مشارکت مردمی کلید حل بحران ناترازی انرژی / ورود شرکت های دانش بنیان با طرحهای ابتکاری در مدیریت مصرف انرژی

ملیحه عبدالعلی زاده-تبریز؛ مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: مدیریت مصرف برق یکی از کلیدیترین راهکارها برای مقابله با چالشهای ناترازی انرژی است.
اکبر فرج نیا در سومین نشست شورای معاونان، مشاوران و مدیران شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به آغاز برنامههای عملیاتی مدیریت مصرف برق کشور، اظهار کرد: فعالان و همکاران شرکتهای توزیع نیروی برق در خط مقدم موضوع مدیریت مصرف برق هستند و به طور مستقیم با چالشهای این موضوع درگیر و متأثر هستند.
وی افزود: مدیریت و گذر از پیکبار تابستان امسال نیازمند ورود و مشارکت همه سازمان است، همه باید با بخشهای مشترکین و مدیریت بهرهبرداری همکاری کنند و تمام منابع شرکت در اختیار این بخشها خواهد بود تا با موفقیت از این پیکبار تابستان عبور کنیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به افزایش تقاضای مصرف به ۵۱ هزار مگاوات طی هفته گذشته اضافه کرد: یکی از برنامههای دولت احداث نیروگاههای خورشیدی است که در سال جاری بر مبنای ۵ هزار مگاوات پیشبینیشده است و البته در خود برق تبریز ۳۲ مگاوات برنامهریزیشده است و مقدمات جذب سرمایهگذار انجام شده است.
وی با تاکید بر لزوم نهادینه شدن مدیریت مصرف در جامعه ادامه داد: مدیریت مصرف برق یکی از کلیدیترین راهکارها برای مقابله با چالشهای ناترازی انرژی است که در این خصوص همراهی مردم نقش مهمی ایفا می کنند.
ورود شرکت های دانش بنیان با طرحهای ابتکاری در مدیریت مصرف انرژی
دهمین کنفرانس بینالمللی فناوری و مدیریت انرژی که به میزبانی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار شد، طی این کنفرانس شرکت توزیع نیروی برق تبریز با ارائه دستاوردها و تجربیات همکاران در خصوص کاربردیسازی و نیل به تجاریسازی نتایج حاصل از اجرای پروژههای تحقیقاتی و مشارکت پروژه تحقیقاتی حضوری فعال داشت.
طی برگزاری این رویداد علمی، چهار کارگاه تخصصی ارائه شد که یکی از آنها با عنوان دستاوردها و تجربیات شرکت توزیع نیروی برق تبریز در خصوص کاربردیسازی و نیل به تجاریسازی نتایج حاصل از اجرای پروژههای تحقیقاتی و مشارکت پروژه تحقیقاتی با موضوع طراحی، مدلسازی و ساخت درایور بدون خازن الکترولیتی عمر بالا برای چراغهای LED خیابانی توسط میترا سرهنگ زاده، جابر فلاح اردشیر و حسین خون جهان ارائه شد.
این پروژه بهعنوان نمونهای موفق از همکاری دانشگاه و صنعت، با ارائه راهکارهایی در خصوص افزایش طول عمر تجهیزات روشنایی عمومی، گامی مؤثر در کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری شبکه برق شهری است.
در مراسم اختتامیه این کنفرانس اکبر فرج نیا مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز، در میزگرد تخصصی مدیریت انرژی با محوریت ناترازی انرژی و بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها، و نحوه تخصیص یارانه انرژی به مصرفکنندگان، ضمن تأکید بر ضرورت همکاری سهجانبه بین صنعت برق، دانشگاهها و سازمان نظاممهندسی اظهار کرد: تعامل دانشگاه و صنعت برق نقش کلیدی در حل چالشهای ناترازی انرژی و ارتقای خدماترسانی در این بخش دارد.
فرج نیا افزود: این همکاری میتواند به توسعه فناوریهای نوین، بهبود مدیریت انرژیدو افزایش بهرهوری در شبکه برق منجر شود. وی تأکید کرد: دانشگاهها میتوانند با تحقیقات بنیادی و ارائه راهکارهای علمی ضمن کمک به توسعه صنعت برق و بهبود خدماترسانی به مشترکان در رفع ناترازیها نقش مؤثری ایفا کنند
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به نقش استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان در ارائه راهکارهای نوین مدیریت مصرف، گفت: برق تبریز آماده حمایت از طرحهای ابتکاری است که بتوانند در مدیریت هوشمند انرژی، کاهش تلفات و بهبود خدمات به مشترکان مؤثر باشند.