کد خبر: 111001114860
خدمات و توزیعروزنامه

سردی رکود بر بازار پوشاک زمستانی

کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت پوشاک زمستانی موجب رکود در بازار فروش این کالا شده است.

زمستان که فرا می‌رسد، سوز سرما که تن را می‌آزارد بسیاری از شهروندان به فکر خرید لباس گرم و پوشاک فصل سرد سال می‌افتند.

برخی از شهروندان به فروشگاه‌های مختلف سر می‌زنند تا بالاخره لباس مد نظر خود را با قیمت مناسب تهیه کنند و برخی دیگر نیز به همان کت و پالتو و ژاکت سال قبل اکتفا می‌کنند.

سری به فروشگاه‌های فروش لباس زمستانی می‌زنیم. پالتو از ۶۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در طرح‌های مختلف یافت می‌شود اما همین مبلغ برای بسیاری از خانواده‌ها زیاد است.

مریم خسروی از شهروندان خراسان جنوبی در گفت‌وگو با بازار اظهارکرد: فصل سرد سال که می‌رسد یاد گذشته‌ها می‌افتم که مادرها و مادربزرگ‌ها خودشان نخ می‌خریدند و برای فرزندانشان کلاه و شال گردن و بلوز می‌بافتند.

وی با اشاره به اینکه این روزها مردم دیگر فرصت این کارها را ندارند، بیان کرد: اگر کسی هم فرصت داشته باشد قیمت نخ کاموا به قدری افزایش یافته که پشیمان می‌شوند.

این شهروند خراسان جنوبی گفت: من برای خرید لباس گرم(پالتو) به فروشگاه‌های مختلف مراجعه کردم، قیمت‌ها به قدری زیاد بود که قید آن را زدم.

مردم به سراغ تعمیرکردن لباس‌ها رفته‌اند

خسروی با لبخندی ادامه‌داد: در چنین شرایطی ترجیح می‌دهم که همان لباس‌های گذشته را رفو و استفاده کنم.

فرشته احسانی از دیگر شهروندان خراسان‌جنوبی و مادر یک دختر هفت ساله و پسر ۱۵ ساله بیان‌کرد: چندی قبل می‌خواستم برای دخترم کلاه و شال گردن بخرم و از این جهت قیمت‌ها را بررسی کردم.

وی اظهارکرد: قیمت کلاه بافتنی از ۱۰۰ هزار تومان پایین‌تر نبود و شال گردن و کلاه با هم بیش از ۲۰۰ هزار تومان قیمت می‌خورد.

احسانی گفت: البته قیمت‌ها بستگی به قدیمی یا جدید بودن طرح کلاه و شال گردن و حتی مکان فروشگاهی که از آن خرید می‌کنیم نیز داشت.

گرانی نخ کاموا

وی بیان‌کرد: در گذشته بسیاری از نیازهای پوشاک مرتبط با فصل زمستان را خود مادران می‌بافتند ولی به واسطه‌ گران بودن نخ کاموا این کار نیز مقرون به صرفه نیست.

این شهروند خراسان جنوبی یادآور شد: برای خودم نیز حدود یک ماه قبل پالتویی به قیمت نزدیک ۵۰۰ هزار خریدم که البته فروشنده تأکید داشت خرید قبل است.

این شرایط فقط نارضایتی شهروندان و خریداران را به همراه ندارد بلکه فروشندگان نیز از کسادی بازار پوشاک زمستانی به خاطر کاهش قدرت خرید مردم متضرر شده‌اند.

در خراسان جنوبی تولید پارچه‌های سنتی چون برک از گذشته رونق داشته و به تازگی نیز احیاء شده است. برک پارچه‌ای است که از پشم بز تهیه می‌شود و برای استفاده جهت تولید لباس‌های زمستانی مناسب است اما قیمت این محصول نیز به شدت افزایش یافته است.

بازار برک بافی در زمستان

مریم همت‌پور از زنان کارآفرین خراسان جنوبی که در حوزه تولید پارچه برک فعالیت دارد، بیان کرد: هر متر پارچه برک بسته به عرض آن از ۳۰۰ هزار تومان تا ۷۵۰ هزار تومان متفاوت است.

وی با بیان اینکه هر قیمت پالتوی با پارچه برک از ۳ میلیون تومان تا پنج میلیون متفاوت است، بیان کرد: افراد لاغر اندام و کوتاه قامت با دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نیز می‌توانند لباس زمستانی با پارچه برک برای خود تهیه کنند.

این بانوی کارآفرین با اشاره به اینکه خرید پارچه برک در زمستان رونق فوق العاده‌ای دارد، گفت: البته با پارچه برک می‌توان کت مردانه، سارافون، هدبند و شال گردن و … نیز درست کرد.

قیمت ارز بر پارچه‌های وارداتی تأثیر داشته است

سیدعلی اسماعیل‌زاده، رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک شهرستان بیرجند اظهار کرد: قیمت پوشاک نیز مانند بسیاری از کالاهای افزایش داشته است.

وی بیان کرد: بیشتر پارچه‌ها وارداتی است و از این جهت قیمت ارز بر روی آن تأثیر کمی گذارد و موجب گرانترشدن پوشاک و از جمله پوشاک زمستانی می‌شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک شهرستان بیرجند گفت: گرانتر شدن پوشاک مطلوب فروشندگان نیست چرا که میزان خرید مردم را کاهش می‌دهد.

خرید پوشاک زمستانی از اولویت خارج شده است

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه خرید پوشاک زمستانه نسبت به سال قبل به حدود یک پنجم کاهش یافته است، اظهار کرد: اگر سری به مغازه‌های پوشاک‌فروشی بزنیم متوجه می‌شویم که بیشتر آنها خالی از مشتری است.

وی با تأکید براینکه خرید پوشاک از اولویت مردم خارج شده است، گفت: اگر مردم پول و درآمدی داشته باشند، ترجیح می‌دهند که برای خوراک و نیازهای ضروری هزینه کنند.

رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک بیرجند بیان کرد: از طرف دیگر مردم ترجیح می‌دهند با توجه به هزینه‌های زندگی بیشتر لباس‌های خود را تعمیر کنند تا اینکه لباس نو خریداری کنند.

نقدی به خرید لباس‌های تاناکورا

اسماعیل‌زاده در مورد خرید لباس‌های دست دوم یا همان تاناکورا اظهار کرد: این مساله از دو جهت مورد تأیید نیست که نکته اول از جنبه بهداشتی است.

وی بیان کرد: از طرف دیگر وقتی ما لباس دست دوم مردم کشور دیگری را می‌خریم به معنای این است که به تعطیلی یک تولیدی پوشاک در کشور خودمان کمک کرده‌ایم.

رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک بیرجند با اشاره به ضرورت حمایت از کارگران ایرانی در بخش پوشاک، گفت: از نظر قیمتی نیز تفاوتی وجود ندارد و با همان قیمت لباس‌های زمستانی دست دوم خارجی می‌توان پوشاک زمستانی تولید ایران خرید.

از تولید داخلی حمایت کنیم

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه خرید لباس تاناکورا با فرهنگ ما نیز در تضاد است، اظهار کرد: اگر برخی لباس دست دوم و تاناکورا را به قیمت در حدود ۵۰۰- ۶۰۰ هزار تومان می‌خرند در فروشگاه‌ها لباس زمستانی دوخت ایران با همان قیمت وجود دارد.

وی افزود: بسیاری از فروشندگان ما لباس‌ها را با همان قیمت خرید سال گذشته می‌فروشند.

رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک بیرجند گفت: وضع رکود بازار پوشاک زمستانی به گونه‌ای است که امروزه فروشندگان برای حدأقل سود با یکدیگر رقابت دارند.

آنچه مسلم است بازار فروش لباس زمستانی چون هوای این روزها سرد و یخ زده است چرا که نه قیمت‌ها با جیب مردم تناسب دارد و نه صاحبان کسب و کارها راضی‌اند و نتیجه چنین شرایطی رکود است.

در این بین تولیدی‌های پوشاک نیاز به حمایت ویژه دارند. این حمایت چه از سوی مسئولان با اعطای تسهیلات ویژه و چه از سوی مردم با خرید پوشاک تولید ملی باید صورت گیرد تا از زمستان سرد رکود به امید بهاری پر جنب و جوش عبور کنیم.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا