رشد چشمگیر صادرات قیر در صورت کاهش مصرف صنایع
به گفته رئیس مرکز تحقیقات راه و مسکن، سالانه میانگین یک الی دو میلیارد دلار از محل صادرات قیر ارز وارد کشور می شود که در صورت کاهش مصرف از سوی صنایع، صادرات این محصول با استفاده از فناوریهای روز دنیا رشد چشم گیری خواهد داشت.
به گزارش عصراقتصاد، محمدمهدی حیدری رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی روزگذشته (سهشنبه ،۲۴ مهر) در نشست خبری شانزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشینآلات با بیان اینکه کیفیت قیر و آسفالت بزرگترین مصرف کننده قیر و آسفالت بسیار مهم است، گفت: اهمیت کیفیت قیر و آسفالت بسیار مهم و استراتژیک است، بنابراین توجه به آن باید در اولویت قرار گیرد. بر همین اساس نیز برای اجرای آن برنامههای بسیاری را در دستور کار خود قرار دادهایم.
وی ادامه داد: برای دوجداره کردن تانکرهای حمل قیر، نقشه بندی و ارزیابی شاخص برودتی با کمک بخش خصوصی و صنعت ۵۰ آزمایشگاه برای تولید کنندگان قیر راه اندازی کرهایم.
رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی تصریح کرد: قیر یک محصول ارز آور است؛ به گونهای که سالانه یک الی دو میلیارد دلار از محل صادرات این محصول ارز وارد کشور میشود. همچنین سعی داریم با کمک سایر صنایع میزان مصرف قیر را کم کنیم و در بخش صادرات با استفاده از فناوریهای روز دنیا رشد چشم گیر داشته باشیم.
حیدری با بیان اینکه توسعه شبکههای راهی کشور جزو اولویتهای ما است، گفت: با توجه به آنکه ۳۰۰ هزار کیلومتر راه داریم، بنابراین راههای نگهداری از آن بسیار مهم و چالشی است در نتیجه بحث بهینه سازی هزینهها، نگهداری و احداث با استفاده از فناوریهای نوین در بخش قیر و آسفالت حائز اهمیت است.
وی در ادامه تصریح کرد: در بحث اعتبارات با محدودیت مواجه هستیم؛ در نتیجه اگر همچنان در بخش احداث با رویکردهای سنتی جلو رویم در حوزه اعتبارت با چالش مواجه خواهیم شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در قالب تفاهم نامههایی که منعقد کردهایم، سعی شده که عمر بهره برداری از پروژههای عمرانی را ۱۵ تا ۲۰ سال تضمین کنیم و این اقدام را از طریق بی او تی دنبال خواهیم کرد.
همچنین فریدون مقدسنژاد دبیر علمی شانزدهمین همایش قیر، آسفالت و ماشین آلات در این نشست با بیان اینکه در این دوره از همایش از بهترین متخصصان استفاده شده است بر تقویت همکاری دانشگاه، صنعت و شرکت های فناور که از روش های نوین بهره می گیرند تاکید کرد.
نگهداری راه ها در کشور سالانه به ۲۸۰ هزار میلیاردتومان سرمایه نیاز دارد که در سال گذشته حداکثر ۱۰ هزار میلیاردتومان به این مهم اختصاص یافت
دبیر علمی شانزدهمین همایش ملی قیر، آسفالت و ماشین آلات ادامه داد: نگهداری راه ها در کشور سالانه به ۲۸۰ هزار میلیاردتومان سرمایه نیاز دارد که در سال گذشته حداکثر ۱۰ هزار میلیاردتومان به این مهم اختصاص یافت. بنابراین باید این فاصله را کم کنیم تا بتوانیم راه های کشور را بهبود بدهیم و به اهداف کلان دولت برای توسعه راه ها جامه عمل بپوشانیم.
مقدسنژاد با بیان اینکه هماکنون در بهرهمندی از فناوریهای نوین موانعی وجود دارد بر رفع موانع تاکید کرد و گفت: هدف از برگزاری این همایش علاوه بر تبادل تجربیات، تقویت بخش صنعت و دانشگاه، استفاده از توانمندی دانشگاهیان است.
همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات قرار است از ۸ آبان تا ۱۰ آبان ماه امسال در تهران برگزار شود.