روی دهۀ شصت سوئیچ کنید

راضیه حسینی
محمدبیگی نماینده مجلس: «نباید به بهانۀ جنگ یا شرایط امنیتی، از اجرای بندهای قانون جوانی جمعیت سر باز زد. باید تمامی حمایتها برای ازدواج، فرزندآوری، و تربیت نسل آینده ادامه یابد.»
به نظرمان باید پدر و مادرهای دهه شصتی را الگوی خود قرار دهیم. همانها که زیر بمباران و جنگ و انواع مشکلات، هیچگاه قانون نانوشتۀ جوانی جمعیت را در آن روزگار از یاد نبردند. اصل بر سادگی بود و به همین خاطر بهراحتی بچهدار میشدند.
بیایید همهمان فکر کنیم در دهۀ شصت زندگی میکنیم. اولازهمه باید سبک زندگیمان را با آن روزها تنظیم کنیم. عروسیها از این به بعد همه در خانهها برگزار میشود. البته دیگر از خانههای ویلایی خبری نیست و باید در آپارتمانهای نقلی برپا شوند. هیچ ایرادی ندارد، مهمان کمتر، عروسی سادهتر.
از فرمالیته و پیش فیلم و پس فیلم و این چیزها هم خبری نیست. نهایتاً یک فیلم عروسی گرفته میشود که نقش اصلی آن را مهمانان ایفا میکنند و سکانس برتر، زمان شام است، وقتی همه با دهان پر مشغول خوردن زرشکپلو با مرغ هستند و دوربین، یکی را هم از قلم نمیاندازد و از بشقاب به قاشق پر، و بعد به دهان مهمان، زوم میکند.
ماشین عروس را هم از فامیل یا همسایه قرض میگیریم و با چندتا ربان سفید تزیین میکنیم. میماند خانۀ عروس و داماد، که اصلاً مهم نیست. اول زندگی میتوانند در کنار پدر و مادر داماد یا عروس زندگی کنند. البته درست است که مثل قدیم خانهها گنجایش دو خانواده را ندارد که هیچ، برای یک خانواده هم کم میآید، ولی مهم نیست، کمی مهربان زندگی میکنند تا همهجا شوند. تازه باید به فکر بچه هم باشند، پس باز کمی مهربانتر زندگی میکنند تا بچه و بعد بچهها هم جا شوند.
در زمینۀ مایحتاج نوزاد هم که اصلاً چیزی لازم ندارد. توجه کنید که الان دهۀ شصت است، پس هیچ پوشکی وجود ندارد. با چندتا کهنه و لاستیکی همه چیز حل میشود، شاید کمی سخت به نظر برسد، اما محاسنی هم دارد. مثلاً باعث میشود بچه هنوز راه نیفتاده، از پوشک، یا همان کهنه، گرفته شود و پدر و مادر در سریعترین زمان ممکن، وی را در زمینۀ اجابت مزاج خودکفا کنند. اصلاً بچهها در این شرایط مستقلتر و مسئولیتپذیرتر بار میآیند.
پس، از همین فردا روی دهۀ شصت سوئیچ کنید و از زندگی لذت ببرید!