قیمت نفت در بحبوحه ابهامات نسبت به افزایش نرخهای بهره توسط بانک مرکزی آمریکا، نزدیک شدن به زمان اجرای تحریم اتحادیه اروپا علیه واردات نفت روسیه و احتمال تسهیل محدودیتهای کووید در چین افزایش یافت.
به گزارش تجارتنیوز، قیمت نفت امروز ۱۴ آبان ۱۴۰۱ بیش از پنج درصد رشد کرد.
به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با سه دلار و ۹۹سنت افزایش، در ۹۸دلار و ۵۷سنت در هر بشکه بسته شد و رشد هفتگی ۲.۹درصد را ثبت کرد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با دو دلار و ۹۶سنت معادل پنج درصد افزایش، در ۹۲دلار و ۶۱سنت در هر بشکه بسته شد و رشد هفتگی ۴.۷درصد را نشان داد.
چین پس از افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ در روز پنجشنبه به بالاترین رکورد از اوت، محدودیتهای سختگیرانه برای مقابله با گسترش بیماری را حفظ کرد، اما یک مقام سابق کنترل بیماری چین اعلام کرد بهزودی تغییرات قابل توجهی در سیاست کووید۱۹ این کشور صورت میگیرد.
تاثیر افزایش نرخ بهره آمریکا بر قیمت نفت
بازارهای سهام چین هفته گذشته از شایعه پایان قرنطینه، رونق گرفته بودند، هرچند که هیچ خبری رسما اعلام نشد. با این حال، سیگنالها درباره میزان افزایش نرخ بهره آمریکا، باعث شد نفت بخشی از رشد قیمتش را از دست بدهد.
وزارت کار آمریکا روز جمعه اعلام کرد نرخ بیکاری این کشور در اکتبر به ۳.۷درصد در مقایسه با ۳.۵درصد در سپتامبر افزایش پیدا کرده است. این آمار ممکن است باعث شود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را به میزان کمتری افزایش دهد.
جان کیلداف، از شرکای شرکت اگینکپیتال در این باره گفت: صحبت درباره گشایش اقتصاد چین در معاملات روز جمعه از قیمت نفت حمایت کرد، اما اظهارات مقامات مختلف بانک مرکزی آمریکا که روشن کرد هنوز راه زیادی درخصوص افزایش نرخ بهره در پیش است، بازارهای نفت را حساستر کرد.
همزمان با نگرانیهایی که درخصوص دورنمای تقاضا برای سوخت وجود دارد، عرضه بهدلیل تحریم اتحادیه اروپا علیه واردات نفت روسیه و کاهش ذخایر نفت آمریکا، محدود خواهد ماند.
تحریم روسیه در قیمت نفت تاثیر دارد؟
به گفته تاماس وارگا، تحلیلگر شرکت پیویاماویل آسوشیتس، ضعف اندک دلار و ممنوعیت آتی علیه فروش نفت روسیه با تغییر جهت نگرانیها از رکود به سمت مسائل عرضه، مطمئنا از قیمتها حمایت میکنند. با این حال، عامل اصلی، گزارشها درباره احتمال تسهیل محدودیتهای کووید چین مانده که باعث رونق اقتصاد این کشور و تقاضا برای نفت خواهد شد.
ممنوعیت اتحادیه اروپا علیه واردات دریابرد نفت از روسیه از پنجم دسامبر به اجرا گذاشته میشود. جزئیات طرح گروه هفت برای اعمال سقف قیمت برای فروش نفت روسیه خارج از اتحادیه اروپا همچنان در دست بررسی قرار دارد.
اما عامل منفی برای بازار نفت، افزایش نگرانیها نسبت به وقوع رکود در آمریکاست که بزرگترین مصرفکننده نفت در جهان به شمار میرود. جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا پنجشنبه گذشته اعلام کرد هنوز خیلی زود است درباره توقف افزایش نرخ بهره فکر کنیم. بانک مرکزی انگلیس هم پنجشنبه گذشته هشدار داد تصور میکند انگلیس وارد دوره رکود شده و اقتصاد این کشور ممکن است بهمدت دو سال آینده رشد نکند.
تحلیلگران گروه ANZ Research در یادداشتی نوشتند: شبح افزایش بیشتر نرخ بهره، امیدها نسبت به اوجگیری تقاضا را ضعیف کرد.
در اقدامی که منعکسکننده نگرانیها نسبت به وضعیت تقاضاست، عربستان سعودی قیمت فروش رسمی نفت عرب لایت به آسیا برای دسامبر را ۴۰سنت کاهش داد و پنج دلار و ۴۵سنت بالاتر از قیمت پایه نفت عمان/دوبی تعیین کرد. این کاهش قیمت، مطابق با پیشبینی منابع تجاری بر مبنای دورنمای ضعیفتر تقاضای چین برای سوخت، بود.
بر اساس گزارش رویترز، سرمایهگذاران هفته جاری منتظر انتشار گزارش دورنمای انرژی کوتاه مدت اداره اطلاعات انرژی آمریکا و شاخص قیمت مصرفی آمریکا در نوامبر بهمنظور ارزیابی روند تورم هستند.