کد خبر: 230404212798
اخبار شرکت هاانرژیتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدنتولدی نو با سرمایه سبز؛

فولاد ققنوس‌وار با نور خورشید برخاست

زینب غضنفری

در سالی که به‌عنوان سال سرمایه‌ گذاری برای تولید نام‌گذاری شده،هفته گذشته با حضور رییس جمهور نیروگاه خورشیدی شرکت فولاد مبارکه اصفهان با سرمایه گذاری ۳۰۵ میلیون یورویی به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات مجهز به آخرین فناوری‌های روز دنیا به بهره‌برداری رسید اما؛ نکته قابل توجه این است که این نیروگاه فازهای دیگری نیز دارد و قرار است در فازهای بعدی ظرفیت نیروگاه به ۶۰۰ مگاوات برسد.

به گزارش عصر اقتصاد، گام بعدی طی نیمه دوم سال جاری در مجموع ۲۴۰ مگاوات برق خورشیدی در کوره‌های فولاد جریان خواهد یافت.

برای درک بهتر این رقم (۶۰۰ مگاوات) باید بدانیم که این ظرفیت توان تامین برق مورد نیاز ۴۰۰ هزار واحد مسکونی یا ۲ میلیون دستگاه یخچال فریزر یا ۱۵ میلیون لامپ ۴۰ وات را دارد. به عبارت دیگر، انرژی تولیدی این نیروگاه معادل یک‌ پنجم ظرفیت نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند به عنوان بزرگ‌ترین نیروگاه کشور و دو سوم نیروگاه گازی شهید منتظری اصفهان است.

بومی‌سازی ۴۰ درصد تجهیزات این نیروگاه و رساندن ظرفیت آن به ۶۰۰ مگاوات نشان از اراده ملی در مسیر توسعه پایدار و بهره‌گیری از انرژی‌های پاک دارد.

بدین ترتیب، بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور در بزرگ‌ترین فولادساز غرب آسیا راه‌اندازی خواهد شد و این بنگاه بزرگ اقتصادی به الگویی در سرمایه‌گذاری در پروژه‌های سبز و پایدار تبدیل شده است.

این موضوع از این حیث اهمیت ویژه‌ای دارد که سرانه مصرف انرژی در ایران ۲ برابر میانگین جهانی و ۴ برابر کشورهای توسعه‌یافته است، این آمار نشان می‌دهد که جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه انرژی خورشیدی، ضرورتی انکارناپذیر برای کشور است.

نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه با ظرفیت اولیه ۱۲۰ مگاوات و هدف‌گذاری ۶۰۰ مگاوات، الگویی موفق در سرمایه‌گذاری سبز و پایدار در صنعت کشور است

به علاوه، ضمن کاهش گازهای آلاینده و وابستگی به سوخت‌های فسیلی، این فولادساز تامین انرژی خود را تضمین و تقویت می‌کند.

از سوی دیگر، این پروژه اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم قابل توجه در حدود ۷۷۰ نفر به همراه داشته و دارد و اقدامی‌ارزشمند برای نسل‌های آینده محسوب می‌شود.

مجموعه فولاد مبارکه تاکنون بالغ بر ۲.۳ میلیارد دلار در حوزه محیط زیست سرمایه گذاری کرده و گام‌های موثری در مسیر تولید فولاد سبز برداشته و در تراز جهانی قدم بر می‌دارد.

لازم به ذکر است که طی ۵ سال گذشته نرخ برق صنعت بیش از ۲۸ برابر و قیمت گاز نیز ۲۰ برابر افزایش یافته و از سوی دیگر، میزان دریافت برق شرکت فولاد مبارکه از شبکه سراسری به ۵۰ مگاوات تقلیل ‌یافته است. با نگاهی به این ارقام می‌توان به خوبی ضرورت راه اندازی نیروگاه خورشیدی را درک کرد.

این شرکت در سالیان اخیر به واسطه حجم سرمایه گذاری عظیم صورت گرفته، تقریباً هیچ‌گونه فشار و باری بر شبکه سراسری برق کشور وارد نمی‌کند و به سوی خودتامینی پیش می‌رود.

این اقدام که در چارچوب راهبردهای کلان توسعه پایدار و کاهش وابستگی به شبکه برق سراسری صورت ‌گرفته و نقطه عطفی در حرکت صنایع انرژی‌بر به ‌سوی خوداتکایی انرژی به شمار می‌رود.

از سوی دیگر، گروه فولاد مبارکه به واسطه در اختیار داشتن زنجیره کامل تولید فولاد، از سنگ معدن تا ورق فولادی، در صورت با دریافت کامل خوراک انرژی ارزش افزوده قابل ‌توجهی را برای اقتصاد کشور ایجاد می‌کند.

احداث نیروگاه خورشیدی و هم‌زمان تکمیل نیروگاه حرارتی ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی و نیروگاه بادی سنگان، در آینده‌ای نه چندان دور نیاز این مجتمع بزرگ صنعتی به انرژی تقریبا به طور کامل تامین خواهد شد.

با تکمیل ظرفیت ۶۰۰ مگاوات این نیروگاه به می‌توان گفت که بیش از ۶۰ درصد برق کوره‌های قوس الکتریکی شرکت فولاد مبارکه اصفهان از طریق برق سبز تامین خواهد شد و با توجه به سرمایه گذاری جهت احداث نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی بادی، در آینده نه چندان دور شاهد خواهیم بود که تا حدود ۸۰ درصد برق این مجتمع عظیم از طریق انرژی سبز تأمین خواهد شد.

با تحقق ظرفیت نهایی این نیروگاه، بیش از ۶۰ درصد برق کوره‌های فولاد مبارکه از انرژی خورشیدی تأمین و وابستگی به شبکه سراسری به حداقل خواهد رسید

شرکت فولاد مبارکه اصفهان با اجرای نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی یک حرکت روبه‌جلو در چشم‌انداز انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران انجام داد و نشان داد نه تنها بر شیوه‌های پایدار در تامین انرژی متعهد است و به نیروگاه خورشیدی صرفا به چشم محل تولید برق نگاه نمی‌کند بلکه به جنبه‌ها و اثرات مثبت آن بر محیط زیست نیز اندیشیده است.

این شرکت به عنوان پرچمدار تولید فولاد سبز در ایران در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ کاهش ۳۰ درصدی کربن را محقق کند و تا سال ۲۰۵۰ آن را به صفر برساند.

بدین ترتیب، شرکت فولاد مبارکه اصفهان به موتور محرک توسعه انرژی خورشیدی در ایران تبدیل شد و با تکمیل این نیروگاه در تمام فازها تا پایان سال ۱۴۰۵، عنوان بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور و بیست و پنجمین نیروگاه خورشیدی جهان را از آن خود خواهد کرد. تا همین جا نیز مقدار انرژی تجدیدپذیر به کار گرفته در خطوط تولید شرکت فولاد مبارکه فراتر از میزان تکلیف شده است.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا