کد خبر: 171103192368
اخبار شرکت هاتولید و بازرگانیصنعت و معدن

طیب‌نیا: فولاد مبارکه، موتور محرک نوآوری ایران

زینب غضنفری

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه، در مراسم افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴ تاکید کرد: فولاد مبارکه دیگر صرفاً یک تولید کننده فولاد نیست، بلکه نقش موتور محرک فناوری و نوآوری کشور را بر عهده دارد.

وی با اشاره به اهمیت تحول دیجیتال و سرمایه‌گذاری در زیست‌بوم نوآوری، بر لزوم شتاب‌دهی به پیشرفت‌های فناورانه در صنایع ایران تاکید کرد.

به گزارش عصر اقتصاد، مراسم افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴ با حضور حسین سیمایی صراف وزیر علوم تحقیقات و فناوری، محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان، جمعی از فعالان حوزه فناوری و نوآوری و در دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم طیب نیا با اشاره به تجارب موفق جهانی در مسیر توسعه صنعتی، شرکت پوسکو کره جنوبی را به‌عنوان یک الگوی قابل‌توجه معرفی کرد و افزود:پوسکو در سال ۱۹۶۸ تأسیس شد و طی ۲۵ سال به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد در جهان تبدیل شد. نکته مهم در موفقیت این شرکت و سایر شرکت‌های پیشرو، توجه ویژه به مقوله نوآوری و فناوری‌های نوین است.

این موضوع، شاه‌کلید رشد و توسعه اقتصادی در دنیای امروز محسوب می‌شود. شرکت‌هایی مانند زیمنس، تویوتا، تسلا، اپل، آرسلور میتال، گوگل، مایکروسافت و سامسونگ، نمونه‌هایی از برندهایی هستند که درآمد آن‌ها از تولید ناخالص ملی بسیاری از کشورها فراتر رفته است. موفقیت این شرکت‌ها تنها به تولید محصول محدود نمی‌شود، بلکه بر پایه توسعه فناوری‌های جدید و خلق اکوسیستم‌های نوآوری بنا شده است.

طیب‌نیا با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه نیز باید مسیر مشابهی را طی کند، تصریح کرد: سه سال پیش ماموریت ویژه‌ای به شرکت نوآوری و فناوری فولاد مبارکه (MS) واگذار شد تا تمرکز خود را بر ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری بگذارد.

هدف ما این است که با خلق یک اکوسیستم نوآوری پیرامون فولاد مبارکه، بتوانیم علاوه بر ارتقای سطح فناوری‌های داخلی، از ظرفیت‌های این زیست‌بوم برای پیشرفت اقتصاد کشور نیز بهره ببریم.

وی با اشاره به آمار سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر در ایران و مقایسه آن با کشورهای منطقه اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱، مجموع سرمایه‌گذاری خطرپذیر در کشور حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان بوده است که یک‌سوم این رقم، تنها از سوی فولاد مبارکه تأمین شده است.

این در حالی است که در کشورهایی مانند سنگاپور، حجم سرمایه‌گذاری خطرپذیر به بیش از ۳.۴ میلیارد دلار رسیده است. عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ حدود ۷۵۰ میلیون دلار و مصر حدود ۳۲۹ میلیون دلار در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده‌اند. در مقابل، ایران با اختلاف قابل‌توجهی از این کشورها عقب‌تر است.

اگر بخواهیم به اهدافی که رهبر معظم انقلاب درباره شتاب‌دهی به پیشرفت‌های فناورانه تأکید کرده‌اند، دست پیدا کنیم، باید سرعت حرکت خود را افزایش دهیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه با انتقاد از برخی چالش‌های موجود در فضای کسب‌وکار کشور، گفت: یکی از موانع اصلی، نبود هماهنگی بین نهادهای نظارتی و روندهای اداری با نیازهای سریع توسعه فناوری است. حتی فولاد مبارکه نیز علی‌رغم برنامه‌ریزی‌های دقیق، در برخی موارد نتوانسته همه بخش‌ها را با خود همراه کند و همین مسئله باعث کاهش سرعت پیشرفت شده است.

در حالی که برنامه ما این بود که در سال جاری ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خطرپذیر انجام دهیم، به دلیل برخی چالش‌ها در تحقق کامل این هدف موفق نبودیم. این نشان می‌دهد که باید ساختارهای اداری و نظارتی کشور نیز با تحولات فناورانه همگام شوند.

طیب‌نیا با تاکید بر نقش کلیدی فولاد مبارکه در اقتصاد ملی تصریح کرد: فولاد مبارکه امروز یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های صنعتی کشور است که با بیش از ۱۳۰ شرکت زیرمجموعه، نقش مهمی در تولید، اشتغال و صادرات دارد. ما موفق شده‌ایم در حوزه بهره‌برداری به بلوغ کامل برسیم و علی‌رغم چالش‌های تأمین انرژی، با ظرفیت ۱۰۰ درصدی فعالیت کنیم.

همچنین در حوزه پایداری زنجیره تأمین نیز توانسته‌ایم زیرساخت‌های حیاتی مانند برق، گاز و آب را به‌صورت مستقل مدیریت کنیم.

وی افزود: اما ماموریت اصلی ما فراتر از تولید فولاد است. ما می‌خواهیم فولاد مبارکه را از یک تولیدکننده فولاد به یک توسعه‌دهنده فناوری‌های نوین تبدیل کنیم.

برای این هدف، مراکز نوآوری دانشگاهی را راه‌اندازی کرده‌ایم، سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر را در شرکت‌های دانش‌بنیان توسعه داده‌ایم و به شناسایی نقاط ضعف زیست‌بوم صنعتی کشور پرداخته‌ایم.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا