کد خبر: 31030033661
اقتصادتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی: با ادامه رکود بازار، تولید توجیه ندارد

نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اظهار می‌گوید تقاضا به حدی است که در کارخانه‌ها و انبار بنکداران انباشت کالا وجود دارد، در این شرایط افزایش قیمت و تولید توجیه ندارد.

محمدحسین اسلامیان در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا در مورد وضع بازار لوازم خانگی اظهار کرد: بازار لوازم خانگی هیچ تغییر خاصی نکرده و هنوز در رکود است. علت اصلی این رکود نیز کاهش شدید تقاضا بوده که حاصل کاهش قدرت خرید مردم و گرانی کالاها است.

او در پاسخ به سوالی در مورد واکنش بازار به انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: مردم باید پیامدهای انتخابات را ببینند، اینکه سیاست‌های کلی به چه صورتی خواهد بود و چه اتفاقی خواهد افتاد و تاثیر آن بر قیمت ارز به چه شکلی خواهد بود.

اینکه مصرف‌کنندگان این موارد را حس کنند زمان می‌برد. اقدامات دولت جدید اگر در راستای حمایت از تولید باشد حتی در ۵ یا ۶ ماه هم می‌تواند تاثیر خود بر بازار را بگذارد.

اسلامیان همچنین با اشاره به وضع قیمت‌ لوازم خانگی تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون افزایش قیمتی نداشتیم و این روند فعلا ادامه دارد. علت افزایش نیافتن قیمت نیز رکود است.

زمانی افزایش قیمت رخ می‌دهد که برای خرید یک کالا تقاضا وجود داشته باشد. نبود تقاضا به حدی است که در کارخانه‌ها و انبار بنکداران انباشت کالا وجود دارد. در این اوضاع افزایش قیمت معنا ندارد.

او افزود: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید پیش‌بینی می‌شد زمانی که انبار کارخانه‌ها از کالاهای قبلی خالی شود، افزایش قیمت رخ دهد اما در سطح کارخانه، بنکداری و بازار کالا به میزان زیاد وجود دارد اما تقاضایی وجود ندارد. بنابراین در این اوضاع تولیدکننده اقدام به تولید محصول جدید نمی‌کند، البته تولید کاهش پیدا نکرده اما اگر کمبود تقاضا ادامه پیدا کند دیگر تولید توجیهی ندارد. بقای تولیدکننده زمانی است که کالای او از کارخانه خارج و به دست مصرف‌کننده نهایی برسد. اگر چنین اتفاقی رخ ندهد دیگر تولید معنا ندارد.

نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی خاطرنشان کرد: می‌توان گفت نزدیک به نه ماه است که تقاضایی برای لوازم خانگی وجود ندارد. با وجود اینکه سال گذشته شیوع کرونا را داشتیم اما نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۵۰درصد کاهش تقاضا داشته‌ایم.

این سیر صعودی باعث شد که آن زمان حتی کسانی که در آینده نیاز به کالا داشتند اقدام به خرید کالا کنند ولی امروز با توجه به ثابت بودن نرخ ارز کسی نیاز به این نمی‌بیند که از قبل کالای خود را بخرد.

او در ادامه بیان کرد: اگر همه فاکتورها مطلوب و مثبت باشد قیمت‌ها در همین سطح باقی می‌ماند و نهایتا افزایش قیمتی نخواهیم داشت.

زمانی که یک دولت جدید روی کار می‌آید قطع به یقین تلاش و پشتکار بیشتری نسبت به دولت‌های قبل دارد، بنابراین من خوش‌بین هستم که وضع بهتر شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا