معاون وزیر صنعت: صنایع برای تامین بیش از ۱۰ هزار مگاوات برق سرمایهگذاری میکنند
معاون وزیر صنعت از اعلام آمادگی شرکتهای بزرگ کشور برای تامین ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق خبر داد و گفت: تاکنون برای ۱۳ شرکت از سوی وزارت نیرو موافقتنامه اصولی صادر شده است.
به گزارش ایرنا، «سعید زرندی» امروز (یکشنبه) در سمینار آنلاین تخصصی «چالش برق در زنجیره فولاد» افزود: سال ۹۹ با وجود تداوم مشکلات بینالمللی و داخلی، سال خوبی برای بخش تولید کشور بود و از ۴۰ محصول منتخب صنعتی و معدنی کشور، ۲۷ محصول با رشد تولید مواجه شدند.
وی بیانداشت: در این بین صنایع معدنی یکی از موثرترین بخش ها بود و به جرات میتوان گفت سالهای تحریم را با اتکا به این صنایع پشت سر گذاشتیم.
این مقام مسوول به سهم ۱۲ درصدی صنعت فولادی در ارزش افزوده بخش صنعت اشاره کرد و گفت: با انجام برنامهریزی منسجم برای زنجیره فولاد، اکنون هدفگذاریهای انجام شده در بخشهای تولید کنسانتره، گندله و شمش قابل تحقق است، در بخش نورد در حال حاضر از برنامه چشمانداز ۱۴۰۴ جلو هستیم و فقط در تولید آهن اسفنجی عقبماندگی وجود دارد.
پارسال حدود ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور تولید شد
وی ادامه داد: پارسال حدود ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور تولید شد و پشبینی میشود تا انتهای امسال دستکم ۳۳ میلیون تن تولید داشته باشیم.
معاون وزیر صنعت تصریحکرد: چالشهایی که در تامین برق در سه ماه گذشته ایجاد شد، برنامههای تولید صنعتی و معدنی کشور را با افت شدید مواجه کرد و از هماکنون نگران تامین برق واحدها در زمستان هستیم.
پنج هزار مگاوات کمبود برق در افق چشمانداز ۱۴۰۴
زرندی گفت: پیشبینی میشود برای دستیابی به هدف تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد در افق چشمانداز ۱۴۰۴ دستکم پنج هزار مگاوات کمبود برق داشته باشیم.
وی افزود: در نهایت تصمیم گرفتیم تا کاری که پیشتر برای حوزه سرمایهگذاری آغاز کرده بودیم را در حوزه برق نیز ادامه دهیم.
این مسوول تصریحکرد: راه برونرفت از این مشکل، افزایش سرمایهگذاری است و به همین دلیل ۱۰۰ شرکت بزرگ کشور را دعوت کردیم تا به کمک اقتصاد ایران بشتابند و بعدها تعداد این شرکتها به ۵۰۰ شرکت افزایش یافت که پتانسیل بالایی برای سرمایهگذاری دارند.
وی اظهار داشت: در نهایت برای سرمایهگذاری درخصوص تامین ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق اعلام آمادگی و برای ۱۳ واحد از سوی وزارت نیرو موافقتنامه اصولی صادر شد.
برنامهریزی برای تامین برق با استفاده از پنلهای خورشیدی
زرندی همچنین از برنامهریزی برای تامین برق با استفاده از پنلهای خورشیدی در مجموعه شهرکهای صنعتی خبر داد.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراز امیدواری کرد که برای تامین این ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق، وزارت نیرو بتواند گاز مورد نیاز این سرمایهگذاری را در تعامل با وزارت نفت تامین کند.
وی خاطرنشانکرد: نظیر چنین برنامهای را در تامین آب با سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ و انتقال آب از آبشیرینکن بندرعباس در فاز نخست به گلگهر، سرچشمه و اردکان تجربه کرده بودیم که با ۲۳ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شرکتها به انجام رسید.
اعلام آمادگی صنعت فولاد برای ساخت نیروگاه با تشکیل کنسرسیوم
در این وبینار، «بهرام سبحانی» رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه توسعه صنعت فولاد نیاز به برق دارد، اظهار داشت: مقرر بود در چشم انداز ۱۴۰۴ به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد دست یابیم، اما برخی محدودیتها در سالهای گذشته سبب شده تا امروز ۴۰ میلیون تن ظرفیت بالقوه داشته باشیم که ۳۰ میلیون تن آن بالفعل است.
وی بیانداشت: عدمالنفع این ۱۰ میلیون تن فاصله تولید فولاد، سالیانه ۶.۵ میلیارد دلار است که منجر به از دست رفتن مشاغل بسیاری نیز شده است.
رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خاطرنشانکرد: امروز و با وجود مشکلات تامین برق برای واحدهای فولادی، شرکتهای فولادی حاضرند در قالب تشکیل کنسرسیوم به ساخت نیروگاه بپردازند، اما نیاز است تا وزارت نیرو به تعیین بهترین و مناسبترین نقاط بپردازد.
وی گفت: انجام این مهم با انجام مدیریت منسجم توسط وزارت در نظر گرفتن یک سری مشوقها امکانپذیر است.
سبحانی ابراز امیدواری کرد: به عنوان یک مشوق، اجازه انتشار اوراق مشارکت به این کنسرسیوم برای تامین سرمایه با نظارت وزارت نیرو داده شود.