کد خبر: 130204203146
اخبار شرکت هاتولید و بازرگانیصنعت و معدنمدیرعامل گروه فولاد مبارکه در بازدید معاون اول رئیس‌جمهوری و وزیر صمت از غرفه فولاد مبارکه در نمایشگاه ایران اکسپو 2025 مطرح کرد:

هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری صادرات محصولات فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی کشور

هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵)، با هدف توسعه صادرات غیرنفتی کشور، به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد تجاری ایران، از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۴ با حضور فعال و متفاوت گروه فولاد مبارکه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فولاد، آیین افتتاح این نمایشگاه با حضور رئیس‌جمهوری، وزیر صمت، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، وزیر جهاد کشاورزی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، برخی وزرا، مسئولان اقتصادی و مدیران صنعتی، ازجمله سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، هیئتی از قاره آفریقا و نمایندگان ۱۱۱ کشور جهان در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری، سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت، مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان، محمد آقاجانلو، معاون وزیر صمت و رئیس هیئت‌عامل ایمیدرو، وجیه‌اله جعفری معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران و بهرام شکوری رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران از مهم‌ترین بازدیدکنندگان غرفه فولاد مبارکه در روز نخست این نمایشگاه بودند.

در این نمایشگاه گروه فولاد مبارکه قدرتمندتر از همیشه، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان غیرنفتی کشور، به‌همراه چند شرکت زیرمجموعه خود در غرفه ۶۳۱ سالن شماره ۶ محل دائمی برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، از ساعت ۹ تا ۱۶ میزبان بازدیدکنندگان داخلی و خارجی بود.

معاون اول رئیس‌جمهوری در بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی ایران:

برای همکاری با کشورهای آفریقایی در همه بخش‌ها، ازجمله صنایع معدنی و فولادی، زمینه مساعد وجود دارد

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری به همراه سید محمد اتابک، وزیر صمت و هیئت همراه پس از برگزاری آیین افتتاحیه، از غرفه گروه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران بازدید و با سعید زرندی مدیرعامل گروه فولاد مبارکه دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی ضمن گفت‌وگو با مدیرعامل گروه فولاد مبارکه گفت: طبیعتاً اولویت صنایع فولادی و شرکت‌های تولیدی تأمین نیازهای داخل است. البته همین اتفاق هم می‌افتد و سهمیه‌ها در این زمینه به‌صورت کامل پرداخت می‌شود. مابقی محصولات نیز به بازارهای منطقه‌ای و کشورهایی که با آن‌ها تعامل داریم، صادر می‌شود.

عارف تصریح کرد: در خصوص همکاری با کشورهای آفریقایی در همه بخش‌ها، ازجمله صنایع معدنی و فولادی، زمینه مساعد وجود دارد و سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا نیز با استقبال خوبی مواجه شده و فرصت مناسبی برای افزایش سطح مبادلات اقتصادی فراهم شده است.

هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری صادرات محصولات فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی کشور به ۵۰ کشور دنیا

سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، در بازدید محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری از غرفه گروه فولاد مبارکه، در گزارشی از وضعیت صادرات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه تقریباً بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی در کشور است و امسال هدف‌گذاری یک میلیارد دلار برای صادرات داریم. در گروه فولاد مبارکه به‌دلیل تأمین نیاز بازار داخلی، سهم بازار داخلی بیشتر شده و ما طرح‌هایی ارائه داده‌ایم که بتوانیم بازار صادراتی را نیز تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر، محصولات ورق و حدود ۲ میلیون تن اسلب فولاد مبارکه به حدود ۵۰ کشور صادر می‌شود، افزود: حضور بیشتر در بازار کشورهای همسایه در دستور کار فولاد مبارکه است

زرندی با تأکید بر اینکه کیفیت و قیمت ورق فولاد مبارکه در سطح منطقه شناخته شده است و مشتریان خاص خود را دارد، ادامه داد: اگر بتوانیم نیاز بازار داخلی را پوشش دهیم، حتی اگر تولید خود را تا دو تا سه برابر افزایش دهیم، بازار کشورهای واردکننده کشش لازم را برای جذب این محصولات دارد.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در پاسخ به سؤال معاون اول رئیس‌جمهوری در خصوص آخرین وضعیت بهره‌برداری از نیروگاه‌ ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه اظهار کرد: تاکنون ۸۰ مگاوات برق خورشیدی وارد مدار شده و هفته آینده با حضور سید محمد اتابک، وزیر صمت این میزان به ۱۲۰ مگاوات خواهد رسید.

صادرات فولاد مبارکه با تمرکز بر بازارهای آفریقایی و شرق آسیا دنبال می‌شود

وی در حاشیه هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) نیز در جمع خبرنگاران گفت: فولاد مبارکه یکی از شرکت‌های پیشرو در صنعت فولاد ایران است و در سال جاری برنامه‌های گسترده‌ای برای افزایش صادرات خود دارد. در سال جاری تمرکز بیشتری بر بازارهای جدید، به‌ویژه در مناطق شرق آسیا و آفریقا خواهیم داشت. هدف اصلی این است که با بررسی و شناسایی مشتریان نهایی، ارتباطات خود را به‌سرعت گسترش دهیم و شاهد افزایش میزان صادرات باشیم. فولاد مبارکه با پتانسیل بالای صادراتی خود، در سال‌های گذشته، به‌دلیل ملاحظات تنظیم بازار، اولویت را بر تأمین نیازهای داخلی گذاشته بود؛ اما اکنون در صورت فراهم شدن شرایط، امکان افزایش صادرات را داریم. به همین منظور، زیرساخت‌های لازم برای افزایش ۵۰ درصدی صادرات نسبت به شرایط فعلی در حال آماده‌سازی است.

صادرات ورق گرم، سرد و گالوانیزه مازاد نیاز داخلی به بازارهای بین‌المللی

زرندی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه به‌ویژه در زمینه ورق‌های فولادی، صادرات خود را با هماهنگی و رویکرد حمایتی وزارت صمت، گسترش خواهد داد، ادامه داد: فولاد مبارکه در حال حاضر ورق گرم و سرد و همچنین ورق گالوانیزه مازاد نیاز داخلی را به بازارهای بین‌المللی صادر می‌کند.

وی معتقد است بازار صادراتی به‌راحتی به دست نمی‌آید و تصمیمات نادرست در شرایط بحرانی می‌تواند به از دست رفتن مشتریان بین‌المللی منجر شود. به همین دلیل، درخواست شده است که حمایت‌های لازم برای حفظ و گسترش بازارهای صادراتی این شرکت انجام شود. در این راستا، فولاد مبارکه در حال برنامه‌ریزی برای حضور در بازارهای جدید و تشکیل گروه‌های مشترک با کشورهای مختلف به‌منظور همکاری در زمینه صادرات و تولید است.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه تصریح کرد: این شرکت همچنین به دنبال تبدیل اسلب مازاد خود به ورق و صادرات آن به بازارهای جهانی است. با توجه به این برنامه‌ها، امیدواریم در سال جاری شاهد افزایش قابل‌توجهی در میزان صادرات خود باشیم و بتوانیم به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی در بازار جهانی فولاد شناخته شویم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با مدیرعامل گروه فولاد مبارکه:

از طرح‌های نوآورانه فولاد مبارکه برای حضور در بازارهای جهانی حمایت می‌کنیم

سید محمد اتابک، وزیر صمت نیز در جریان برگزاری این نمایشگاه، ضمن بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه، در نشست با سعید زرندی مدیرعامل گروه فولاد مبارکه گفت: محصولات گروه فولاد مبارکه در بازارهای جهانی شناخته‌شده است و این گروه صنعتی نقش خود را در تأمین نیازهای داخلی به‌خوبی ایفا می‌کند.

وی ضمن ابراز خرسندی از به نتیجه رسیدن طرح‌های نوآورانه فولاد مبارکه برای حضور در بازارهای جهانی، تصریح کرد: حمایت خود را از این طرح‌ها اعلام می‌داریم.

 ایران اکسپو ۲۰۲۵ فرصتی برای تقویت ارتباطات بین‌المللی و انعقاد قراردادهای تجاری است

سید محمد اتابک، وزیر صمت در حاشیه بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه در جمع خبرنگاران نیز گفت: اکسپوی ۲۰۲۵ از نظر تعداد شرکت‌کنندگان و کیفیت، شرایط بهتری نسبت به گذشته دارد.

 این رویداد نتیجه تلاش‌های تولیدکنندگان و برگزارکنندگان است و امید می‌رود که این تلاش‌ها به افزایش ارتباطات کشور با کشورهای خارجی منجر شود. در این دوره از نمایشگاه ایران اکسپو، ۱۱۲ کشور شرکت کرده‌اند و بیش از ۳۰ وزیر از دولت‌های مختلف در حال بازدید و مذاکره با تولیدکنندگان هستند.

وی افزود: فضای حاکم بر این رویداد بیشتر خصوصی است و انتظار می‌رود تجار ایرانی از این فرصت بهره بگیرند و قراردادهای خوبی با کشورهای دیگر منعقد کنند.

دیدار مدیرعامل گروه فولاد مبارکه و رئیس هیئت‌عامل ایمیدرو با محوریت توسعه همکاری‌های صادراتی

در جریان هفتمین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه و محمد آقاجانلو، معاون وزیر صمت و رئیس هیئت‌عامل ایمیدرو با یکدیگر دیدار کردند.

در این نشست، دو طرف ضمن بررسی فرصت‌های توسعه همکاری‌های دوجانبه، بر اهمیت حمایت از زنجیره تأمین و توسعه صادرات محصولات فولادی کشور تأکید کردند.

این دیدار در راستای تقویت تعاملات بین بنگاه‌های بزرگ صنعتی و معدنی کشور و ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در بازارهای بین‌المللی انجام شد.

معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران:

شرکت‌های ایرانی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه معدن و فلزات در آفریقا استفاده کنند

محمدعلی دهقان دهنوی، معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه بازدید از غرفه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران گفت: امسال استقبال خوبی از نمایشگاه ایران اکسپو شده و شرکت‌ها و مؤسسات زیادی در آن حضور دارند.

وی افزود: این نمایشگاه فرصتی مناسب برای تعاملات تجاری فراهم می‌آورد. از ۱۱۱ کشور جهان، مهمانانی به این نمایشگاه آمده‌اند، به‌ویژه از سوی کشورهای آفریقایی علاقه‌مندی زیادی برای توسعه روابط با ایران وجود دارد. در این راستا، فرصت‌های مناسبی در حوزه معدن و فلزات در آفریقا فراهم است و شرکت‌های ایرانی باید بیشتر با کشورهای آفریقایی آشنا شوند و از این فرصت‌ها بهره‌برداری کنند. از فولاد مبارکه به‌عنوان یک شرکت بزرگ و معتبر، انتظار می‌رود که در این مسیر پیشگام باشد.

وجیه الله جعفری، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در حاشیه بازدید از هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران مطرح کرد:

توجه به صادرات محصولات فولادی در کنار تأمین نیاز داخلی

وجیه الله جعفری، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، در حاشیه بازدید از غرفه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران گفت: صادرات در اولویت ماست و ما علاقه‌مندیم محصول نهایی را صادر کنیم. در زنجیره تولید، در مواردی که مازاد بر نیاز داخلی وجود داشته باشد، می‌توانیم به صادرات بپردازیم. صنعت فولاد، به‌ویژه شرکت فولاد مبارکه، یکی از واحدهای بزرگ ماست که در چرخه تولید صنایع پایین‌دستی و بالادستی تأثیرگذار است.

وی افزود: ما در تلاشیم که تولید داخلی را افزایش دهیم و از ورق‌های فولادی موردنیاز صنایع خودرو و لوازم‌خانگی استفاده کنیم. درعین‌حال، صادرات محصولات فولادی نیز باید موردتوجه قرار گیرد.

دیدار وزیر صنعت و فناوری‌های نوین تاجیکستان با مدیرعامل گروه فولاد مبارکه

در این نمایشگاه شیرعلی کبیر، وزیر صنعت و فناوری‌های نوین تاجیکستان، ضمن بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه در دیدار با سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه درباره زمینه‌های همکاری میان دو کشور، صادرات و واردات در حوزه صنعت آهن و فولاد گفت‌وگو کرد.

وزیر صنعت تاجیکستان در این دیدار سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه را به بازدید از صنایع این کشور دعوت کرد.

نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در بازدید از غرفه فولاد مبارکه:

آماده پیگیری حل چالش‌های فولاد مبارکه هستیم

اکبر پولادی، نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی، در حاشیه بازدید از غرفه فولاد مبارکه ضمن قدردانی از اقدامات فولاد مبارکه برای ساختن آینده‌ای بهتر با اشاره به بخشی از صحبت‌های مدیرعامل گروه فولاد مبارکه گفت: آقای زرندی گفتتند «فولاد مبارکه را موفق و خوب تحویل گرفتم و خوب‌تر و موفق‌تر تحویل می‌دهم.» این جمله نشان‌دهنده گذشته‌ای پرافتخار و آینده‌ای امیدوارکننده در این صنعت است و چشم‌انداز روشنی را برای ما تداعی می‌کند. به نظر می‌رسد که ما به‌سوی فردایی روشن‌تر و بهتر و آینده‌ای بسیار مطلوب‌تر از امروز حرکت می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه هم مدیریتی عالی را به کار گرفته و هم محصولات کیفی را که قابل‌عرضه در تمامی بازارهای جهانی است تولید می‌کند و این قابل‌تقدیر است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:

نباید صنایع خود تأمین‌کننده برق مثل فولاد در پیک مصرف با مشکل مواجه شوند

زینب قیصری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) بر اهمیت تنظیم‌گری در حوزه انرژی و کاهش مداخلات دولت تأکید کرد و گفت: مجلس دوازدهم در تلاش است تا با ایجاد تنظیم‌گر مستقل برای بخش برق، شرایطی را فراهم کند که صنایع بزرگ مثل فولاد بتوانند به‌طور مستقل برق خود را تأمین کنند و در پیک مصرف با مشکل مواجه نشوند.

با توجه به نقش مهم صنایع فولادی در جی‌دی‌پی، این بخش برای کمیسیون صنایع و معادن مجلس اهمیت خاصی دارد؛ بنابراین تلاش می‌کند با تسهیلگری و انجام اقدامات لازم در زمینه زیرساخت‌ها، به این بخش در زمینه تحقق سنجه‌های فولادی در برنامه هفتم کمک کند.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در گفت‌وگو با شبکه جهانی العالم خبر داد؛

سرمایه‌گذاری ۵ میلیارد دلاری گروه فولاد مبارکه در سرتاسر کشور

سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، در گفت‌وگو با شبکه العالم اظهار داشت: گروه فولاد مبارکه در سرتاسر کشور سرمایه‌گذاری به ارزش ۵ میلیارد دلار تعریف کرده است.

گفتنی است گروه فولاد مبارکه با توجه به برنامه هفتم توسعه و پاسخ به شعار سال عدد مذکور را در ۱۵ استان کشور با هدف و تثبیت و تقویت جریان تولید در این گروه بزرگ صنعتی کشور سرمایه‌گذاری کرده است.

معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه تشریح کرد؛

استراتژی‌های جدید فولاد مبارکه برای افزایش صادرات و توسعه بازارهای جهانی

رضا حیدری، معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه، در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ گفت: یکی از چالش‌های بزرگ شرکت فولاد مبارکه در حوزه صادرات، تأمین نیاز مشتریان داخلی است. محصولات فولاد مبارکه به دلیل کیفیت بالا، مورد توجه مشتریان داخلی قرار دارد. همچنین واقعیت این است که فولاد مبارکه به‌عنوان یک شرکت جهانی در جمع فولادسازان بزرگ دنیا جای دارد و محصولات آن در بازارهای جهانی شناخته‌شده است. توسعه کمّی و کیفی فولاد مبارکه نیازمند تقویت حضور در بازارهای جهانی است، درحالی‌که تأمین نیاز داخلی همچنان یک اولویت مهم به شمار می‌رود. در سال‌های گذشته، تلاش‌های ما بر این بوده که با عرضه‌های مرتب در بورس کالا، نیاز زنجیره فولاد، به‌ویژه در بخش پایین‌دست را تأمین کنیم و در این زمینه موفق بوده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: نگاه آینده ما به سمت صادرات است و توسعه بازارها جزو اهداف کلیدی ما محسوب می‌شود. خوشبختانه، محصولات فولاد مبارکه به بیش از ۵۰ کشور صادر شده و رضایتمندی خوبی از آن‌ها حاصل شده است. ما بر این باوریم که با تولید محصولات کیفی و ویژه، می‌توانیم سهم خود را در بازارهای جهانی تقویت کنیم.

وی با تأکید بر اهمیت و لزوم توسعه سبد محصولات فولاد مبارکه عنوان کرد: آگاهی داریم که بخشی از محصولاتی که در حال حاضر تولید می‌کنیم، در آینده نزدیک توسط سایر شرکت‌های فولادی نیز تولید خواهد شد. این امر زمینه را برای صادرات محصولات ما به بازارهای جهانی فراهم می‌کند. امیدواریم با همکاری و تعامل بین فولاد مبارکه و وزارت صمت، زمینه برای صادرات بیشتر فراهم شود.

معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه ادامه داد: نکته حائز اهمیت، شفافیت در فروش محصولات صادراتی فولاد مبارکه است. از ابتدای سال ۱۴۰۴، با دستورالعمل مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، محصولات صادراتی فولاد مبارکه در رینگ صادراتی بورس کالا عرضه می‌شود که یک نقطه عطف مهم خواهد بود. امیدواریم سهم فروش محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا روزبه‌روز افزایش یابد.

به گفته وی، مطالعات نشان می‌دهد که کشورهای آفریقایی می‌توانند سهم قابل‌توجهی از بازار ورق گرم، سرد، گالوانیزه و رنگی فولاد مبارکه را به خود اختصاص دهند. همچنان که سال گذشته نیز بخشی از محصولات فولاد مبارکه به این بازارها ارسال شد. امیدواریم این نمایشگاه و نشست‌ها زمینه‌ساز حضور جدی‌تر فولاد مبارکه در بازار آفریقا باشد.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران:

تکمیل زنجیره تولید فولاد منجر به افزایش اشتغال‌زایی و ارزآوری می‌شود

بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در حاشیه در حاشیه بازدید از غرفه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران گفت: اکسپوی ۲۰۲۵ فرصتی مناسب برای نمایش توانمندی‌های کشور در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه در زمینه معدن و صنایع معدنی است. ایران دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی در این حوزه است و بسیاری از مجموعه‌های معدنی، ازجمله فولاد مبارکه، به تکمیل ظرفیت‌های خود پرداخته‌اند. اکتشافات جدید می‌تواند ذخایر ارزشمندی را به ذخایر فعلی اضافه کند و تکمیل زنجیره تولید می‌تواند به اشتغال‌زایی و ارزآوری بیشتر برای کشور منجر شود.

وی معتقد است برگزاری اکسپو در شرایط کنونی که تحریم‌ها وجود دارد، با چالش‌هایی مواجه است و ممکن است بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی نتوانند در این رویداد حضور یابند؛ اما در صورت نبود تحریم‌ها، حضور سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانست جذابیت بیشتری برای این رویداد ایجاد کند، به‌ویژه در حوزه معدن که هر بخش از زنجیره مواد معدنی برای سرمایه‌گذاران جذاب است و می‌تواند بازگشت سرمایه و سود خوبی را به همراه داشته باشد.

به گفته شکوری، علاوه بر معدن، ظرفیت‌های زیادی در سایر بخش‌های اقتصادی مانند توریسم و کشاورزی نیز وجود دارد. در شرایطی که برخی از سرمایه‌گذاران خارجی قادر به حضور نیستند، برگزاری اکسپو می‌تواند به ایرانی‌ها کمک کند تا از توانمندی‌های داخلی خود آگاه شوند. تجربه نشان داده قراردادهای بیشتری بین صاحبان سرمایه و صنعتگران داخلی در نمایشگاه‌ها منعقد می‌شود تا با سرمایه‌گذاران خارجی.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: این رویداد می‌تواند به شناساندن پتانسیل‌های داخلی کشور و همچنین تولید داخلی و جلوگیری از خروج ارز کمک کند. در نهایت، اکسپوی ۲۰۲۵ می‌تواند به تقویت تولید داخلی و توسعه کشور منجر شود.

مدیر صادرات فولاد مبارکه در حاشیه هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵):

توسعه صادرات محصولات فولادی نیازمند توسعه زیرساخت‌های داخلی است

علیرضا منصوری، مدیر صادرات فولاد مبارکه گفت: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی که هرساله برگزار می‌شود، فرصتی مناسب برای صادرکنندگان کشور است تا توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارند و بتوانند حضوری مؤثر در بازارهای بین‌المللی داشته باشند. فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده محصولات غیرنفتی در کشور، از ابتدای بهره‌برداری خود، به‌عنوان اولین صادرکننده در صنایع فولادی و محصولات معدنی شناخته شده است.

صادرات حدود ۲۶ میلیون تن از محصولات فولاد مبارکه به بازارهای جهانی

بنا بر اظهارات منصوری از زمان آغاز فعالیت فولاد مبارکه، حدود ۲۶ میلیون تن از محصولات این شرکت به بازارهای جهانی صادر شده و ارزآوری قابل‌توجهی برای کشور به ارمغان آورده است. در سال گذشته، این شرکت یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصولات خود را به کشورهای مختلف صادر کرد که نزدیک به ۶۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور و صنعت فولاد به همراه داشت.

وی اظهار امیدواری کرد: امسال با برنامه‌ریزی‌های جدید و تأکیدات مدیرعامل، بتوانیم بازارهای جدیدی را شناسایی و ارزآوری برای کشور و صنعت فولاد را دوچندان کنیم. با توجه به طرح‌های توسعه‌ای که در دست اقدام داریم و به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسند، حضور ما در بازارهای جهانی اجتناب‌ناپذیر است و نیاز به برنامه‌ریزی مناسب برای این امر داریم.

مدیر صادرات فولاد مبارکه با اشاره به برخی چالش‌های موجود در حوزه صادرات گفت: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها عدم توسعه زیرساخت‌ها در کشور است. زیرساخت‌های حمل‌ونقل، به‌ویژه حمل‌ونقل ریلی و بندری، به‌شدت محدود است و کشتی‌های صادراتی مدت‌زمان زیادی را در اسکله‌ها معطل می‌مانند. این تأخیرها باعث می‌شود ما نتوانیم به‌خوبی با رقبای خود رقابت کنیم و مشتریان را از دست بدهیم.

علاوه بر این، مسائل دیگری مثل دونرخی بودن ارز و مشکلات کارت‌های بازرگانی نیز وجود دارد. برخی افراد محصولات داخلی را با قیمت‌های پایین خریداری و صادر می‌کنند. این امر به برند شرکت‌های بزرگ آسیب می‌زند و تصویر نادرستی از کیفیت محصولات ایرانی ایجاد می‌کند.

منصوری تأکید کرد: دولت باید به این مسائل توجه کند و راهکارهایی برای حل آن‌ها بیندیشد. هرچند با کاهش نرخ دلار در روزهای اخیر، این روند کمی کُند شده است، اما همچنان نیاز به اقدامات جدی و مؤثر وجود دارد تا بتوانیم به اهداف صادراتی خود دست یابیم.

برگزاری پنل «رویکرد صادراتی فولاد مبارکه با توجه به طرح‌های توسعه این شرکت»

هم‌زمان با برگزاری دومین روز از این نمایشگاه، پنل «رویکرد صادراتی فولاد مبارکه با توجه به طرح‌های توسعه این شرکت»، با حضور علیرضا منصوری، مدیر صادرات شرکت فولاد مبارکه، مهدی شکری‌زاده، مدیر فروش و بازاریابی شرکت فولاد هرمزگان و علی‌اکبر حدادیان، رئیس صادرات شرکت فولاد هرمزگان برگزار شد.

در این پنل که به‌صورت آنلاین قابل مشاهده بود، بر ضرورت ارتقای سطح تعاملات سازنده بین‌المللی و لزوم رفع چالش‌های پیش روی صادرات محصولات فولادی کشور تأکید شد. همچنین بر این امر تأکید شد که بدون شک، اجرای طرح‌های توسعه فولاد مبارکه، علاوه بر تأثیرگذاری بر رونق تولید و رشد اقتصادی کشور، نقش بسزایی در توسعه صادرات این مجموعه بزرگ صنعتی ایفا می‌کند و می‌تواند منجر به افزایش سطح مبادلات اقتصادی بین‌المللی شود.

رئیس صادرات خاور دور شرکت فولاد مبارکه:

چالش‌های صادرات عمدتاً ناشی از مشکلات زیرساختی و حمل‌ونقل است

ابوذر الوندی، رئیس صادرات خاور دور شرکت فولاد مبارکه نیز در پنل «محدودیت‌ها و چالش‌های صادرات در افق آینده» گفت: چالش‌های صادرات عمدتاً ناشی از مشکلات زیرساختی و حمل‌ونقل است و سیستم حمل ریلی و جاده‌ای به‌اندازه کافی توسعه نیافته و این موضوع شرایط حمل‌ونقل از استان اصفهان به استان هرمزگان و شهر بندرعباس را دشوار کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در برخی مقاطع، صادرات به‌طور کامل متوقف شده و تعرفه‌های سنگینی بر صادرات وضع می‌شود. به‌عنوان مثال، تعرفه ۲۰ درصدی برای صادرات اسلب در سال‌های گذشته وجود داشت که به‌تدریج کاهش یافت و در نهایت به یک درصد ثابت رسید.

الوندی در خصوص مشکلات تعهد ارزی و تغییرات در سیاست‌های بانک مرکزی که محدودیت‌های زیادی ایجاد می‌کند گفت: ما متعهد به بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به بانک مرکزی هستیم، اما نرخ این ارز به‌شدت پایین‌تر از نرخ بازار آزاد است که این موضوع بر سودآوری ما تأثیر منفی می‌گذارد.

رئیس صادرات خاور دور شرکت فولاد مبارکه افزود: ضروری است که کشور به سرمایه‌گذاری در حمل‌ونقل توجه کند و همچنین ایجاد اسکله اختصاصی برای شرکت فولاد مبارکه در بندرعباس می‌تواند به کاهش محدودیت‌ها کمک کند.

برگزاری پنل «فروش و صادرات محصولات نهایی گروه فولاد مبارکه»

هم‌زمان با برگزاری دومین روز از این نمایشگاه بین‌المللی، پنل «فروش و صادرات محصولات نهایی گروه فولاد مبارکه»، با حضور حمید شجاعی، مدیرعامل شرکت ورق‌خودرو چهارمحال و بختیاری، علیرضا وکیلی، مدیرعامل شرکت صنایع فولاد توان‌آور آسیا، فرشید فرزین، مشاور صادرات شرکت ورق‌خودرو چهارمحال و بختیاری و محمد کارگر، مدیر فروش و بازاریابی شرکت ورق‌خودور و چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

در این پنل که به‌صورت آنلاین قابل‌مشاهده بود، با تأکید بر ضرورت تأمین نیاز داخلی کشور به محصولات فولادی، به بیان رویکردهای گروه فولاد مبارکه در فروش و صادرات محصولات نهایی این مجموعه پرداخته شد؛ همچنین در این پنل، نقش محصولات نهایی و استراتژیک گروه فولاد مبارکه در برآورده‌سازی نیاز شرکای کسب‌وکار این مجموعه در سطح بین‌المللی مورد بررسی قرار گرفت.

برگزاری پنل تخصصی تأمین پایدار مواد معدنی با رویکرد توسعه تعاملات بین‌المللی در غرفه فولاد مبارکه

به گزارش خبرنگار ایراسین، پنل تخصصی تأمین پایدار مواد معدنی با رویکرد توسعه تعاملات بین‌المللی در چهارمین روز هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) به میزبانی غرفه فولاد مبارکه برگزار شد.

کارشناس برنامه‌ریزی و قراردادهای حوزه معادن شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد:

توسعه پایدار تأمین مواد اولیه فولاد مبارکه با رویکرد بین‌المللی و افزایش تعاملات جهانی

محمدعلی اشرف، کارشناس برنامه‌ریزی و قراردادهای حوزه معادن شرکت فولاد مبارکه در این پنل به بررسی موضوع توسعه پایدار تأمین مواد اولیه با رویکرد ارتباطات بین‌المللی و افزایش تعاملات بین‌المللی پرداخت.

وی در این پنل به چشم‌انداز فولاد مبارکه اشاره کرد و گفت: هدف این شرکت قرارگیری در بین ۲۰ شرکت برتر تولیدکننده فولاد در جهان است. برای دست‌یابی به این چشم‌انداز، توجه به مسائل مهمی ازجمله تأمین پایدار مواد اولیه، مدیریت دانش و حفظ محیط‌زیست ضروری است.

کارشناس برنامه‌ریزی و قراردادهای حوزه معادن شرکت فولاد مبارکه همچنین به افتخارات این شرکت در سال‌های اخیر ازجمله جوایز جهانی کیفیت، تعالی سازمانی و مدیریت دانش در بین ۱۹ شرکت برتر جهان در سال گذشته اشاره کرد.

اشرف در ادامه به توانمندی‌های فولاد مبارکه در طراحی و پیاده‌سازی زنجیره تولید فولاد اشاره کرد و گفت: این شرکت می‌تواند از سبد محصولات خود برای تأمین نیازهای بازار جهانی استفاده کند.

اشرف همچنین به امکان سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت‌های بین‌المللی اشاره کرد و بر اهمیت انتقال دانش و تکنولوژی تأکید کرد و با اشاره به تحقیقات انجام‌شده در زمینه شناسایی پتانسیل‌های معدنی در مناطق مختلف جهان، ازجمله آسیای میانه، قفقاز، آفریقا و آمریکای لاتین گفت این بررسی‌ها به شناسایی منابع معدنی موردنیاز شرکت کمک کرده است.

مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات سامان فناور فرابین و مشاور بخش تأمین مواد اولیه و توسعه همکاری‌های بین‌المللی فولاد مبارکه:

رفع چالش‌های صنعت فولادی نیازمند اصلاحات ساختاری در نظام اقتصادی کشور است

محمد نعیمی، مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات سامان فناور فرابین و مشاور بخش تأمین مواد اولیه و توسعه همکاری‌های بین‌المللی فولاد مبارکه، در این پنل تخصصی به بررسی چالش‌های پیش روی صنعت فولاد ایران پرداخت.

وی با اشاره به تجارب خود در همایش‌های معدنی و فولادی، به تکرار سؤالات و چالش‌های موجود در این صنعت اشاره کرد و گفت: این سؤالات به‌طور مکرر مطرح می‌شوند و پاسخ‌های مشخصی نیز دارند، اما همچنان در یک سیکل تکراری قرار داریم.

نعیمی تأکید کرد که برای حل این چالش‌ها، نیاز به اصلاحات ساختاری در نظام اقتصادی کشور داریم. وی با اشاره به شاخص آزادی اقتصادی، گفت: رتبه ما در این زمینه ۱۶۹ از بین ۱۸۴ کشور است که جایگاه مطلوبی برای ایران نیست.

وی همچنین بر اهمیت اجازه دادن به بازار برای تعیین بخش‌های مختلف صنعت و توسعه محصولات تأکید کرد و افزود: اگر این کار را نکنیم، معایب آن بر مزایای آن چیره خواهد شد.

نعیمی خواستار تحلیل و تجزیه‌وتحلیل دغدغه‌های مسئولین توسط کارشناسان شد تا بهترین نتایج برای شرکت‌های بزرگ و جامعه به دست آید.

مدیرعامل شرکت فولاد و نورد سبا:

برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات ویژه فولادی در سال ۱۴۰۴ در فولاد و نورد سبا

قاسم خوشدل‌پور، مدیرعامل شرکت فولاد و نورد سبا در حاشیه بازدید از هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) از برنامه‌های این شرکت در سال ۱۴۰۴ برای تولید و صادرات محصولات ویژه فولادی، به‌ویژه در ورق الکتریکی، فولاد زنگ‌نزن و دیگر گریدهای خاص تولیدشده در شرکت فولاد و نورد سبا خبر داد.

خوشدل‌پور گفت: نمایشگاه امسال فرصتی است که شرکت‌های فولادی به‌ویژه شرکت فولادی توانمندی‌های خود را در عرصه صادرات نشان دهد. فولاد مبارکه از دیرباز محصولات صادراتی خود را به اقصی نقاط دنیا صادر کرده است. بخشی از این محصولات هم در مجتمع سبا تولید و در قالب نماد فولاد مبارکه به کشورهای اطراف صادر می‌شده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۴ با استقلال شرکت فولاد و نورد سبا و پس از انجام تشریفات تفکیک، در حوزه تولید و صادرات برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفت. سال گذشته توانستیم محصولاتی تولید کنیم که تاکنون کمتر در کشور تولید شده بود یا اصلاً تولید نشده بود. در سال جاری، با تولید انبوه این محصولات و بازاریابی در داخل و خارج کشور، تکمیل زنجیره محصولات را در عرصه صادرات پی خواهیم گرفت.

مدیرعامل ورق‌خودرو چهارمحال و بختیاری در حاشیه برگزاری نمایشگاه:

قوانین ناگهانی چالش بازارهای صادراتی در ایران است

حمید شجاعی، مدیرعامل شرکت ورق‌خودرو چهارمحال و بختیاری، در حاشیه برگزاری این نمایشگاه گفت: ورق‌خودرو به‌عنوان یکی از پیشروان صنعت تولید ورق‌های گالوانیزه، در سال‌های گذشته موفق به صادرات محصولات خود به کشورهای اروپایی و همسایگان خود ازجمله عراق، افغانستان و امارات شده است. این روند صادراتی همچنان ادامه دارد و ما به دنبال توسعه بازارهای صادراتی خود هستیم. یکی از چالش‌های اصلی در بازارهای صادراتی، قوانین و مقرراتی است که ممکن است به‌طور ناگهانی وضع شوند، ازجمله قوانین ارزی و تعرفه‌ای. این مسائل می‌توانند تأثیرات منفی بر بازارهای صادراتی ما داشته باشند، زیرا از دست دادن یک بازار به‌سختی جبران می‌شود. بااین‌حال، به دلیل ارتباطات سنتی با کشورهای همسایه، توانسته‌ایم تا حدودی بازارهای خود را حفظ کنیم.

شجاعی افزود: با توجه به رویکرد جدید دولت و گروه فولاد مبارکه در زمینه افزایش بازارهای صادراتی، ما نیز در تلاشیم تا صادرات خود را توسعه دهیم. برنامه‌ریزی ما برای سال جاری شامل صادرات حدود ۴۰ هزار تن محصولات گالوانیزه به کشورهای همسایه و همچنین کشورهای اروپایی است و کیفیت محصولات ما با استانداردهای این بازارها همخوانی دارد.

وی اظهار داشت: شرکت ورق‌خودرو به دلیل سرمایه‌گذاری‌های مستمر و توسعه‌های انجام‌شده، عمده تمرکز خود را بر کیفیت محصولات قرار داده است. ما با ارائه محصولات با خواص مکانیکی و کیفی مناسب، به دنبال ایجاد مزیت رقابتی در بازارهای مختلف هستیم. ارتباط نزدیک با مصرف‌کنندگان نهایی نیز از دیگر استراتژی‌های ما برای دست‌یابی به این هدف است.

مدیرعامل شرکت ورق‌خودرو چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در سال‌های گذشته، شرکت ورق‌خودرو موفق به صادرات حدود ۱۲۰ هزار تن محصول گالوانیزه شده است. بااین‌حال، در سال گذشته به دلیل مسائل ارزی، میزان صادرات ما به حدود ۱۲ هزار تن کاهش یافت. در سال‌های قبل، ما تا ۳۰ هزار تن محصول به کشورهای حوزه خلیج‌فارس و اروپا صادر کردیم. امیدواریم با سیاست‌گذاری‌های جدید گروه فولاد مبارکه، بتوانیم مجدداً به بازارهای قبلی خود نفوذ کنیم و صادرات خود را افزایش دهیم.

مدیرعامل شرکت فولاد سفیددشت:

فولاد سفیددشت؛ بازیگر جدید بازار تولید اسلب با پیش‌بینی ۳۰۰ هزار تن در سال جاری

محمود محمدی فشارکی، مدیرعامل شرکت فولاد سفیددشت، در بازدید از هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) گفت: ظرفیت تولید این شرکت در زمینه تولید آهن اسفنجی ۸۰۰ هزار تن در سال است و این شرکت به دلیل ناترازی انرژی، سال گذشته ۷۰۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید کرد؛ یعنی به‌دلیل محدودیت انرژی ۱۰۰ هزار تن تولید را از دست دادیم. آهن اسفنجی تولیدشده در شرکت فولاد سفیددشت در داخل هلدینگ فولاد مبارکه مورد استفاده قرار می‌گیرد و درصورتی‌که در داخل هلدینگ نیازی به این محصول نباشد، عرضه صادراتی خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: امسال خط تولید ۸۰۰ هزار تنی اسلب را راه‌اندازی می‌کنیم و تولید ۳۰۰ هزار تن را تا پایان سال در دستور کار داریم و به‌عنوان بازیگر جدید تولید این محصول ورود می‌کنیم. یکی از مزیت‌های فولاد سفیددشت پروژه تولید بیلت است. در حال حاضر در حال آماده‌سازی ظرفیت‌های این محصول هستیم تا بعد از رفع نیاز داخلی، بتوانیم وارد حوزه صادرات شویم. همچنین برای دریافت استانداردهای جهانی اقدام کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم اولین محموله صادراتی خود را در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ روانه بازار صادراتی کنیم.

مدیرعامل هلدینگ آتیه‌فولاد نقش‌جهان:

بازارهای صادراتی هلدینگ آتیه‌فولاد نقش‌جهان با ابزارهای نوین توسعه می‌یابد

مهدی کویتی، مدیرعامل شرکت آتیه‌فولاد نقش‌جهان در حاشیه بازدید از هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران اکسپو ۲۰۲۵ اظهار کرد: گروه آتیه‌فولاد نقش‌جهان به‌عنوان یک ابزار کلیدی برای هلدینگ فولاد مبارکه، در راستای توسعه بازارهای صادراتی، اقداماتی مؤثر انجام داده است. این ابزار که از سال‌های گذشته شکل گرفته و به‌مرور زمان بهبود یافته، در حال حاضر در کشورهای مختلف پایه‌گذاری شده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، هدف گروه فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۴، توسعه بازارهای صادراتی به کشورهای جدید است. در سال‌های گذشته، حدود ۳۰ درصد از حجم صادرات گروه فولاد مبارکه از طریق ابزارهای هلدینگ آتی فولاد مدیریت شده است و برنامه‌ریزی شده که این سهم در سال‌های آتی به ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش یابد.

کویتی افزود: آخرین ابزاری که در این گروه محقق شده، با توجه به توافقات پیش رو، فرصت‌های مناسبی را برای هلدینگ آتیه‌فولاد و کل گروه فولاد مبارکه فراهم می‌آورد. این ابزار به‌عنوان یک ساختار پایه‌ای، می‌تواند به توسعه بازارهای صادراتی کمک شایانی کند و در نهایت، حجم سودآوری مناسبی را برای سهام‌داران گروه آتی به ارمغان آورد. امید است که با این اقدامات، سهام‌داران از نتایج مثبت این توسعه بهره‌مند شوند.

مدیرعامل شرکت توان‌آور آسیا:

افزایش صادرات محصولات قلع‌اندود با تمرکز بر بازارهای منطقه‌ای

علیرضا وکیلی، مدیرعامل شرکت توان‌آور آسیا در حاشیه بازدید از هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: مجموعه ما به‌عنوان تولیدکننده قلع‌اندود، در حال حاضر با همکاری فولاد مبارکه، عمدتاً به تأمین نیاز بازار داخلی ایران مشغول است. تا به امروز، به دلیل تقاضای بالا، مازاد تولیدی وجود نداشت که به فکر صادرات باشیم. اما با افزایش تولید و توانمندی‌ها در شرکت توان‌آور و گروه فولاد مبارکه تصمیم داریم درصدی از فروش محصولات خود را به صادرات اختصاص دهیم.

وکیلی خاطر نشان کرد: سال گذشته بخشی از محصولات را در بازارهای صادراتی عرضه کردیم و برای امسال نیز برنامه صادرات به کشورهای منطقه ازجمله عراق و CIS در دستور کار شرکت است.

مدیرعامل شرکت توان‌آور آسیا افزود: خوشبختانه از نظر کیفیت ورق‌های قلع‌اندود شرکت فولاد مبارکه و شرکت توان‌آور آسیا از شرایط مطلوبی برخوردار بوده و شناخته‌شده است.

معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی در حاشیه بازدید از غرفه فولاد مبارکه خبر داد:

ایجاد ضمانت‌نامه دولتی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی و تأمین مالی شرکت‌های بزرگ نظیر فولاد مبارکه از بورس اوراق بهادار

وحید ماجد، معاون سیاست‌گذاری و راهبری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، در حاشیه بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) از تصویب ضمانت‌نامه دولتی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی خبر داد و بر اهمیت تسهیل سرمایه‌گذاری و تأمین مالی در راستای نام‌گذاری سال به‌عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» تأکید کرد.

وی همچنین به اقدامات شورای ملی تأمین مالی در معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و گسترش ابزارهای تأمین مالی اشاره کرد.

معاون حقوقی رئیس‌جمهوری:

تشکیل کارگروه رفع موانع قانونی کسب‌وکار و صادرات در معاونت حقوقی ریاست جمهوری

حجت‌الاسلام مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری ،در حاشیه بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) از راه‌اندازی کارگروهی در معاونت حقوقی دولت برای رفع موانع قانونی و مقرراتی کسب‌وکار و صادرات خبر داد و به همکاری با بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی در این زمینه اشاره کرد.

وی همچنین از پیگیری برای تصویب ۲ کنوانسیون پالرمو و سی‌اف‌تی برای بهبود فضای کسب‌وکار از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و ابراز امیدواری کرد مجموع این اقدامات بتواند فضای کسب‌وکار را بهبود بخشد.

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران؛

انتظار داریم دولت از صنایع سرمایه‌گذار در حوزه انرژی به‌ویژه میادین گازی استقبال کند

حمیدرضا صالحی، نایب‌رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ گفت: بحران کمبود برق و گاز چند سالی است گریبانگیر صنعت فولاد و معدن شده است. در راستای حل این بحران بعضی از کارخانه‌های بزرگ فولادی کشور نیروگاه‌های حرارتی و خورشیدی احداث کردند.

وی افزود: انتظار داریم دولت از سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی به‌ویژه در زمینه توسعه میادین گازی استقبال کند. با توجه به پیگیری مذاکرات از نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ استقبال ویژهای شده و با ازدحام جمعیت بازدیدکنندگان داخلی و خارجی روبه‌رو هستیم. امیدوارم با اصلاح سیاست‌های کلان کشور، به‌ویژه در حوزه سیاست‌های بانکی و ارزی، شاهد رشد صادرات در آینده باشیم.

رئیس خانه معدن و نایب‌رئیس اتاق ایران:

ایران اکسپو ۲۰۲۵ ما را به تکنولوژی‌های نو نزدیک می‌کند

محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن و نایب‌رئیس اتاق ایران، در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ گفت: نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ با سال‌های گذشته قابل‌مقایسه نیست. اتاق ایران تمام اتاق‌های شهرستان‌ها را به‌صورت متمرکز به نمایشگاه آورده است.

وی افزود: بخش معدن، تأمین‌کننده مواد اولیه بسیاری از صنایع است. جامعه بین‌المللی متوجه شده که می‌تواند بخشی از نیاز خود به مواد معدنی را از ایران تأمین کند. ما باید برای آینده صادرات برنامه داشته باشیم و سلایق بازار و تکنولوژی‌های روز را بشناسیم. سفیر یک تولیدکننده ماشین از بلاروس طی بازدید خود نسبت به تأمین ماشین‌آلات اعلام آمادگی کرد. این گفتمان در اکسپو ۲۰۲۵ ما را به تکنولوژی‌های نو نزدیک می‌کند.

گفتنی است شرکت‌های فولاد هرمزگان، آتیه‌فولاد نقش‌جهان، صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان، ورق‌خودرو چهارمحال و بختیاری و توان‌آور آسیا، ازجمله شرکت‌های زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه بودند که در این نمایشگاه به ارائه دستاوردها و توانمندی‌های صادراتی خود پرداختند.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا