کد خبر: 09060044365
روزنامه

شستا هم هپکو را نخواست

کارشناسان دلیل شکست خصوصی‌سازی هپکو را آزاد شدن واردات ماشین‌آلات خارجی پس از خصوصی شدن بیان می‌کنند

سرپرست و نائب‌رئیس هیأت مدیره شستا در نامه‌ای به سرپرست مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس اعلام کرد که شستا شرکت هپکو را نمی‌خواهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ضیاءالدین شجاعی برهان، سرپرست و نائب‌رئیس هیأت مدیره شستا در نامه‌ای به محسن انصاری مهیاری، سرپرست مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص فروش سهام هپکو نوشت: «پیش‌نویس مورد اشاره توسط سازمان تأمین اجتماعی تهیه و برای اظهارنظر به سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی ارسال شده بود که با توجه به بررسی‌های صورت‌گرفته، مورد مخالفت هیأت مدیره شستا قرار گرفت.

طبیعی است که شستا در صورتی که براساس صرفه و صلاح تصمیمی‌ در این رابطه اتخاذ کند، خود را ملزم به رعایت تمامی‌ ضوابط و دستورالعمل‌های ابلاغی سازمان بورس می‌داند و در چارچوب آن عمل خواهد نمود.

در خاتمه متذکر می‌گردد با توجه به فضای رسانه‌ای، اطلاعات معتبر و متقن در مورد اطلاعات شستا را از مراجع ذیصلاح شرکت دریافت و مورد استناد قرار دهید.»

شرکت هپکو سال ۱۳۵۱ در اراک راه‌اندازی و سه‌بار از سوی سازمان خصوصی‌سازی به بخش خصوصی واگذار شد اما هر سه بار خریداران نتوانستند به تعهدات در پرداخت اقساط عمل کنند. در نتیجه این شرکت فرابورسی دوباره به دامن دولت برگشت.

این در حالی است که در نهایت قرار شد ۶۰ درصد از سهام دولتی هپکو در قبال بدهی دولت به تأمین اجتماعی به این سازمان واگذار شود که با نامه سرپرست و نائب‌رئیس هیأت مدیره شستا به سرپرست مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس آب پاکی بر روی دست دولت، سازمان خصوصی‌سازی، شرکت هپکو و کارمندان این شرکت و نیز سهامداران شرکت هپکو ریخته شد.

خبرگزاری فارس نیز در این باره نوشت: کارشناسان می‌گویند تا زمانی که شرکت هپکو دولتی بود، به خاطر منع ورود ماشین‌آلات سنگین راهسازی خارجی، بازار انحصاری داشته و سرپا بود، اما بعد از و اگذاری به بخش خصوصی، واردات ماشین‌آلات خارجی آزاد شد؛ بنابراین امکان رقابت نبود. از طرفی نداشتن تکنولوژی روز برای ساخت موتور این ماشین‌آلات و همچنین رکود اقتصادی و رکود طرح‌های عمرانی مزید بر علت شده تا تقاضا برای خرید ماشین‌آلات راهسازی کاهش پیدا کند و همه این عوامل باعث عدم موفقیت هپکو شده است.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا