کد خبر: 01080050853
دولتسیاست

رییس جمهوری: امروز در کشور نیازمند تحول هستیم

رییس جمهوری با تاکید برکاهش هزینه‌ها و افزایش درآمدها، گفت: اقدامات و مجموعه پیگیری‌ها باید به تحول بیانجامد و ما امروز به یک تحول نیاز داریم.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا آیت الله سید ابراهیم رییسی شامگاه جمعه در جلسه شورای اداری استان اردبیل اظهار کرد: بهترین ناظر در استان ها در گام نخست مردم و سپس استاندار است. وزیر کشور و  معاون اجرایی رییس‌جمهوری هم باید به صورت کلان و مستمر  مصوبات دولت را پیگیری کنند و مردم و  دولت را در جریان پیشرفت کارها قرار دهند تا یک ضمانت اجرایی جدی برای اجرای مصوبات به وجود آید.

رییس جمهوری با بیان این که سفرهای استانی حداقل یک سال کار دولت را جلو می اندازد گفت: چرا یک شهرستان با مشکلی مواجه باشد در حالی که این رنج را می‌توان در بازدیدهای استانی قطع کرد. وزیران شهرستان‌های مختلفی را بازدید کرده اند و با مسائل متعددی روبرو شدند و باید این مسائل را بررسی و برای حل آنها، چاره ای اندیشید و نباید در این راه عقب ماندگی داشته باشیم.

رییسی ادامه داد: نباید اوضاع استان اردبیل اینگونه باشد. جایگاه استان اردبیل به عنوان استانی که مردمانی وفادار به امام حسین (ع) دارد و ۳۵۰۰ شهید در دوران دفاع مقدس نثار این مرز و بوم کرده اند نباید اینگونه باشد و استان اردبیل ظرفیت‌های بسیاری دارد.

رییسی با اشاره به آخرین وضعیت مناطق آزاد خطاب به حاضران در شورای اداری استان اردبیل گفت: در این شش هفت ماه اخیر می‌شد درباره مناطق آزاد گام‌هایی برداشته شود؛ باید مشکلات مناطق آزاد را حل کرد تا زندگی مردم زودتر به سامان برسد و من آمده‌ام تا کار کنیم و عقب ماندگی ها را جبران کنیم.

 باید هزینه‌ها را کاهش و درآمدها را افزایش دهیم

رییس دولت سیزدهم گفت: گاهی کمبود بودجه و اعتبارات وجود دارد بنابراین باید باید اول اولویت‌ها را در نظر بگیریم و به دنبال درآمدزایی برای دولت باشیم. خلق درآمد برای دولت مهم است و باید هزینه‌ها را کاهش و درآمدها را افزایش دهیم. مشکل کسری بودجه و رفع مشکل پروژه‌های نیمه تمام استان باید حل شود؛ باید هزینه ها را کاهش دهیم و درآمدها را افزایش دهیم چراکه مسئله دولت، مسئله اولویت‌هاست.

رییسی با تاکید بر لزوم احیای ظرفیتها اظهار کرد: یقینا آینده بسیار درخشان خواهد بود. باید این اقدامات و مجموعه پیگیری‌ها به تحول منجر شود. در عین حال ما امروز به یک تحول اساسی نیاز داریم.

وی در تبیین مبانی تحول گفت: تحول سه محور اساسی دارد؛ نخست تحول شناختی است؛ همچنین نگرش‌ها باید تغییر کرده و تحول ایجاد شود.  امام راحل(ره) نگرش جامعه ما را عوض کرد. وجود مقدس نبی مکرم اسلام (ص) در جامعه تحول ایجاد کرد. نبی مکرم اسلام در قله تحول قرار دارد. در قله تحول امام صادق علیه السلام را داریم و این بزرگان جامعه اسلامی را متحول کردند.

رییس جمهوری  با بیان اینکه نگرش‌ها به تحول خواهی باید عوض شود گفت: بزرگان اثرگذار اینگونه بودند. شیخ صفی الدین را زندگی اش را دیده اید و می دانید چه کرد.؟ چه انسجامی در ایران ایجاد کرد. انسجام ایران مرهون اردبیل و کاری است که اینها انجام دادند. گسترش فرهنگ تشیع کاری نبود که به آسانی اتفاق بیفتد. اینها کارهای تحولی است. کار تحولی رنج دارد اما آثار ماندگار دارد نه برای یک سال بلکه برای قرن‌ها، عصرها و نسل‌ها است.

آیت الله رییسی موضوع دوم را تحول در نهادها ذکر کرد و گفت:ما یک سازوکار نهادی داریم. نگاه سازمانی باید کاملاً متحول شود چرا که می‌خواهیم کاری برتر و بالاتر انجام دهیم.

وی سومین مساله را تحول در فرآیندها عنوان کرد و گفت: یکی از موانع جدی تحول در کشور، نظام بروکراسی و نظام پیچیده اداری است که بزرگترین مانع برای حرکت‌های انقلابی و جهادی است و باید این نظام پیچیده اداری را اصلاح کرد.

باید دسترسی به مجوزها را آسان و کسب و کارها را سهل‌تر کرد

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم تحلیل کنیم و جزئیات را ببینیم درمی یابیم که نباید برخی کارها این همه معطل شود حتما میتواند به صورت سهل تری انجام شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکیدبر لزوم اجرای عدالت در تقسیم ظرفیتها و امکانات در کشور گفت: بودجه ریزی کشور باید بر اساس آمایش سرزمینی انجام شود و ما ببینیم که آیا منطقه ای به صورت متوازن رشد کرده یا توازن ندارد. بنابراین باید یک تقسیم عادلانه باشد.

 رییسی افزود: ما حتماً باید عدالت اجرایی و اثباتی داشته باشیم وگرنه سخنرانی عادلانه را همه می‌توانیم صحبت کنیم و بگوییم. شاعران بسرایند، نثر نویسان نثر زیبا بنگارند خیلی می‌شود برای آن سخن گفت ولی قرار است ما عدالت را اجرا کنیم. روستایی باید مزه شیرین عدالت را بچشد.

رییس دولت سیزدهم با تاکید بر لزوم استفاده درست از امکانات و اصلاح الگوی مصرف گفت: ما در زمینه مصرف بسیار اسراف می‌کنیم.  باید دنبال ساز و کارهایی برویم که از آب موجود بهترین استفاده را بکنیم. همه باید همت کنند. دولت، مردم و کشاورزان، مجموعه‌های کشت و صنعت همت کنند تا این کار اتفاق بیفتد و ما بهترین استفاده را داشته باشیم. کارخانه‌های صنعتی مصرف برق دارند ما باید آن را از مصرف خانگی جدا کنیم. کارخانه های بزرگ باید با بودجه و اعتبارات خود نیروگاه بزنند.

وی خاطرنشان کرد: خصوصی‌سازی‌های ما باید در جهت افزایش تولید رونق و افزایش اشتغال و رفع مشکلات باشد. ما خصوصی سازی را در کشور نیاز داریم این جزو برنامه های چهارم، پنجم و ششم بوده است. دولت باید بتواند به بخش خصوصی میدان بدهد متصدی نباشد. کار دولت کار هدایت، حمایت و نظارت است اما کار باید طوری انجام شود که حتماً خصوصی باشد با این شرط که صورت بگیرد.

موضوع  راه‌آهن میانه- اردبیل پیگیری می‌شود

وی ادامه داد: مناطق آزاد هم پیگیری خواهد شد تا به نتیجه برسد چرا که از مسائل بسیار مهم مسئله اشتغال استان است. ا اقتصاد گردشگری در اردبیل از مسائل بسیار مهم است. ظرفیت بسیار زیادی در استان است که اگر احیا شود اقتصاد گردشگری احیا می شود.

 رییس جمهوری گفت:  اماری که گفتند  ۲۲ درصد حضور در روستا نگران کننده است. باید با همت خود روستاییان اقتصاد روستا فعال شود. در این صورت روستا جاذبه پیدا می‌کند و حاشیه نشین نمی‌شود. حاشیه نشینی وضع زندگی بسیار ناراحت کننده‌ است بنابراین اقتصاد روستا باید فعال شود و فعال شدن اقتصاد روستا حتماً به اشتغال کمک می‌کند.

رییس دولت سیزدهم گفت: در بودجه ۱۴۰۱ و در آینده با همکاری مجلس حتماً توازن و عدالت و  تقسیم ظرفیت‌ها را جزو برنامه‌های کاری قرار می‌دهیم که در برنامه‌های بعد هم کاملاً پیگیری شود. عقیده دارم از نیروی انسانی کارآمد استان باید استفاده کرد. نیروی کارآمد بومی چه در بخش مدیریتی چه کارشناسی حتماً باید استفاده شود. نیروی تحصیل کرده استان حتماً اولویت دارد چون هم ثبات شان بیشتر است و کار را هم یاد می‌گیرند.

وی در ادامه به ظرفیت معطل مانده صنایع استان تاکید کرد و گفت: بین ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت صنایع ظرفیت استان تعطیل یا نیمه تعطیل است. این باید از اولویت‌های استان باشد. به هیچ عنوان نباید هیچ بانکی تملک کند و نباید موجب تعطیلی واحد تولیدی شود. واحد تولیدی همواره باید بر پا بماند بانک طلب خود را می‌خواهد اشکال ندارد اما نباید واحد تولیدی تعطیلی‌شود هیچ واحد تولیدی نباید به خاطر مطالبات بانکها تعطیل شود.

رییسی گفت: بانک‌ها با امکانات و سرمایه‌ای که دارند شروع به فعال کردن واحدهای تولیدی کنند بانک امکانات دارد واحد تولیدی را راه‌اندازی کند نه اینکه واحد تولیدی را نیمه تعطیل یا تعطیل کند.

رییس جمهوری در ادامه به تقسیمات کشوری اشاره کرد و گفت: در تقسیمات کشوری تقاضاها و مصوباتی از استان‌ها و شهرستان‌ها آمده است منتها هنوز ابلاغ نشده اما جایی که شهرستان شده نمی‌شود که در آن هیچ اداره‌ای نباشد انتظار این است وقتی جایی شهرستان شد بودجه و اعتبار می‌خواهد اما می‌شود به صورت مجتمع نمایندگانی از سازمان ها باشند. سازمان‌ها و ادارات چراغش روشن باشد به مردم خدمات رسانی کنند. البته به مرور می‌شود ساختمان اجاره کرد و بعد ساختمان ملکی تهیه کرد.

 رییسی با بیان این که دوستان از وقتی که رای اعتماد گرفتند کار را آغاز کردند، گفت: تودیع و معارفه امر تشریفاتی خوب است و تکریم از کسی که تا الان کار می‌کرده حتما خوب است اما امر مردم را نباید معطل هیچ موضوعی کرد. حتماً باید کار مردم سریعاً انجام شود.

وی با اشاره به تعطیلی ۲ ساله اکثر پروژه‌های استان گفت: در این شرایط آیا باید یک سال بمانیم تا دولت مستقر شود؟ درست است که الان بودجه چنان نیست ولی می‌شود کار دنبال شود معتقد نیستم کار برای یک سال دیگر بماند. البته پروژه‌هایی که دارای اولویت است. پروژه‌ای که زندگی و مشکل مردم است. مانند جاده روستایی که مشکل مردم است و بسیاری از مسائل کلان، بعضی از آبرسانی‌ها که آب شرب و کشاورزی است تاخیر در اینها به هیچ وجه مجاز نیست و باید هرچه زودتر به نتیجه بایسته و شایسته برسد.

رییس دولت سیزدهم در ادامه ضمن تشکر از مدیران استان و مردم استان به ویژه از عشایر تاکید کرد:بدانید دولت تمام هم و غمش کاهش مشکلات شماست و شبانه روز همکاران ما در دولت کار می‌کنند و در استان هم حتما همینطور است.

رییسی گفت: ما امروز رسالت بزرگی برعهده داریم مقطع تاریخی بزرگی است و وظیفه‌ای که نسبت به خدمت به مردم داریم. باید از اهل بیت عصمت و طهارت (ع) کمک بخواهیم و از وجود مقدس ابی عبدالله الحسین (ع) و حضرت ابوالفضل (س) مدد بخواهیم و بگوییم که این کشور،  مملکت امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) است. این مردم ارادتمند شما هستند در هر کوی و برزن یاحسین (ع) می‌گویند نباید برای اشتغال مشکل داشته باشند. از مدیران و از نیروهای انقلابی تقاضا می‌کنم همان‌طور که انتظار مردم از ما است، شب و روز نشناسیم و برای کاهش آلام مردم تلاش کنیم.

رییس جمهوری یادآور شد: نمایندگان بیشترین مراجعه را در حوزه‌های انتخابیه دارند اما وارد کردن ۲ تا سه نفر در اداره‌ها مشکلی را حل نمی‌کند. زمانی که خادم حضرت رضاد(ع)  بودم به کارخانجات گفتم یک خط تولید جدید بزنید تا به جای یک نفر هزار نفر بیاورید. موافق اشتغال هستم ولی این طور وارد کردن اینگونه نیرو هم خود نیرو و هم سازمان را دچار مشکل می‌کند. یک مجموعه کشاورزی راه اندازی کنید به جای ۱۰۰ نفر هزاران نفر را مشغول کنید. منتها اول صندلی بگذارید و بعد  کسی را بنشانید نه اینکه کسی را بیاوریم بعد دنبال صندلی بگردیم.

وی گفت: باید کار واقعی ایجاد کنیم نه کار سرهمی که آبروی خودش هم هست و عمرش هم تلف می‌شود. باید کار ایجاد شود نه اینکه بعضی ها فقط در نگاهشان این است که اگر وارد اداره شدند کار  کردند. باید فضای کسب و کار و اشتغال فراهم شود که می تواند به دست شما انجام شود و دولت هم تمام تلاش خود را خواهد کرد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button