مردانی، عضو کمیته علمی کرونا: اعتقادی به قرنطینه و تعطیلی نداریم
به گفته عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹، در کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اینکه تأکید زیادی در محدودیت بازگشایی مدارس، تجمعات و سفرهای غیرضرور و حتی ضرور داشتیم، ولی تعطیلی و قرنطینه توصیه نمیشود.
به گزارش مهر، مسعود مردانی، با اشاره به اینکه حدود ۶ تا ۷ میلیون نفر در کشور هیچ واکسنی نزدهاند، افزود: در حال حاضر بیشتر افرادی که به نوع شدید بیماری مبتلا میشوند، هیچ واکسنی دریافت نکردهاند.
وی تصریح کرد: بیمارانی که حال عمومی نامناسبی دارند در تزریق واکسن کوتاهی کردهاند و الان بیشتر بیمارانی که به نوع شدید مبتلا شدهاند، هیچ واکسنی دریافت نکردهاند.
مردانی ادامه داد: مردم به خصوص افرادی که بیماری زمینهای دارند باید دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند.
عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ افزود: در همهگیری کرونا، باید دستورالعملهای بهداشتی را رعایت و از دورهمی، تجمعات و مسافرتهای غیرضرور اجتناب کنیم.
وی تاکید کرد: در کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اینکه تأکید زیادی در محدودیت بازگشایی مدارس، تجمعات و سفرهای غیرضرور و حتی ضرور داشتیم، ولی تعطیلی و قرنطینه توصیه نمیشود.
مردانی افزود: درمان اومیکرون در هفته اول، علامتی است یعنی زمانی که تب میکنیم استامینوفن استفاده کنیم، اگر سرفه داریم شربت سرفه یا آویشن مصرف کنیم بنابراین مایعات بیشتر، سبزی تازه، میوه تازه، استراحت و نداشتن استرس از درمانهای هفته اول اومیکرون است.
رنگبندی کرونایی به معنای بازگشت محدودیتهای گذشته نیست
در همین راستا دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا، رنگ بندی کرونایی را برای ایجاد حساسیت میان مردم عنوان کرد و گفت: این رنگبندیها به معنای بازگشت محدودیتها به گذشته نیست و طبق گفته رئیسجمهوری محدودیتها سراسری اعمال نمیشود.
حسین قاسمی در گفتوگو با ایرنا در توضیح نشست شنبه شب ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور وزیر کشور، گفت: این نشست برحسب دستور رئیسجمهوری و به شکل خاص با حضور دستگاههای ذیربط برگزار شد.
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره اعمال محدودیتها براساس رنگ بندیها، افزود: مقرر شده بود این موضوعات در جلسه اختصاصی با حضور وزیر کشور، معاونان وزارت بهداشت، شورای عالی هماهنگی تبلیغات اسلامی، صدا و سیما و دستگاههای ذیربط برگزار شود.
قاسمی درباره تصمیمات درباره برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن، یادآور شد: تصمیم قطعی در ارتباط با راهپیمایی ۲۲ بهمن هنوز گرفته نشده است. در این جلسه دو پیشنهاد راهپیمایی فردی و یا خودرویی ارائه و قرار شد که در ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی شود.
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه کرد: از آنجا که طرح مدیریت هوشمند اجرا میشود رنگ بندیها بیشتر برای ایجاد حساسیت میان مردم است تا به نوعی متوجه این تغییرات باشند و برای آنها عادیانگاری نشود. به همین دلیل پیشنهادات اعمال محدودیتها در طرح ملی مدیریت هوشمند را در جلسه قبلی مطرح کردیم که مصوب شد این محدودیتها برای مدتی تمدید شود.
قاسمی از جمله محدودیتها را برگزاری جلسات اداری با حضور حداکثر ۳۰ نفر و سقف زمانی یک ساعت و نیم و همچنین برگزاری جلسات و تجمعات در اماکن مشخص برای مسائل فرهنگی، مذهبی و آیینی با ۲۰ درصد ظرفیت و لغو ماموریتهای غیر ضرور کارکنان دولت برشمرد.
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: همچنین مردم در اماکن باید از ماسک استفاده کنند و اصناف هم با داشتن تاییدیه تزریق ۲ دُز واکسن در سامانه امید، و اخذ بارکد از سامانه مجاز به فعالیت میشوند.
وی خاطرنشان کرد: درباره آموزشهای حضوری در صورتی که در یک شهر یا مدرسه یا منطقه شرایط قرمز شود میتوانند نخست کلاس، سپس مدرسه و بعد از آن کل مدارس شهر را غیرحضوری و آنلاین برگزار کنند.
قاسمی تاکید کرد: رنگبندیها برای ایجاد حساسیت میان مردم است و به معنای بازگشت محدودیتها به گذشته و محدودیتهای کاری نیست و محدودیتها طبق گفته رئیسجمهوری سراسری اعمال نمیشود.