کد خبر: 301003189710
تولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدنمدیرعامل منطقه آزاد اروند عنوان کرد:

صادرات ۲ میلیارد دلاری و سرمایه گذاری ۱۸۹۰ میلیارد تومانی در منطقه آزاد اروند

علی زارعی در پاسخ به خبرنگار عصراقتصاد از اشتغال 9 هزار نفری در اروند و اولویت نیروهای بومی این منطقه آزاد خبر داد

زینب غضنفری

علی زارعی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، در نشست خبری روز گذشته با خبرنگاران با اشاره به دستاوردهای این منطقه در حوزه‌های عمرانی، اقتصادی و زیرساختی، اقدامات اخیر را تشریح کرد.

وی ضمن تقدیر از رسانه‌ها به‌عنوان بازوی قدرتمند توسعه و شفافیت، تعامل با آن‌ها را از الزامات موفقیت در مأموریت‌های این سازمان برشمرد.

اشتغال ۹ هزار نفری در اروند

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در پاسخ به سوال خبرنگار عصر اقتصاد درباره اقدامات این سازمان در حوزه اشتغال‌زایی و توانمندسازی نیروهای بومی، از ثبت بیش از ۹ هزار شغل در سامانه رصد وزارت کار طی سال ۱۴۰۲ خبر داد. وی تأکید کرد: جذب حداکثری نیروهای بومی در پروژه‌های منطقه از الزامات ما برای کارفرمایان و تولیدکنندگان است.

زارعی با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای منطقه گفت: تعداد بیمه‌شدگان فعال در سال ۱۴۰۲ به ۸۹۶۱۹ نفر رسید. همچنین با راه‌اندازی سامانه‌های جستجوی شغل، روابط کار و سامانه اتباع خارجی، شرایط برای اشتغال نیروهای بومی تسهیل شده است.

وی افزود: برای حمایت از اشتغال و تولید، سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیون یورو در منطقه جذب شده که تاکنون بیش از ۸۰ درصد پیشرفت داشته و در چند ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل منطقه آزاد اروند تأکید کرد که ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار برای نیروهای بومی و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از اولویت‌های اصلی سازمان است.

زارعی با اشاره به پروژه‌های عمرانی، گفت: «در دو سال اخیر، بیش از ۱۸۹۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در شهرهای خرمشهر و آبادان برنامه‌ریزی و اجرا شده است که ۸۰ درصد منابع سازمان در این حوزه هزینه می‌شود.» از جمله این پروژه‌ها می‌توان به احداث پل شهدای خدمت در خرمشهر با پیشرفت ۷۱ درصدی، ساماندهی معابر آبادان و خرمشهر، و احداث مجموعه گردشگری خلیج فارس اشاره کرد.

۲۲۰میلیون دلار صادرات تولیدات صنعتی در سال ۴۰۲

در بخش اقتصادی، زارعی از افزایش صادرات و توسعه زیرساخت‌های صنعتی خبر داد. وی اعلام کرد: «در سال ۱۴۰۲، صادرات منطقه آزاد اروند به بیش از ۶۲۰ میلیون دلار رسید و این رقم در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ به ۲ میلیارد دلار افزایش یافت که نشان‌دهنده رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است.» همچنین، صادرات تولیدات صنعتی منطقه آزاد در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۲۰ میلیون دلار بود.

سرمایه گذاری ۱۳۶ بسته به ارزش ۲۸ همت

زارعی افزود: برای تسهیل کسب‌وکار، سازمان منطقه آزاد اروند موفق به کسب رتبه نخست در شاخص‌های سهولت کسب‌وکار در میان مناطق آزاد کشور شد.

راه‌اندازی سامانه‌های معافیت مالیاتی و سرمایه‌گذاری، جذب ۱۳۶ بسته سرمایه‌گذاری به ارزش ۲۸ همت، و ثبت بیش از ۱۳۷ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی از دیگر دستاوردهای این سازمان بوده است.

وی همچنین از اقدامات زیربنایی مانند احداث تصفیه‌خانه صنعتی با ظرفیت ۱۵ هزار مترمکعب و تجهیز ایستگاه‌های آتش‌نشانی منطقه خبر داد و افزود: برای اولین بار پس از هفت سال، واردات خودروهای کشنده، مینی‌بوس، و ماشین‌آلات راه‌سازی از طریق منطقه آزاد اروند اجرایی شد.

اروند، صدرنشین تعداد خودروهای پلاک منطقه آزاد

از زمان ابلاغ مصوبه واردات خودرو، تا به امروز بیش‌از هزار و ۹۰۰ دستگاه وانت، مینی‌بوس، کامیون، کشنده و ماشین‌آلات راه‌سازی از منطقه آزاد اروند وارد شده است.

وی با بیان اینکه خودروهای هیبریدی وارد شده، اما هنوز ترخیص نشده است، گفت: منطقه آزاد اروند دارای بیشترین تعداد خودرو پلاک مناطق آزاد در کشور است و پس از ابلاغ مصوبه هیئت دولت در خصوص آزادسازی واردات خودرو، اولین منطقه‌ای بود که آن را عملیاتی کرد.

مدیرعامل منطقه آزاد اروند تاکید کرد: سال گذشته ۵ همت سرمایه‌گذار داخلی جذب شد که طی ۶ ماهه ابتدایی امسال ۲.۵ همت جذب سرمایه داشتیم؛ همچنین در سال گذشته ۱۳ میلیون دلار و ۶ ماهه نخست امسال ۲۰ میلیون دلار جذب سرمایه خارجی در منطقه آزاد اروند ثبت شده است.

در پایان، مدیرعامل منطقه آزاد اروند تأکید کرد که این سازمان بر تقویت زیرساخت‌ها، جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی و ایجاد اشتغال پایدار متمرکز است.

وی همچنین از راه‌اندازی سامانه شفافیت خبر داد و گفت: جزئیات تمامی مصوبات، قراردادها و پروژه‌های سازمان از طریق این سامانه در دسترس عموم قرار دارد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا