کد خبر: 070302128642
اخبار شرکت هابانک و بیمه

رمزگشایی از جهش ۷۹ درصدی سود بیمه تعاون

سود خالص شرکت بیمه تعاون به مدیرعاملی یونس مظلومی در پایان سال ۱۴۰۱ با رشد ۷۹ درصدی به ۴۸۸ میلیارد و ۷۲۵ میلیون ریال رسیده و این شرکت بیمه‌ای در سالی که گذشت موفق شد تا سود خالص هر سهم را با ۷۸ درصد افزایش به ۹۸ ریال برساند.

راز این سودسازی چیست و آینده بیمه تعاون در ۱۴۰۲ چگونه خواهد بود؟ به گزارش عصر اقتصاد به نقل از دنیای بیمه، بر اساس صورت‌های مالی حسابرسی نشده بیمه تعاون در پایان اسفند سال ۱۴۰۱، درآمد حق بیمه ناخالص با رشدی ۷۱ درصدی نسبت به سال قبل به رقم ۱۴ هزار و ۴۱۷ میلیارد و ۶۷۹ میلیون ریال رسیده و حق بیمه خالص یا سهم نگهداری شرکت هم ۷۴ درصد رشد کرده و به ۱۲ هزار و ۲۴۷ میلیارد و ۴۳۱ میلیون ریال رسیده است.

بررسی‌های دنیای بیمه نشان می‌دهد که درآمدهای بیمه‌ای شرکت بیمه تعاون در سال گذشته ۷۶ درصد بیشتر شده و این بیمه‌گر ۱۳ هزار و ۱۰۱ میلیارد و ۶۵۳ میلیون ریال ردآمد بیمه‌ای را ثبت کرده است.

خسارت و مزایای پرداختی بیمه تعاون به صورت ناخالص در سال گذشته ۹ هزار و ۴۴۹ میلیارد و ۴۵۲ میلیون ریال برآورد شده که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشدی ۷۲ درصدی را نشان می‌دهد که سهم بیمه تعاون از این رقم ۸ هزار و ۲۴۵ میلیارد و ۲۸۸ میلیون ریال بوده و بقیه خسارت سهم بیمه‌گران اتکایی بوده است.

یونس مظلومی در اداره شرکت بیمه تعاون البته انضباط مالی را رعایت کرده چرا که هزینه‌های اداری و عمومی این شرکت در سال گذشته نسبت به سال قبل آن رشدی ۴۳ درصدی یعنی کمتر از نرخ تورم سالانه را تجربه کرده است.

نتیجه اینکه این شرکت در سال گذشته سود عملیاتی ۵۴۵ میلیارد و ۳۳۴ میلیون ریالی را ثبت کرده که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشدی ۷۷ درصدی را نشان می‌دهد.

نکته مهم در ترازنامه بیمه تعاون رشد ۲۰۵ درصدی ذخیره خسارت معوق و رشد ۸۶ درصدی ذخیره حق بیمه عایدنشده است که بیانگر ذخیره‌گیری مناسب است.

حرکت بر مدار پیشرفت روند فروش بیمه تعاون در سال گذشته و برآورد سال ۱۴۰۲ نشان از حرکت این شرکت بر اساس برنامه هیات مدیره دارد چرا که سال گذشته این شرکت موفق به فروش ۱۸ هزار و ۳۴۶ میلیارد و ۴۲۶ میلیون ریالی بیمه‌نامه شده که رشدی ۷۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ را ثبت کرده است.

برای سال آینده هم این شرکت رشد ۶۴ درصدی در تولید حق بیمه را پیش‌بینی کرده و انتظار دارد که میزان فروش به بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال برساند.

نکته مهم اصلاح پرتفوی بیمه تعاون در سال گذشته است به نحوی که سهم شخص ثالث از ۳۶ درصد به ۳۲ درصد کم شده و سهم رشته بیمه مهندسی از یک درصد به ۵ درصد و سهم رشته بیمه زندگی غیراندوخته‌دار از ۱۱ درصد به ۱۶ درصد رشد کرده است.

حالا این شرکت در سال جاری تصمیم دارد که بازهم از سهم ثالث کم کرده و به ۲۸ درصد برساند و در مقابل سهم بیمه بدنه خودرو را با ۳ واحد درصد افزایش به ۷ درصد ارتقا دهد.

روند حرکت بیمه تعاون در ۵ سال مدیریت یونس مظلومی به وضوح نشان از یک پیشرفت دارد، آنهم در قالب تنها شرکت بیمه‌ای در قالب تعاونی به گونه‌ای که درآمد حق بیمه ناخالص این شرکت در سال ۱۳۹۸، حدود ۹۱ درصد، در سال ۱۴۰۰ هم ۶۴ درصد، در سال ۱۴۰۱ نیز ۷۰.۴ درصد جهش کرده و برای سال آینده هم یک پیش‌بینی شده که درآمد حق بیمه ناخالص شرکت با رشدی ۴۰ درصدی به ۲۰ هزار و ۱۸۴ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال برسد.

شفاف‌سازی مظلومی از دخل و خرج تعاون بیمه تعاون با سرمایه ثبت شده ۵ هزار میلیارد ریالی همچنان گام‌های بلندی را باید بردارد و انتظار می‌رود که با افزایش سرمایه، بتواند در مسیر فروش بیشتر و سودسازی مطمئن‌تر گام بردارد.

یونس مظلومی توضیح می‌دهد: علت تغییرات بیش از ۳۰ درصدی سود عملیاتی سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل ناشی از افزایش درآمد سرمایه‌گذاری از محل منابع بیمه‌ای و حقوق صاحبان سهام با توجه نقدینگی حاصل از افزایش سرمایه در تاریخ ۹ خرداد ۱۴۰۱ و همچنین کاهش ذخیره کاهش ارزش سهام سرمایه‌گذاری در سال قبل به مبلغ ۱۹۳ میلیارد ریال با توجه به افت قیمت بازار موضوعیت نداشته است.

مدیرعامل بیمه تعاون در عین حال می‌گوید: سود عملکرد سال ۱۴۰۰ سهامداران حقیقی و حقوقی از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و از کانال سامانه سجاد طبق برنامه زمانی اعلام شده پرداخت شده و مانده سود سهام ۲ سهامدار عمده در پایان سال گذشته در ابتدای امسال به حساب آنها واریز و تسویه و مطالبات تمامی سهامداران پردخت شده است.

مظلومی با تاکید بر اینکه تمامی موارد ناظر بر دستور‌العمل حاکمیت شرکتی در بیمه تعاون رعایت می‌شود، یادآوری می کند که افزایش دارایی‌های ثابت از بابت هزینه ساخت دفتر مرکزی بر اساس قرارداد به صورت مدیریت پیمان است و افزایش هزینه‌های اداری و عمومی در ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل آن ناشی از افزایش حقوق پرسنل آنهم بر اساس مصوبات وزار کار و رشد سایر هزینه‌ها هم بر

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا