کد خبر: 290702141020
جهانروزنامهسیاست

ماجرای فلسطین نشانه‌ای از تسلط زور و دسیسه‌

سعدالله زارعی/کارشناس بین الملل

قصه فلسطین یک قصه پردرد و کهنه است که سال‌های زیادی ادامه پیدا کرده و نشان از مناسبات ظالمانه موجود در جهان دارد. ماجرای فلسطین نشانه‌ای از تسلط زور و دسیسه‌ای است که در روابط بین ملت‌ها وجود دارد.

حتی اگر این حرف درست هم باشد که البته مورد مناقشه است، باز هم اگر بیگانه‌ای زمینی را مالک شود، حاکمیت آن کشور و سرزمین تغییر نمی‌کند. اینکه یک بیگانه مالکیتی پیدا کند، تغییر حاکمیت اتفاق نمی‌افتد اما چیزی که در مورد فلسطین اتفاق افتاد ناشی از همان روابط ناسالم بود.

منطقی که بر صهیونیست‌ها حاکم است، منطق نژادپرستی، زورگویی، خشونت، دنیاطلبی و پیوند با سرمایه‌داری است و این منطق در مقابل منطق عدالت‌خواهی، استقامت و شهادت‌طلبی مسلمانان قرار دارد. مطمئن باشید که آینده از آن منطق قوی مسلمانان است و اینکه خداوند به نصر خود وعده می‌دهد، مبتنی بر همین شواهدی است که وجود دارد.

بر اساس اسناد بنیانگذاران اسرائیل و پروتکل‌های منتشر شده رژیم صهیونیستی، اسرائیل کشور نیست بلکه یک طرح و پروژه است که انگلیسی‌ها آن را ایجاد کردند تا مطمئن شوند آسیا تحت قدرت غرب باقی خواهد ماند. به همین دلیل کشورهای غربی مدام بیان می‌کنند که امنیت اسرائیل، امنیت ما است.

با وجود همه تلاش‌های غرب،‌ ماجرای ایجاد یک طرح یهودی در منطقه چون با واقعیت و اصول منطقه‌ای بنا نشده و بر مبنای ظلم بنا شده است، نتوانسته آنچنان که باید، کاری انجام دهد. البته مشکلاتی همچون تجزیه و فروپاشی و اسلام هراسی و … ایجاد کرده است ولی نتوانسته آنگونه که کشورهای غربی خواسته‌اند عمل کند؛ چون پروژه‌ای خارج از محاسبات غربی‌ها به عنوان انقلاب اسلامی در منطقه ایجاد شد که ندای آزادی را شعار خود قرار داد. هر چه غربی‌ها می‌گفتند انقلاب اسلامی خلاف آن را بیان می‌کرد و این کار باعث تضعیف رژیم صهیونیستی و به دنبال آن حضور غرب در منطقه شد.

از سال ۱۳۵۷، توسعه فیزیکی اسرائیل متوقف شد و حتی کمی هم عقب‌رفت داشته و همه تلاش‌ها برای توسعه آن با شکست مواجه شده است. هر طرح اساسی که اسرائیل داشت حتی همین طرح عادی‌سازی روابط با کشورهای منطقه، دچار نوسان شد که دلیل آن انقلاب اسلامی بود. انقلاب اسلامی فقط شعار نداد بلکه هدف‌گیری کرد و هیچوقت تغییر موضع نداد. انقلاب اسلامی گفت اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و فلسطین سرزمینی است که باید آزاد شود.

کار آزادسازی فلسطین باید بوسیله مقاومت مسلحانه حل شود چون طرح ایجاد اسرائیل یک ابر طرح است که بوسیله سلاح پشتیبانی می‌شود. فلسطین از طریق مدنی به حق خود نمی‌رسد، چون اسرائیل از همان ابتدا با اسلحه ایجاد شد پس باید با اسلحه از بین برود.

کشورهای اسلامی باید به اندازه توان خود در حمایت و پشتیبانی از فلسطین اقدام کنند. البته هر اتفاقی که قرار است در فلسطین رقم بخورد باید توسط خود فلسطینی‌ها انجام شود و ما هم باید از تصمیم آن‌ها که ناظر به آزادی فلسطین و تضعیف اسرائیل است، حمایت متناسب کنیم.

انجام این عملیات ثابت کرد که می‌توان بر ماشین نظامی اسرائیل غلبه کرد و آن را از کار انداخت. اسرائیل ۶ سرویس اطلاعاتی مهم دارد که هیچکدام نتوانستند عملیات طوفان الاقصی را پیش‌بینی کنند و این عملیات توانست اسرائیل را غافلگیر کند.

انجام این عملیات به فلسطینی‌ها ثابت کرد که می‌توان به اسرائیل آسیب زد و از طرفی به اسرائیل ثابت کرد که دیگر امنیت ندارد.
عملیات طوفان الاقصی اسرائیل را نگران کرده است که ممکن است عملیات بعدی یک عملیات نظامی و اجتماعی باشد. اسرائیل به این عملیات به چشم یک شکست عملیاتی نگاه نمی‌کند بلکه به چشم یک شکست مطلق به آن نگاه می‌کند

با توجه به شرایط ایجاد شده، نتانیاهو با حمله به غزه برای شکست مقاومت و پاکسازی حماس، به دنبال تضعیف ذهنیت فلسطینی‌ها و تقویت ذهنیت اسرائیلی‌ها است ولی نمی‌تواند. در این صحنه اسرائیل موفق نخواهد شد.

وی با بیان اینکه رایزنی‌ها برای اسکان ساکنان غزه در کشورهای دیگر تاکنون به نتیجه نرسیده است گفت: در حال حاضر اسرائیل بر سر دو راهی قرار گرفته است. راه اول اینکه باید جمعیت ۷میلیونی فلسطینی را با کشتن، زخمی‌کردن و … از کار بیندازند که این کار شدنی نیست؛ ضمن اینکه هشدار داده شده است که اگر این کار متوقف نشود جبهه‌های دیگر هم فعال می‌شود. راه دوم هم تصرف بخش‌هایی از منطقه و محدود کردن حماس در غزه است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا