کد خبر: 231003188926
انرژیتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدنفولادی ها خاموش، تولید سیمان متوقف، پتروشیمی ها بی خوراک!

اکران سراسری ناترازی!

مهران ابراهیمیان

«فروپاشی»، «بحران های بزرگتر»، «تهدید»، «نابودی»، «مخاطرات»، «سرایت مشکلات صنعت به سایر بخش ها و بانکها»، «افزایش بیکاری» و… اینها واژه هایی است که در همایش های صنایع مختلف در نقاط مختلف کشور در روزهای اخیر از کلیدواژه های سخنرانان شده است.

به گزارش عصر اقتصاد؛ بحران انرژی و سیاست‌های نادرست قیمت‌گذاری برق، باعث شده تا همایش ها و نمایشگاه های مختلفی که در هر نقطه از ایران برگزار می شود به جای جذب سرمایه گذار و انتقال تکنولوژی و تبادل تجربیات و انعقاد قراردادهای همکاری عملا خروجی شان در رسانه ها تبدیل به نمایش ناترازی انرژی و آثار آن شود.

 در مجموع، بیشتر سخنرانان مطرح این نمایشگاه ها بر ضرورت اصلاح فوری سیاست‌های دولت در زمینه انرژی تأکید دارند. تأمین انرژی پایدار، اصلاح قیمت‌گذاری برق و ایجاد زیرساخت‌های مستقل برای تأمین انرژی، از جمله مهم‌ترین راهکارهایی است که برای جلوگیری از بحران‌های بزرگ‌تر در صنایع مختلف و سایر بخش‌های اقتصادی کشور پیشنهاد شده است. آنها فریاد می زنند که در غیر این صورت، ادامه این روند تهدیدی جدی برای تولید، اشتغال و اقتصاد کشور به حساب می‌آید.

اصلاح فوری!

 همایش فولادی ها در هتل اسپیناس، نمایشگاه و همایش پتروکم در کیش، و همایش صنعت سیمان در روزهای اخیر هر کدام به نوعی تریبون هایی شده اند که ناترازی و آثار آن را فریاد می زنند. فعالان اقتصادی در بخش های مختلف هشدار می‌دهند که ادامه این وضعیت، نه تنها به فروپاشی صنایع فولاد، سیمان و پتروشیمی می شود؛  بلکه به آسیب‌های جدی به اقتصاد کشور منجر خواهد شد. درخواست فعالان برای اصلاح فوری این سیاست‌ها و تأمین انرژی پایدار نقطه مشترک تمام این همایش ها وهر تریبونی است که صاحبان صنایع به آن دست می یابند!

فریاد شکننده شدن فولاد با سرد شدن کوره های بی انرژی

در همایشی که توسط خانه صنعت و انجمن فولاد برگزار شد، سخنرانان به شدت از دولت به دلیل سیاست‌های ناکارآمد در حوزه انرژی انتقاد کردند و خواستار اقدامات جدی برای جلوگیری از بحران‌های بیشتر شدند. در این همایش بر لزوم همکاری دولت و بخش خصوصی برای حل چالش‌های انرژی و سرمایه‌گذاری در صنایع تأکید شد.

آنها معتقدند که وضعیت کنونی به بحران‌های امنیتی و بیکاری نیز منجر خواهد شد مگر اینکه دولت سریعاً اقدام به اصلاح سیاست‌ها کند. برخی از جملات کلیدی هشدار آمیز این نشست که مشروح آن را در ص ۳ امروز روزنامه می خوانید، عبارتند از:

– سیاست‌های نادرست دولت در قیمت‌گذاری انرژی، صنعت فولاد را به مرز «نابودی» رسانده است.

– سیاست‌های نادرست انرژی، وضعیت بحران‌زایی را برای تولیدکنندگان فولاد ایجاد کرده است. تأمین انرژی پایدار و اصلاح قیمت‌گذاری می‌تواند از «فروپاشی» این صنعت جلوگیری کند.

– قیمت‌گذاری ناموزون و سیاست‌های ناکارآمد برق، صنعت فولاد را به «بحران» کشانده و با اصلاح فوری قوانین انرژی باید از «بحران های بزرگتر» جلوگیری کرد. فعالان هشدار می‌دهند که ادامه این وضعیت، تولیدات صنعتی کشور را «تهدید» می‌کند.

– بحران انرژی می‌تواند به بحران‌های امنیتی و بیکاری منجر شود

-در صورت ادامه قطع برق، تولید کاهش یافته و مشکلات مالی صنعت می‌تواند به بخش‌های دیگر از جمله بازپرداخت اقساط بانکی گسترش یابد.

صدای ناترازی در جزیره توریستی کیش

دومین نمایشگاه و همایش بین‌المللی ایران پتروکم نیز که با شعار حمایت از تولید دانش‌بنیان با تمرکز بر جهش تولید در جزیره کیش برگزار شد. به جای پرداختن به تکنولوژی های نو تمرکز اصلی بر ناترازی انرژی  و کمبود خوراک بود. در طول این نمایشگاه، مدیران و فعالان صنعت پتروشیمی به بررسی مشکلات و راهکارهایی برای رفع این چالش‌ها پرداختند. که مشروح آن را می توانید در ص ۷ بخوانید

در این همایش مهدوی‌ابهری رئیس انجمن پتروشیمی ضمن انتقاد از وزارت نفت خواستار انعقاد قراردادهای سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی گازشدند.

محمد شریعتمداری مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز بیشتر از ناترازی ها گلایه کرده بود.  در نمایشگاه، مذکور کارشناسان  و فعالان صنعت پتروشیمی چندین راهکار برای مقابله با چالش ناترازی انرژی و کمبود خوراک ارائه کردند که برخی از آنها عبارت بودند از: بهینه‌سازی مصرف انرژی، هوشمندسازی فرآیندها، توسعه منابع غیرمتعارف انرژی، سرمایه‌گذاری در انرژی‌های،استفاده از گازهای مشعل، تغییر الگوهای تولید و…

به گزارش عصر اقتصاد اوضاع صنعت سیمان نیز چندان تعریف ندارد طوری که درنود و یکمین سالروز صنعت سیمان که چندی پیش برگزار شد، مشکلات صنعت سیمان ایران به‌ویژه تاثیر ناترازی‌های انرژی بر این صنعت مورد بررسی قرار گرفت.

علی‌اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان در این مراسم گفته بود که در ماه مرداد امسال، ۷۰ درصد کوره‌های تولید سیمان به دلیل محدودیت برق متوقف شدند.

این محدودیت‌ها همچنین در دی ماه نیز ادامه داشته و منجر به توقف ۳۰ درصد از کوره‌ها شده است. به دلیل کمبود گاز، جایگاه صنعت سیمان ایران در جهان از ششم به هشتم سقوط کرده است.

 وفاپور رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان نیز بر اهمیت تخصیص انرژی به صنعت سیمان تأکید کرده و خواستار اولویت‌دهی به صنعت سیمان در تخصیص انرژی شد تا این صنعت از مشکلات بیشتر جلوگیری کند. وی هشدار داد که ادامه کاهش تولید ممکن است به «مخاطراتی» برای دیگر صنایع وابسته به سیمان، مانند حمل و نقل و کارگران ساختمانی منجر شود.

افزایش ناترازی انرژی، مشکل تأمین سوخت (مازوت)، افزایش مدت زمان ناترازی برق از جمله مواردی است که فعالان صنعت سیمان به انها اشاره کرده اند و در صورت ادامه این روند تولید و عرضه سیمان به شدت کاهش خواهد یافت یابد که این به معنای افزایش قیمت احتمالی سیمان در داخل.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا