سرمایه گذاری در تولید شاهراه حیات اقتصاد کشور

مراسم معارفه و تودیع رئیس جدید اداره امور شعب استان فارس با حضور مدیران ارشد بانک ملی ایران و مسئولان استانی برگزار شد.
قائم مقام مدیرعامل و عضو هیات مدیره بانک اظهار امیدواری کرد با اصلاح فرآیندهای مالی و گردش مناسب نظام تسهیلاتی بانک ها در فضایی منطقی و غیر تکلیفی، چرخه سالم و دقیق منابع بانکی به سمت و سوی تولیدی با توجیه اقتصادی و بازگشت مطمئن که کلید حل مسائل کشور است؛ سوق پیدا کند.
به گزارش روابط عمومی بانک ملی ایران نادر حسینی به عنوان سرپرست اداره امور شعب استان فارس معرفی و از زحمات کریم ریگی زادگان قدردانی شد.
این مراسم با حضور امیر مسعود رزازان قائم مقام مدیرعامل، حسن کاظمی عضو هیات عامل و معاون منابع انسانی ، حمید مومنی معاون امور شعب، احمد ملکی راد مدیر امور شعب منطقه ۲ کشور، حجت اله رضایی معاون سیاسی ، امنیتی استانداری فارس ،مدیر کل سازمان بازرسی منطقه جنوب کشور ،مدیر کل امور اقتصادی و دارایی، مدیران شبکه بانکی و دیگر مسئولان استان فارس برگزار شد.
هدایت منابع برای تولید
رزازان، قائم مقام مدیرعامل و عضو هیات مدیره بانک با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ از سوی مقام معظم رهبری ، سرمایه گذاری در تولید را شاهراه حیات اقتصاد کشور دانست و خاطرنشان کرد : بانک ها برای تحقق شعار سال باید سیاست گذاری های خود را با هدایت منابع به سمت و سوی تولید منطبق کنند .
وی شرط مهم تحقق سرمایه گذاری از سوی بانکها را تجهیز منابع و تخصیص هدفمند آن بر مبنای اطمینان خاطر از بازگشت سرمایه، دانست و گفت: ورود و خروج منابع بانک ها باید مطابق مبانی علمی و بر اساس محاسبه دقیق در راستای حفظ منافع سازمان و رعایت اصل امانتداری صورت پذیرد؛ به نحوی که مصارف با بازگشت بلند مدت نه از محل سپردههایی با پرداخت ماهانه سود، بلکه از محل روش های نوین تامین مالی و انتشار اوراق ، تامین مالی شوند تا جریانات ورود و خروج نقد متناسب انجام شده و از ناترازی در نظام بانکی جلوگیری شود.
رزازان در ادامه سخنان خود افزود: حمایت مراجع مختلف بیرون از بانک برای بازگشت هرچه سریعتر مطالبات معوق بانکها اثر بسزایی در سلامت نظام پولی و کاهش نرخ بهره دارد.
ضرورت اصلاح فرآیندهای مالی و نظام تسهیلات بانکی
عضو هیات مدیره اصلاح فرآیندهای مالی و کمیت پذیر کردن معادلات نظام بانکی را مهمترین چالش پیش روی بانک ها برشمرد و خاطرنشان کرد : بانک ها نمی توانند هم سود سپرده ها را افزایش دهند و هم در تخصیص منابع گران قیمت ،شاهد افزایش مطالبات معوق باشند .
رزازان همچنین یکی از دلایل افزایش نرخ سود و خلق نقدینگی را انجماد منابع بانکی در سرفصل مطالبات غیر جاری و اموال و املاک تملیکی خواند و گفت: این امر موجب خلق پول ،افزایش نقدینگی و در نهایت تورم می شود و انضباط مالی و تعادل بین تقاضا و عرضه را دچار اختلال می کند.
وی تورم را محصول ناکارآمدی در بخش واقعی اقتصاد و پایینتر بودن نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در مقایسه با رشد نقدینگی عنوان کرد و گفت: زمانی که نقدینگی افزایش یابد و از طرف دیگر تولید اعم از کالا و خدمات صورت نپذیرد، تورم شکل می گیرد.
وی اظهار امیدواری کرد با اصلاح فرآیندهای مالی و گردش مناسب نظام تسهیلاتی بانک ها در فضایی منطقی و غیر تکلیفی، چرخه سالم و دقیق منابع بانکی به سمت و سوی تولیدی با توجیه اقتصادی و بازگشت مطمئن که کلید حل مسائل کشور است؛ سوق پیدا کند.