مانور مقابله با شرایط اضطراری و مدیریت بحران در منطقه عملیاتی خارک برگزار شد
مانور مقابله با آتشسوزی در تأسیسات پتروشیمی خارک با هدف ارزیابی آمادگی و هماهنگی واحدهای عملیاتی شرکتهای نفتی پایانههای نفتی ایران، نفت فلات قاره، پتروشیمی و بیمارستان صنعت نفت در شرایط اضطراری برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، با حضور و نظارت محسن ساسانی جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور، علی اصغر حقبین مدیرکل پدافندغیرعامل و مدیریت بحران وزارت نفت، عبدالرحمن کشوری معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل، عباس رزمی مدیر اچاسئی پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت ملی نفت ایران و به فرماندهی عباس غریبی مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران و فرمانده ارشد پدافند غیرعامل و مدیریت بحران جزیره خارک و حضور میدانی و مؤثر رؤسای مناطق شرکتهای نفتی و پتروشیمی و گروههای واکنش سریع شرکت پایانههای نفتی ایران، شرکت نفت فلات قاره و مجتمع پتروشیمی خارک، مانور مقابله با آتشسوزی در مخازن پتروشیمی در سطح ۲ شرایط اضطراری با هدف ارزیابی آمادگی و هماهنگی واحدهای عملیاتی و به حداکثر رساندن کار گروهی و تیمی در حداقل زمان ممکن برگزار شد.
عباس غریبی، فرمانده ارشد پدافند غیرعامل و مدیریت بحران جزیره خارک در حاشیه این مانور اظهار کرد: در این مانور، تمرین تاکتیکهای عملیاتی مقابله با آتشسوزی مخازن و تأسیسات فرآیندی در شرکت پتروشیمی بهمنظور افزایش آمادگی در مقابل هرگونه حادثه احتمالی صورت گرفت.
وی ادامه داد: هدف از برگزاری مانور، سنجش آمادگی منابع و امکانات اعم از تجهیزات، ماشینآلات و نیرویانسانی در مواجهه با شرایط اضطراری، همچنین شفافیت و افزایش آگاهی ذینفعان از نقشها و مسئولیتها بود.
فرمانده ارشد پدافند غیرعامل و مدیریت بحران جزیره خارک اظهار کرد: این مانور مطابق با سناریو طراحیشده از قبل با رعایت تمام نکات موردنظر و با تأیید ارزیابان حاضر در صحنه با موفقیت به انجام رسید.
غریبی تصریح کرد: آمادگی و شناخت ظرفیتها و گردآوری اطلاعات و دانستن عدم قطعیتها کمک میکند دامنه آسیبپذیری کاهش یابد.
وی ادامه داد: از آنجایی که در جزیره خارک تأسیسات و زیرساختهایی حیاتی شامل مخازن، خطوط لوله، اسکلههای صادراتی و تأسیسات فرآیندی وجود دارد، موضوع پدافند غیرعامل بسیار حائز اهمیت است و در اولویت کاری این مدیریت قرار دارد.
شایان ذکر است در پایان مانور، جلسهای با حضور عوامل دستاندرکار و گروه ارزیاب تشکیل و نقاط قوت و قابل بهبود این مانور بررسی شد.