رشد ۱۷ درصدی صادرات پوشاک
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت از رشد ۱۷ درصدی صادرات پوشاک در هفت ماهه امسال خبر داد و گفت: بیش از هفت درصد اشتغال صنعتی در حوزه نساجی و پوشاک قرار دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از شاتا، مهدی صادقی نیارکی در حاشیه نمایشگاه بین المللی ایران تکس ۲۰۲۱ در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت حدود ۵۰۰۰ بنگاه صنعتی در زنجیره ارزش نساجی و پوشاک در کشور، اظهار کرد: این ۵۰۰۰ بنگاه صنعتی ۶.۷ درصد از تعداد کل واحدهای صنعتی کشور را به خود اختصاص داده است.
سهم بیش از ۷ درصدی نساجی و پوشاک از اشتغال صنعتی کشور
وی با بیان اینکه بیش از هفت درصد اشتغال صنعتی در حوزه نساجی و پوشاک قرار دارد، گفت: از لحاظ سرمایه گذاری نیز حدود ۳ درصد سرمایه گذاری صنعتی مربوط به این بخش است. این حوزه با سرمایهگذاری کم اما اشتغال خوبی دارد و به صورت مداوم نیاز جامعه است که بازارهای داخلی و خارجی خود را دارد.
صادقی نیارکی با بیان اینکه زنجیره ارزش در حوزه صنایع نساجی و پوشاک شکل گرفته، تصریح کرد: از ابتدای زنجیره، یعنی نخ تا بخش عمده ای از پارچهها که عمدتاً پارچههای کشباف و گردباف هستند، ساخت داخل شده است. در راستای افزایش عمق ساخت داخل بخشی از سرمایهگذاریها در حوزه پارچه تخت نیز در حال انجام است.
در زنجیره پوشاک کاملاً خودکفا هستیم
معاون امور صنایع وزارت صنعت با بیان اینکه در زنجیره پوشاک نیز کاملاً خوداتکا هستیم، تصریح کرد: هم در بخش صنفی و هم در بخش صنعتی کارگاه های بسیار خوبی فعال است و طراحی، مد، کیفیت و ظرفیت های صادراتی این حوزه ارتقا یافته است.
افزایش ۲۰ درصدی صادرات نساجی در هفت ماهه امسال
صادقی نیارکی از افزایش ۲۰ درصدی صادرات زنجیره نساجی در هفت ماهه امسال خبر داد و اظهار کرد: در هفت ماهه امسال بخش نساجی صادرات حدود ۳۰۰ میلیون دلاری و بخش پوشاک صادرات حدود ۴۵ میلیون دلاری داشته است.
رشد ۱۷ درصدی صادرات پوشاک در هفت ماهه امسال
وی همچنین با بیان اینکه با صادرات ۴۵ میلیون دلاری بخش پوشاک نیز رشد ۱۷ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال داشته، گفت: ظرفیت های بسیار خوبی هم در ابتدای زنجیره ( نخ) و هم در انتهای آن (طراحی و مد) وجود دارد که میتواند برای تامین داخل و صادرات استفاده شود.
به گزارش ایسنا، اخیرا شهریاری، نائب رئیس اول اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، گفته بود که صادرات پوشاک رقم قابل توجهی نیست. بر اساس آمارها فقط حدود ۱۲۰ میلیون دلار پوشاک به عراق و افغانستان صادر میشود که آن هم تجار کشورهای همسایه حضوری از تولیدکنندگان میخرند و ارزآوری ندارد. این موضوع به ضرر تولیدکنندگان هم است چرا که وقتی تجار کشور همسایه دلار خود را در ایران تبدیل به ریال میکند و از تولیدکننده خرید میکند، آنها مجبورند کالا را به قیمت عمده داخلی با تاجر بفروشند، اما همین کالا به قیمت بالا در کشور مقصد فروخته میشود.
امروز یکشنبه، با حضور معاون امور صنایع وزارت صمت بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات، مواد اولیه منسوجات خانگی، ماشین های گلدوزی و محصولات نساجی (ایران تکس ۲۰۲۱) افتتاح شد. در آیین افتتاح این نمایشگاه مدیرکل دفتر صنایع نساجی پوشاک و سلولزی وزارت صمت، مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی ایران، نمایندگان تشکلها و انجمنها و فعالان اقتصادی حضور داشتند.