« عصراقتصاد » گزارش می دهد؛ هفته بورس سبز شروع شد
بازار بورس دیروز در دومین روز کاری هفته خود با رشد ۲۷ هزار واحدی به پایان رساند. در پایان معاملات دیروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با رشدی ۲۷ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۳۱۲ هزار واحد رسید.
گروه بانک، بیمه و بورس- همچنین نیز شاخص کل هموزن با رشدی ۸۵۰۰ واحدی به ارتفاع ۷۵۳ هزار واحد رسید.ارزش معاملات خُرد در بازار دیروز مبلغ ۷ هزار میلیارد تومان بود و حقیقیها در روز جاری حدود ۳۲۰ میلیارد تومان به بازار سهام تزریق کردند.
در بازار دیروز ۲۸۸ نماد در محدوده مثبت و ۱۷۱ نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس ۲۴۲ نماد در محدوده مثبت و ۱۱۱ نماد در محدوده منفی معامله شدند.
براساس معاملات دیروز ، سه نماد «فولاد»، «فملی» و «نوری» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «فصبا» و «زاگرس» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته، همچنین سه نماد «فولاد»، «ذوب» و «فملی» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فزر»، «کرمان» و «فن افزار» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.
در این خصوص، احسان رضاپور ـ کارشناس بازار سرمایه در تحلیل شرایط آینده این بازار به ایسنا گفت: با توجه به تجربههای ناموفقی که حاصل شده به نظر میرسد دولت از مواضع خودش عقبنشینی کند تا مجددا شرکتها بتوانند از نظر سودآوری وضعیت بهتری را تجربه کنند.
ارزش نهفته داراییها و سود مناسب شرکت میتواند برای بازار سرمایه شرایط بهتری را رقم بزند، اما لازمه اش این است که فضای ریسکهای عمومی کشور از جمله مباحث امنیتی، اجتماعی و سیاسی داخلی وضعیت بهتری را در پیش داشته باشد.
این کارشناس بورس تصریح کرد: با فروکش کردن اتفاقهای منطقه و تعیین تکلیف شدن بحث بودجه، رفته رفته با فرصت های جذاب که این روزها ایجاد شده به نظر می رسد طی یکسال آینده سود مناسبی را به سرمایه گذاران بدهد، همچنین دولت همراهی لازم را با سهام داران داشته باشد تا شرایط بازار سرمایه بهبود یابد.
همچنین، یک کارشناس بورس گفت: همراهی دولت با سهام داران و سرمایه گذاری جذاب می تواند دو عامل مهم جذب مردم به سرمایه گذاری در بورس شود.
احسان رضاپور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: شرایط بیرونی و پیرامونی همچون مسایل سیاسی، امنیتی و ریسک های سیتماتیک موجود در اطراف کشور از یک سو و شرایط اقتصادی که در داخل کشور ناشی از تحریم ها و سایر محدودیت های بیرونی، بحث نقدینگی و شرایط تورمی و مسائل درونی که با آن مواجه هستیم سبب شده، شرایط بازارها را خارج از تعادل و شرایط متعارف تجربه کنیم.
وی در خصوص تغییرات بازار ارز و طلا ادامه داد: بواسطه ریسک های امنیتی قیمت دلار حرکت دلار پرشتاب و رشد بیش از ۱۵ درصدی را تجربه کرده، به تناسب آن بازار طلا هم در زمان کوتاهی تحت تاثیر مستقیم قرار می گیرد و با همبستگی بسیار زیادی خودش را منطبق می کند.
به گفته این کارشناس بورس، بازارهای دیگر لزوما شرایط به این شکل نبوده، زیرا بخشی از این حرکت که به شکل هیجانی در بازار قابل مشاهده است، از آنجایی که انتظار می رود پایدار نباشد، با افت های مقطعی مجدد رو به رو شود، لذا سایر بازارها تحرکات کمتری را نشان داده اند، بخصوص که بازارهای دیگر هم در گذشته خود را با نرخ های دلار بالاتر منطبق کرده بودند.
وی در توضیح این مطلب بیان کرد: به عنوان مثال، طبق شاخص هایی که در بازار مسکن منتشر می شود نرخ دلار بالاتر از ۶۵ هزار تومان بوده که در اقصی نقاط کشور قابل مشاهده است، هرچند که استثنائات زیاد و مختلفی ممکن است وجود داشته باشد.