کد خبر: 210603172503
اخبار شرکت هااقتصادتولید و بازرگانیصنعت و معدنمدیرعامل شرکت کنترل فرآیند رادمان- راپکو مطرح کرد؛

عرضه توانمندی‌های داخل به مشتریان جدید در دنیا با بازشدن درهای کشور در نمایشگاه‌ها

نسرین مالک‌پور

به گفته مدیرعامل شرکت کنترل فرآیند رادمان- راپکو، با حضور مشتریان جدید در نمایشگاه ها که از همه جای دنیا هستند درهای کشور باز می شود تا توانمندی های خود را به دنیا عرضه کنیم در این صورت است که خواهیم گفت نمایشگاه باز خورد مثبتی داشته است.

علی طباطبائی، مدیرعامل شرکت کنترل فرآیند رادمان- راپکو در گفتگو با خبرنگار عصراقتصاد درباره فعالیت این شرکت گفت: هجده سالگی شرکت کنترل فرآیند رادمان در حالی سپری می شود که توانستیم در حوزه PCS به عنوان اولین شرکت دانش بنیان ایرانی صاحب صلاحیت، در بالغ بر ۸ پروژه PCS همراه صنایع پتروشیمی کشور باشیم. این مجموعه به سبب دانش محوری و دانش بنیانی به چالشهایی که در زمینه سیستم های انتقال مواد و بسته بندی پتروشیمی و صنعت مطرح است پاسخ می‌دهد چرا که صنعت برای توانمندسازی شرکت ها و سازندگان داخلی، نیازمند دانش مهندسی به روز در دنیا و انتقال آن به کشور است.

وی افزود: اولین اتفاق مهمی که رخ داد این بود که با توجه به معضل بسته بندی در ایران توانستیم در این حوزه نگاه تازه و نویی در واحد‌های پتروشیمی داشته باشیم؛ ما کالا هایی داریم که شایسته بسته بندی مناسب است. در طی ۱۸ سال کارهایی از قبیل آموزش نیروی انسانی و انتقال دانش مهندسی فنی برای ساخت داخلی استفاده شده است تا پروژه های بسته بندی واحد‌های پلیمری کشور با هزینه کمتر و کار آیی بهتر به ثمر بنشیند.

طباطبائی با تاکید بر خودکفایی در پایلوت پلنت تخصصی PCS اظهار کرد: خوشبختانه بعد از ۷ سال مطالعه و تلاش در مورد موضوعاتی مرتبط با انتقال مواد پنوماتیک PCSوتحقیق و توسعه در این مسیر و بررسی شرکتهای معتبر خارجی توانستیم پس از ۵۰ سال دانش فنی سیستم های انتقال مواد را وارد کشور کنیم. امروز با افتخار میگوییم که اولین کشور در خاورمیانه هستیم که پایلوت پلنت تخصصی PCS را به صورت خودکفا بخصوص در حوزه مهندسی داریم که ایران را به هفتمین کشور صاحب این دانش بدل کرده است.

مدیر عامل راپکو به برنامه های این شرکت برای افزایش ساخت داخل اشاره کرد و ادامه داد: باید پذیرفت که مراتب دانش را باید به تدریج و با تجربه طی کرد تا در مراحل مختلف موارد جدیدی را به دانش فنی افزود و به کار گرفت؛ برنامه ریزی ما مبنی بر افزایش سالانه حداقل ۱۰-۱۵در صد بومی سازی این تجهیز راهبردی است . بر همین اساس طی تفاهم نامه ای که با شرکت ملی صنایع پتروشیمی داشتیم قرار است طی ۷ سال ساخت داخل را از ۳۵ درصد کنونی به رشد قابل توجهی برسانیم و این دستاورد بسیار خوبی برای کشور است.

طباطبائی اهداف پیشرو مجموعه را اینگونه بیان کرد: براساس اهداف و روند رشدی که در نظر گرفتیم بنا داریم در سال های آینده با نمرکز بر نوآوری های جدید و عمق ساخت داخل، صادرات را توسعه دهیم. گرچه شرایط تحریم محدود کننده است اما خود می تواندفرصتی برای رشد توانمندی های داخلی شود. در مقطع فعلی شعار دادن کافی نیست و اقدام و به انجام رساندن امور در اولویت است.

وی درباره صادرات شرکت کنترل فرآیند رادمان- راپکو گفت: خوشبختانه در دو حوزه در تولید پکیج خودمان سی درصد کاملا ساخت داخلی داریم اما در حوزه صادرات اولین شرکت ایرانی هستیم که خدمات مهندسی PCS را به خارج از کشور صادر می کنیم و این بسیار ارزشمند است چون صادرات خدمات مهندسی به مراتب با ارزش تر از صادرات کالاست‌ و نشان دهنده دانشی است که در پشت این بسته ها قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت کنترل فرآیند رادمان- راپکو درباره معضلات کنونی نیز اظهار کرد: پروژه های زیادی تعریف می شود اما در زمان خود به اجرا و بهره برداری نمی‌رسد و این موضوع سبب اتلاف منابع زیاد و در مجموع هزینه ها می شود و چون نتیجه ها با تاخیر محقق خواهد شد. از آن گذشته شاید همه به درستی از مشکلات ناترازی برق و گاز گفته باشند ولی آنچه که امروزه به صورت یک معضل نمایان است و در سال های آینده بیشتر دیده می شود کمبود یا نبود نیروی انسانی متخصص و مهاجرت نخبگان است. الزاما هم نخبه به معنای آن نیست که آنها انسان های خاص هستند ما مهندسان توانمند زیادی داریم که از دست داده‌ایم یا می‌دهیم؛ کشور در حال توسعه به جوانان تحصیل کرده نیاز دارد که بتوانند برای پیشرفت خود و کشورشان تلاش کنند بهر حال باید همه کمک کنیم، از آموزش و پرورش گرفته تا آموزش عالی و ارگان های ذیربط که نیروی متخصص جوانی که برایش هزینه شده است را حفظ کند.

طباطبائی در پاسخ به این سوال که با چه رویکردی در هجدهمین نمایشگاه ایران حاضر شدید، گفت: برگزاری جلسات و ایجاد هم افزایی این انتظار می رود تا مشتریان جدید حضور یابند. باید درهای کشور باز شود تا توانمندی های خود را به مشتریان جدید عرضه کنیم تا نمایشگاه باز خورد بهتری داشته باشد.

وی ادامه داد: ما قطعا در سال آینده در یکی از نمایشگاه های خارجی حضور خواهیم یافت.

مدیرعامل شرکت کنترل فرآیند رادمان- راپکو در توصیه ای به جوانان متخصص و مهندس کشور گفت: تجربه زیستن و کار کردن در کشورهای دنیا به من نشان داد که ایران بهترین فرصت برای کسب و کار را دارد از مشکلات و تنگناها بی خبر نیستیم و اما باید دانست بقیه جاهای دنیا هم مطلوب قطعی نیست در حالی که ظرفیت های کشور برای کار کردن بسیار بالاست فقط باید برای خواسته های خود صبوری کنند، بیاموزند و استقامت بورزند، همه تجربیات انسان های کارآفرین یک شبه و یه ساله نبوده بلکه زمان برده تا آنها امروز در این جایگاه قرار بگیرند. مشکلات در گذشته و حال و آینده وجود داشته، دارد و خواهد داشت، تنها توصیه من به آنها این است که قدر وطن خود را بدانند و هوشمندانه برای پیشرفت و رسیدن به اهدافشان صبوری و استقامت کنند .

وی افزود: با توجه به اینکه رونق صنعت بخصوص در حوزه پتروشیمی رونق اقتصاد را به همراه دارد امیدوارم که دولت چهاردهم هم با انرژی مضاعف به چالش های صنعت پتروشیمی و بخش خصوصی در این حوزه رسیدگی کند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا