کد خبر: 1108995860
روزنامهصفحه یک

محدومحدودیت دیت ۱۰ روزه برای ۷۱ شهرستان کشور

روحانی خواستار طراحی بیمه ویژه برای قرنطینه‌شدگان و و ارائه کمک محلی به آنان شد

 رئیس‌جمهوری اعلام کرد که با تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا از روز چهارشنبه به مدت ۱۰ روز محدودیت‌ های تازه‌ای در مراکز ۲۵ استان و ۴۶ شهرستان کشور اعمال خواهد شد.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح در جلسه دیروز ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «برای آنکه در برابر این بیماری موفق شویم، همه باید به وظایف خود عمل کنیم؛ به این معنا که دولت به معنی عام کلمه وظایفی دارد و بهداشت و درمان به عنوان بخشی که در میدان این مبارزه است، وظایف خاصی دارد. بنابراین بخشی از این وظایف چه درباره تجهیزاتی که باید تولید یا خریداری شود و چه درابهر کاری که کادر بهداشت و درمان انجام می‌دهد، برعهده دولت است.

روحانی با بیان اینکه بخش دیگر از کار برعهده مردم است، تصریح کرد: اگر مردم با همه توان به صحنه نیایند و همکاری نکنند، در برابر این بیماری موفق نمی‌شویم. مهمترین مسئله همکاری و همراهی مردم و مراعات و اجرای پروتکل‌ها و دستورالعمل‌هاست.

او افزود: یکی از نواقصی که در گذشته داشتیم این بود که مصوبات مهم و خوبی که در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب و ابلاغ می‌شد، خوب و دقیق اجرا نمی‌شد یا اصلا اجرا نمی‌شد. به همین دلیل، مقام معظم رهبری دستور دادند قرارگاه عملیاتی تشکیل شود که تمامی مصوبات تا در مراحل نهایی دنبال و اجرا کند و آنجایی که نیازمند ضمانت‌های اجرایی دارد، ضابطان قوه قضاییه و ماموران نظارتی نظارت کنند.

روحانی با تاکید بر ضرورت اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا تاکید کرد: باید نظارت شود که این مصوبات در بخش‌های دولتی و در جامعه به خوبی اجرا می‌شود؛ آیا با متخلفان در هر کدام از این بخش ها برخورد می‌شود؟ آیا مبتلایانی که باید در قرنطینه باشند و رعایت نمی‌کنند و در جامعه حضور پیدا می‌کنند، برخورد می‌شود؟

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: در ستاد ملی کرونا تصویب کردیم متخلفان کرونایی باید جریمه شوند که باید پیگیری شود چند نفر جریمه شده‌اند؟ چه افرادی این وظیفه را به دوش دارند و چگونه باید به مامور اطلاع‌رسانی شود؟ آیا مبتلایان حتما قرنطینه می‌شوند؟ این مسائل باید در قرارگاه عملیاتی پیگیری شود که فرد مبتلا و افراد نزدیک به او که در تماس بودند بررسی، شناسایی و  آزمایش شوند.

 فردی که به او می‌گوییم شما باید ۱۵ روز در خانه بمانید، فردی است که کار روزمره انجام می‌دهد و این ۱۵ روزی که وی را قرنطینه می‌کنیم برای زندگی دچار مشکل می‌شود. در اینجا ما باید بیمه‌های ویژه‌ای را برای اینگونه افراد تعریف کنیم تا بتوانیم به افرادی که از فعالیت بازداشته می‌شوند، کمک کنیم

او با بیان اینکه باید بررسی و پیگیری کنیم گروه‌های آسیب‌پذیر و سالمندان و آنهایی که بیماری زمینه‌ای دارند در چه وضعی هستند، گفت: در همین جلسه امروز هم بحث شد و میان مبتلایان و فوتی‌ها در ایران و کشورهای دیگر مقایسه صورت گرفت و ما دیدیم کشورهایی که نسبت به سالمندان و بیماری‌های زمینه‌ای کار ویژه‌ای انجام دادند‌ و کنترل کردند، تعداد مرگ و میر در آنها بسیار پایین است.

روحانی افزود: آمار ما هم نشان می‌دهد که ۸۸ درصد فوتی‌ها از سالمندان یا افرادی هستند که دارای بیماری زمینه‌ای دارند. در اینجا می‌توانیم بگوییم که غیر از انضباط اجتماعی و مسئولیت اجتماعی که این دو بسیار مهم است، اعمال حاکمیت هم باید در کنار آن قرار بگیرد.

او تصریح کرد: ما نمی‌توانیم فقط به اینکه جامعه ما انضباط دارد یا مردم ما احساس مسئولیت می‌کنند، اکتفا کنیم و کار دیگری را انجام ندهیم؛ مخصوصاً الان در ایامی که با آن مواجه هستیم و از دوران ماه محرم، صفر و ایام عزا عبور کرده‌ایم و بیشتر مجالس جشن، سرور، دورهمی‌ها، عروسی‌ها برقرار می‌شود این مقررات باید دقیق اجرا و پیاده شود.

رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: اگر کسی می‌خواهد عقد یا عروسی بگیرد ما باید به او پروتکل و دستورالعمل به بدهیم که در کجا، چند نفر و چطور باید این مراسم‌ها را برگزار کند. این فرد باید کاملا بداند چگونه باید مراقبت کند، و اگر پروتکل‌ها را رعایت نکرد،‌ چطور باید جریمه شود، چرا که آن فردی که دعوت‌کننده است، با یک فردی که خودش وظیفه خودش را انجام نداده، متفاوت است.

روحانی ادامه داد: این شخص در واقع مردم را به یک جمعیتی دعوت کرده، هم از آنها پذیرایی کرده و هم آنها را مبتلا کرده است. همه اینها با هم است و باید با این موارد برخوردهای قاطعی صورت بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهمی که داشتیم این بود که می‌بایست اطلاعات و زنجیره اطلاعات در کنار هم قرار بگیرد و تکمیل شود. چگونه باید کسی را که مبتلا می‌شود و باید قرنطینه ‌شود، کنترل کنیم، الان کجاست، آیا در محل قرنطینه است یا بیرون آمده یا به مسافرت رفته است؟

 اگر کسی می‌خواهد عقد یا عروسی بگیرد ما باید به او پروتکل و دستورالعمل به بدهیم که در کجا، چند نفر و چطور باید این مراسم‌ها را برگزار کند. این فرد باید کاملا بداند چگونه باید مراقبت کند، و اگر پروتکل‌ها را رعایت نکرد،‌ چطور باید جریمه شود

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: در این زمینه رهگیری لازم است و این رهگیری و مراقبت بر دوش امکاناتی است که وزارت ارتباطات دارد. الان با همکاری‌هایی که میان وزارت بهداشت و درمان و وزارت ارتباطات به وجود آمده است، این کار می‌تواند صورت بگیرد.

روحانی اضافه کرد: در جلسات گذشته هم تاکید کردیم کسی که قرنطینه می‌شود، محله باید به او یاری کند. یعنی محله باید به فرد، پیرمرد یا پیرزنی که در خانه است و ما به او می‌گوییم خارج نشوید، سن شما بالاست، کمک کند و ببیند چه نیازمندی‌های اینها دارند، در اختیارشان قرار بگیرد.  اینجاست که ما به دستورالعملی برای محله نیاز داریم و بسیج می‌تواند نقش بسیار ارزشمندی را در محله‌های مختلف ایفا کند.

 وی ادامه داد: فردی که به او می‌گوییم شما باید ۱۵ روز در خانه بمانید، فردی است که کار روزمره انجام می‌دهد و این ۱۵ روزی که وی را قرنطینه می‌کنیم برای زندگی دچار مشکل می‌شود. در اینجا ما باید بیمه‌های ویژه‌ای را برای اینگونه افراد تعریف کنیم تا بتوانیم به افرادی که از فعالیت بازداشته می‌شوند، کمک کنیم.

 محله باید به فرد، پیرمرد یا پیرزنی که در خانه است و ما به او می‌گوییم خارج نشوید، کمک کند و ببیند چه نیازمندی‌های اینها دارند، در اختیارشان قرار بگیرد.  اینجاست که ما به دستورالعملی برای محله نیاز داریم و بسیج می‌تواند نقش بسیار ارزشمندی را در محله‌های مختلف ایفا کند.

رییس دولت تدبیر و امید گفت: در جلسه امروز ستاد ملی کرونا امروز تصمیمات مهمی برای محدودیت گرفتیم این تصمیمات درباره ۲۵ مرکز استان با شرایط خاص و برای ۴۶ شهرستان با شرایط متفاوت و مختلف اجرا می‌شود.

رئیس‌جمهوری بیان کرد: ۴۳ شهرستان قبلی که برای آنها محدودیت قائل شده بودیم، تمدید شد و برای ۲۵ مراکز استان تصمیماتی گرفته شد که از روز چهارشنبه این هفته تا جمعه بعد از آن به مدت ۱۰ روز برای مراکز این استان‌ها اعمال می‌شود.

روحانی گفت: در این محدودیت‌ها آن دسته از فعالیت‌های گروه ۳ و ۴ که عمدتا آموزشی و محل تجمع است برای آن ۱۰ روز ممنوع می شود و همه این موارد را سخنگوی ستاد ملی کرونا برای مردم تشریح می‌کند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا