کد خبر: 151003187591
اخبار شرکت هاانرژیصنعت و معدندر کارگاه تخصصی آشنایی با سیستم‌های ردیاب خورشیدی مطرح شد؛

سیستم های ردیاب خورشیدی تک محوره، مقرون به صرفه و پربازده

کارگاه‌ تخصصی با موضوع “ت” در سومین روز چهاردهمین نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق، امروز ۱۵ دی ۱۴۰۳ با ارائه‌ مهندس تاجیک برگزارشد.

به گزارش ساتبا، در حاشیه روز سوم از چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق، کارگاه تخصصی آشنایی با سیستم‌های ردیاب خورشیدی با سخنرانی آرین زنگنه مدیر شرکت کرنچر سولار گروپ ایرانیان و با محوریت معرفی ردیاب‌های تک محوره و‌ مزایای آن‌ها نسبت به ردیاب‌های خورشیدی ثابت زمینی و‌ دو محوره برگزار شد.

در سیستم های ردیاب تک محوره پنل ها، تابش خورشید از شرق تا غرب دنبال می‌ شودو در طول سال عواید انرژی بیشتری داشته و بازدهی بهتری دارند. این موضوع باعث می‌شود که از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه تر باشند.

مزایای دیگر این نوع پنل ها از جمله باعث کاهش اثر گرد و غبار باعث می‌شود آب کمتری برای شستشو مصرف می شود و در مباحث زیست محیطی نیز بسیارمؤثر است.

با توجه به گزارش‌ها و آمار موجود، سیستم‌های ردیاب خورشیدی در دنیا به خصوص در صنایع، به سمت تک محوره شدن می‌رود و ردیاب‌های ثابت عموما برای سیستم های کوچک سقفی استفاده می‌شود.

چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق با شعار «انرژی‌های تجدیدپذیر، توسعه سرمایه‌گذاری، مصرف کارآمد انرژی» از روز پنج‌شنبه ۱۳ دی‌ماه آغاز شده و تا یکشنبه ۱۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپاست.

مدیر کل دفتر سیاست گذاری و‌توسعه فضای کسب و کار ساتبا اعلام کرد:

اخذ مصوبات طرح بهره‌وری انرژی در قالب بازار بهینه‌سازی با برآورد بیش از ۱۰همت سرمایه‌گذاری و با ظرفیت بیش از ۶۰۰ مگاوات کاهش توان

مدیر کل دفتر سیاست گذاری و‌توسعه فضای کسب و کار ساتبا با بیان اینکه تاکنون ۱۹ پروژه در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی، گواهی بازار بهینه‌سازی انرژی دریافت کرده‌اند، از پیش‌بینی ۱۰ همت سرمایه‌گذاری خصوصی در این پروژه‌ها خبر داد که منجر به ۶۰۰ مگاوات کاهش توان می‌شود.

سالار آتشپر در گفت وگو با خبرنگار ساتبا، ضمن اشاره به برگزاری نشست تخصصی «بهینه سازی، ضرورت ها، سرمایه‌گذاری و ابزارهای اجرایی» در روز یکشنبه ۱۶ دیماه در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق، بهینه سازی انرژی را یکی از اولویت‌های کشور و از موضوعات مطرح در اساسنامه سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق عنوان کرد و‌ گفت: اگر انرژی دو‌ بال داشته باشد؛ یک بال آن توسعه نیروگاهی به ویژه در بخش تجدید پذیر و یک بال آن مصرف بهینه انرژی است.

مدیر کل دفتر سیاست گذاری و‌توسعه فضای کسب و کار ساتبا یکی از اقدامات مهم برای بهینه سازی مصرف انرژی را، افتتاح تابلوی مبادله گواهی بازار بهینه سازی انرژی و‌ محیط زیست عنوان و یادآور شد: اخیرا این تابلو توسط وزیر نیرو‌ افتتاح و‌ معامله اولین گواهی نیز در همان روز انجام شد.

وی در توضیح روند دریافت گواهی صرفه جویی گفت: سرمایه گذار علاقه مند به این حوزه مصوبه ای با همکاری ساتبا از سازمان برنامه گرفته و‌ بر مبنای آن پروژه، اجرا و بر اساس پیشرفت پروژه به تأیید مشاور اندازه گیری می‌رسد و گواهی توسط شرکت توانیر برای سرمایه گذار صادر می‌شود که این گواهی از طریق تابلوی بهینه‌سازی در بورس انرژی قابل مبادله است.

آتشپر با اشاره به اینکه انتظار بر این است که بیشترین بخش تقاضا برای این گواهی را صنایع دارای نرخ بالا تشکیل بدهند، به مزایای دریافت گواهی صرفه جویی اشاره و اظهار کرد: داشتن این گواهی چند مزیت دارد از جمله تسویه قبض، رفع جرائم ماده ۲۶ یا بند الف ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم و عدم قطعی برق.

به گفته مدیرکل دفتر سیاست گذاری و‌ توسعه فضای کسب و کار ساتبا تاکنون ۱۹ پروژه دارای مصوبه گواهی بازار بهینه‌سازی انرژی هستند و پیش‌بینی می‌شود که ۱۰ همت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این حوزه اتفاق بیفتد که با اجرایی شدن آن‌ها، بیش از ۶۰۰ مگاوات کاهش توان خواهیم داشت. وی، عمده پروژه‌هایی که تاکنون تعریف شده اند را از نوع روشنایی معابر، روشنایی فضاهای داخلی بیمارستان ها، اصلاح کولرهای گازی در جنوب کشور و اصلاح چاه‌های کشاورزی برشمرد.

آتشپر با اشاره به اینکه سه ویژگی در اسناد بالادستی وجود دارد، گفت: متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار برای پوشش ریسک‌ها، دو سال مازاد بر بازگشت سرمایه گواهی دریافت می‌کنند. دوم اینکه بر اساس مصوبات، نرخ ترانزیت پروژه های بهینه سازی صفر است و سوم اینکه وقتی نصف صرفه‌جویی اتفاق افتاد سرمایه‌گذار می‌تواند نیمه باقی‌مانده گواهی ها را نیز تحویل بگیرد که به اقتصاد پروژه کمک می‌کند. اطلاعات بیشتر در این زمینه در بخش منوی راهبری سرمایه گذار، بخش بهره وری وجود دارد.

آتشپر با اشاره به اینکه سه ویژگی در اسناد بالادستی وجود دارد، گفت: برای پوشش ریسک‌ها، دو سال مازاد بر دوره بازگشت سرمایه گواهی صادر می‌شود. دوم اینکه بر اساس مصوبات، نرخ ترانزیت پروژه های بهینه سازی صفر است و سوم اینکه وقتی نیمی از کل صرفه‌جویی طرح حاصل شد سرمایه‌گذار می‌تواند نیمه باقی‌مانده گواهی ها را نیز تحویل بگیرد که به اقتصاد پروژه کمک می‌کند. اطلاعات بیشتر در این زمینه در بخش منوی راهبری سرمایه گذار، بخش بهره وری وجود دارد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا