مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در افراد جوان حدود ۲.۳ درصد است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در افرادی که بیماری زمینهای ندارند و جوان هم هستند، مرگ و میر ناشی از کرونا، حدود ۲.۳ درصد است.
دکتر میترا رنجبر افزود: این بیماری اغلب به صورت خفیف بوده و به اندازه سرماخوردگی ساده می باشد. حدود ۱۴ درصد افراد بیمار دچار علایم بالینی شدید (severe) می شوند و ۶ درصد باقی مانده هم مبتلا به نوع خیلی شدید (critical) بیماری میشوند.
وی با اشاره به اینکه بیمارانی که مبتلا به عوارضی نظیر ذات الریه شدند باید در بخش ICU بیمارستان ها بستری شوند، بیان داشت: مرگ و میر در نوع خیلی شدید این بیماری (critical)، بیش از ۵۰ درصد است. این نوع بیماری هم برای افراد مسن و کسانی که دارای بیماری زمینه ای هستند، خطرناک است.
کم خوابی و استرس نقش مستقیم در ابتلا کرونا دارند
متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه کم خوابی و استرس ها نقشی مستقیم در ابتلا به بیماری دارند، گفت: افرادی که استرس زیاد دارند یا کار سنگین میکنند، بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: افرادی که نقص ایمنی دارند و داروی کورتون استفاده می کنند یا شیمی درمانی می شوند، بیماری در آنان خیلی شدید است.
وی تاکید کرد که استرس سیستم ایمنی را ضعیف میکند و از این طریق فرد در معرض ابتلا بیماری عفونی قرار میگیرد.
ویروس کرونا از طریق مدفوع هم منتقل میشود
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: ویروس کرونا علاوه بر ترشحات تنفسی، از طریق مدفوع هم قابل انتقال است.
وی با اشاره به اینکه از طریق لباس هم این ویروس میتواند منتقل شود، گفت: ویروس عامل بیماری میتواند بر روی وسایل و لباس بیمار قرار گیرد و از این طریق افراد دیگر را مبتلا کند.
رنجبر افزود: این ویروس بیشتر بر روی سطوح مینشیند و طولانی مدت نمیتواند در هوا قرار داشته باشد. در صورت تماس دست با سطوح مانند میز و رایانه و تماس دست آلوده با دهان، مخاط بینی و چشم، ویروس عامل بیماری را وارد بدن میکند.
متخصص بیماریهای عفونی، شستن دست با آب و صابون و محلولهای ضد عفونی کننده را مهمترین راهکار برای پیشگیری از بیماری اعلام و از مردم تقاضا کرد این موضوع را جدی بگیرند.
مرگ و میر ناشی از کرونا در افراد جوان حدود ۲.۳ درصد است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان داشت: در افرادی که بیماری زمینهای ندارند و جوان هم هستند، مرگ و میر ناشی از کرونا، حدود ۲.۳ درصد است.
وی ادامه داد: در افراد بالای ۶۰ سال یا کسانی که دچار بیماری زمینهای مانند فشار خون، دیابت، بیماریهای قلبی، نقص ایمنی هستند و همچنین مبتلایان به سرطان، مرگ و میر افزایش مییابد.
رنجبر اضافه کرد: بیماری سارس ۱۰ درصد و بیماری مرس ۳۰ درصد مرگ و میر داشتند؛ در حالی که بیماری ناشی از کرونا ویروس جدید (COVID-۱۹) حدود ۲.۳ درصد مرگ و میر دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تغدیه نقشی در پیشگیری بیماری دارد؟ گفت: تغذیه برای تقویت سیستم ایمنی مناسب است و از این طریق می توان شرایط را برای پیشگیری فراهم کرد.
این متخصص بیماری های عفونی بیان داشت: هرچند در مورد ویتامین C بحث های متفاوتی مطرح است اما برای پیشگیری نوع خفیف با دوز بالا می تواند موثر باشد. در مقابل مقالاتی منتشر شده که این ویتامین حتی اثر منفی دارد؛ اما باید به این نکته توجه داشت که تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.
منبع: ایرنا