کد خبر: 30110070161
اقتصاد

عرضه گسترده مر‌غ‌ برای تنظیم بازار نوروز و ماه رمضان + جدول قیمت

عرضه مرغ وارداتی تنظیم بازاری ۲۰ هزار تومانی از آذرماه در سایت‌های منتخب آغاز شد. از ماه‌جاری برای دسترسی بیشتر مصرف‌کنندگان، این نوع مرغ در میادین میوه‌ه و تره‌بار نیز توزیع ‌می‌شود. امروز رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی به اقتصاد آنلاین خبر داد: قرار بر این است علاوه بر سایت‌ها و میادین عرضه مرغ‌های تنظیم بازاری وارداتی در صنوف، فروشگاه‌ها به شکل گسترده‌ای افزایش یابد تا از احتمال گرانی مرغ در ایام نوروز و ماه رمضان جلوگیری شود.

اقتصاد آنلاین-سپیده قاسمی؛ در جلسه آبان‌ماه سالجاری ستاد تنظیم بازار مصوب شد، مرغ منجمد با قیمت هر کیلوگرم ۲۰ هزار تومان به بازار عرضه شود. همچنین در این جلسه مقرر شد، جهت ایجاد امنیت خاطر برای بخش خصوصی در زمینه تولید و توزیع کالاهای مورد نیاز مردم با ورود بخش خصوصی و استارتاپ‌ها در زنجیره توزیع و تولید، کالاهای مورد نیاز مردم با سهولت به دست مصرف کنندگان برسد.

حدود یک‌ماه بعد دولت سیزدهم برای تنظیم بازار کالاها در قالب طرحی با عنوان “توزیع هوشمند کالاهای اساسی” از سامانه‌ای اینترنتی به نام بازرگام رونمایی کرد که در آن برخی از کالاهای اساسی مانند مرغ و برنج و شکر با قیمت مصوب دولتی عرضه می‌شود.

در زمان رونمایی این سامانه، امکان خرید کالاهای اساسی مذکور برای چند شهر تهران،‌ کرج، اصفهان، شیراز، یزد، رشت، مشهد، کرمان و تبریز فراهم بود و اکنون تعداد آن‌ها به ۲۳ شهر که اغلب مرکز استان‌ها هستند، افزایش یافته است.

مرغ های که دولت از آن‌ها به عنوان تنظیم بازاری با نرخ هر کیلوگرم ۲۰ هزار تومان یاد می‌کند، در واقع مرغ‌های منجمد وارداتی ترکیه‌ای و برزیلی هستند که با وزن‌های ۱۲۰۰ الی ۱۳۰۰ گرمی و ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ گرمی  وارد کشور شده و عرضه می شود.

برای دسترسی بیشتر مصرف‌کنندگان علاوه بر سامانه مورد بحث  عرضه مرغ های منجمد تنظیم بازاری در سطح بازار نیز شروع شد.

امروز مهدی یوسف خانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی به اقتصاد آنلاین خبر داد: که قرار بر این است عرضه مرغ‌های وارداتی ۲۰ هزار تومان از امروز به شگل گسترده‌ای افزایش یابد تا از گرانی مرغ در روزهای منتهی به نوروز جلوگیری شود.

وی ادامه داد: با افزایش عرضه، مرغ‌های تنظیم بازاری در صنوف، میادین و فروشگاه‌ها به صورت گسترده در دسترس مردم خواهد بود.

یوسف‌خانی در پاسخ به این پرسش که با افزایش عرضه مرغ‌های وارداتی تنظیم بازاری، کاهش قیمت درمرغ‌های داخلی اتفاق خواهد افتاد، گفت: کاهش قیمت در مرغ گرم داخلی نخواهیم داشت و این نوع مرغ همچنان با قیمت مصوب عرضه می‌شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ گرم داخلی ۳۱ هزار تومان است.

رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی همچنین خبر داد: بر اساس تصمیم وزارت جهادکشاورزی تا پایان ماه رمضان عرضه گسترده مرغ های وارداتی تنظیم بازاری بدون توقف ادامه خواهد داشت.

یوسف خانی پیش بینی کرد: در ایام نوروز و ماه ‌رمضان شاهد بازار آرام با کمترین نوسان برای مرغ باشیم.

لازم به ذکر است؛ در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم مرغ کامل داخلی تازه در بازار در محدود نرخ مصوب ۳۱ هزار تومان است و مرغ‌های منجمد وارداتی از کشور ترکیه و برزیل با قیمت هر کیلوگرم ۲۰ هزار تومان فقط در سایت‌های منتخب عرضه می‌شود.

همچنین هر کیلوگرم مرغ کامل داخلی تازه در میادین میوه و تره‌بار یک هزار و ۶۱۰ تومان پایین‌تر از نرخ مصوب با قیمت هر کیلوگرم ۲۹هزار و ۳۹۰ تومان به فروش می‌رسد.

در بخش قطعه بندی نیز فیله مرغ در میادین تره‌بار ۴ هزار و ۱۰۰ تومان پایین تر از نرخ بازار با قیمت هر کیلوگرم ۶۹ هزار و ۷۰۰ تومان، سینه مرغ ۷۰۰ تومان پایین تر از نرخ بازار با قیمت هر کیلوگرم ۶۲ هزار و ۳۰۰ تومان، هر کیلوگرم ران مرغ یک هزار و ۴۰۰ تومان پایین تر از نرخ بازار با قیمت ۴۴ هزار و ۵۰۰ تومان، ساق مرغ ۶ هزار  ۱۵۰ تومان پایین تر از نرخ بازار با قیمت هر کیلوگرم ۵۲ هزار و ۳۰۰ تومان، کتف مرغ ۴ هزار تومان پایین تر از نرخ بازار با قیمت هر کیلوگرم ۳۳ هزار و ۸۰۰ تومان و بال مرغ یک هزار و ۳۰۰ تومان پایین تر از نرخ بازار با قیمت هر کیلوگرم ۴۲ هزار و ۷۰۰ تومان عرضه می‌‌شود.

 

جدول متوسط قیمت “انواع گوشت مرغ داخلی و وارداتی” (۱۴۰۰.۱۱.۳۰)

نوع

قیمت در بازار (تومان)

قیمت در میادین میوه و تره‌بار ( تومان)

تفاوت قیمت (تومان)

مرغ کامل (داخلی تازه)

۳۱۰۰۰

۲۹۳۹۰

۱۶۱۰

مرغ کامل (وارداتی-ترکیه‌ای)

۲۰۰۰۰

۲۰۰۰۰

مرغ کامل(وارداتی – برزیلی)

۲۰۰۰۰

۲۰۰۰۰

فیله مرغ

۷۳۸۰۰

۶۹۷۰۰

۴۱۰۰

سینه مرغ – بدون استخوان

۶۳۰۰۰

۶۲۳۰۰

۷۰۰

ران مرغ

۴۵۹۰۰

۴۴۵۰۰

۱۴۰۰

ساق مرغ

۵۸۴۵۰

۵۲۳۰۰

۶۱۵۰

کتف مرغ

۳۷۸۰۰

۳۳۸۰۰

۴۰۰۰

بال مرغ

۴۴۰۰۰

۴۲۷۰۰

۱۳۰۰

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا