و ایران در عرصه های مختلف در مسیر بسیار خوبی قرار گرفته است تصریح کرد: هدف مهم این است که با پیگیری مصوبات، در تمام موضوعات مرتبط با مسایل اقتصادی بین دو کشور به نتیجه برسیم، نتایجی که در راستای مصالح دو کشور است.

ایاد الخطیب، وزیر ارتباطات و فناوری سوریه نیز در این دیدار با اشاره به پیشرفت‌های ایران در عرصه بانکداری الکترونیک، خواستار تشکیل کارگروه مشترک دو کشور به منظور افزایش همکاری‌های فناورانه در عرصه ارتباطات و همکاری‌های بانکی شد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button