راندمان نیروگاهی نفس برق را به شماره انداخت
به گفته نماینده ادوار مجلس، ما اگر در حد ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه اجرا کرده بودیم اکنون نه ناترازری برق و نه ناترازی گاز داشتیم یعنی ما برای سوخت نیروگاهها به میزان ۲۰ هزار مگاوات نیاز به گاز و سوخت مایع نداشتیم، این مسیری است که در برنامه ششم آمده بود اما جلو نرفت.
علی بختیار در گفتوگو با ایلنا، در ارزیابی قطعی برق در فصل سرد سال اظهار داشت: موضوع راندمان نیروگاهی و مصرف سوخت موضوعی است که بیش از ۴ دهه است که بین وزارت نفت و نیرو محل بحث بوده و همچنان لاینحل مانده است.
وی افزود: ترجیح وزارت نفت این است که به جای ارسال گازوئیل به نیروگاه آن را صادر کند و باید مازوت بسوزانند، برای مصرف مازوت هم که محیط زیست اجازه نمیدهد، بنابراین تامین برق همواره مشکل دارد.
این نماینده ادوار مجلس گفت: اکنون راهکار ناترازی برق و گاز این است که طبق ماده ۱۰ قانون رقابتپذیر هر میزان که سوخت را کاهش مصرف دادند به سمت احداث انرژی تجدیدپذیر بروند همان راهی که تمام دنیا میرود.
وی بیان کرد: ما اگر در حد ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه اجرا کرده بودیم اکنون نه ناترازری برق و نه ناترازی گاز داشتیم یعنی ما برای سوخت نیروگاهها به میزان ۲۰ هزار مگاوات نیاز به گاز و سوخت مایع نداشتیم این مسیری است که در برنامه ششم آمده بود اما جلو نرفت.
بختیار با بیان اینکه تامین سوخت و کمبود برق نتیجه دعوای دو وزارتخانه است که سالها سابقه دارد، تصریح کرد: اگر پول سوخت صرفه جویی شده به مصرف ساخت نیروگاه تجدیدپذیر میرسید امروز مشکل برق و سوخت نداشتیم.
وی تاکید کرد: ما باید هاب تجدیدپذیر ایجاد کنیم یعنی نقاطی از کشور را آماده کنیم که سرمایه خارجی به این بخش تزریق شود و برای سرمایه گذار جذاب شده و امکان صادرات ۵۰ درصد برق تولیدی خود را داشته باشد، برای هاب شدن باید زمین و زیرساخت آماده شود و مجوزهای لازم را اخذ کنند و سرمایهگذار خارجی و از جمله چینیها امکان ورود داشته باشند اگر دولت امتیاز ندهد برای سرمایهگذار نمیصرفد که سرمایه گذاری کند، اجازه صادرات باعث می شود در تجارت برق در منطقه حرفی برای گفتن داشته باشیم.
بختیار بیان کرد: ما تجارت گاز را تا حد زیادی از دست دادهایم اکنون باید بتوانیم در زمینه تجارت برق از مزیت انرژی موجود استفاده کنیم و در این راستا دو وزارتخانه باید با هم همکاری کنند.
وی افزود: در کوتاه مدت منابع داخلی کفاف احداث ۲۰ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر را نمیدهد باید با استفاده از منابع خارجی تولید برق را افزایش دهیم، ضمن اینکه نهاد رگولاتوری که تنظیم شود و در کلان شهرها بخصوص شهرهای که با مشکل آلایندگی مواجهیم مجوز احداث نیروگاه تجدیدپذیر داده شود و مصرف سوخت را کم کنیم بگیرند که در این شهرها استفاده از سوخت مایع و گاز را کم کنیم.