وزارت صمت: شبکه توزیع نهاده های دامی در اختیار وزارت جهاد است
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت)، نهادههای دامی با ارز ۴۲۰۰تومانی وارد میشود و در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار میگیرد و شبکه توزیع تا مصرفکننده نهایی در اختیار این وزارتخانه است.
به گزارش وزارت صمت، علیرضا رزمحسینی پس از نشست مشترک با معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در جمع خبرنگاران گفت: بیش از ۵هزار شرکت دانشبنیان با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری و وزارت صمت مشغول به فعالیت هستند که بیش از ۵۰درصد از این شرکتها در حوزههای مرتبط با صنعت، معدن و تجارت به فعالیت میپردازند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۴۰درصد از تولید ناخالص داخلی و ۳۸درصد اشتغال پایدار مربوط به وزارت صمت است، تصریح کرد: ظرفیت بسیار خوبی در وزارت صمت برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان وجود دارد و حتماً با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ریلگذاری جدیدی را برای حمایت از اینگونه شرکتها شروع خواهیم کرد.
وزیر صمت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دانشبنیانها در حوزه ساخت داخل خودرو میتوانند به کمک وزارت صمت بیایند، اضافه کرد: شرکتهای رقیب برای رقابت با خودروسازان داخلی باید ایجاد شود و با ایجاد یک بازار رقابتی خودروی با کیفیت به مشتریان تحویل داده شود.
رزمحسینی ادامه داد: انحصار در حوزه خودرو به صورت گام به گام باید شکسته شود و امکان برخورداری مصرفکنندگان از یک خودروی با کیفیت و قیمت مناسب ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیتهای خوبی در حوزه ساخت داخل در بیشتر حوزههای صنعتی وجود دارد، گفت: در حوزه لوازم خانگی تولید داخلی، ۵۸درصد افزایش یافته است و رفتن شرکتهای خارجی از بازار کشور فرصت مناسبی برای شرکتهای تولیدکننده داخلی فراهم آورد.
وزیر صمت با تأکید بر اینکه برای رسیدن به جهش تولید، بروکراسی اداری، قوانین دست و پاگیر و تعدد بخشنامهها باید رفع شود، تصریح کرد: در این چهار هفته هیچ بخشنامهای که منجر به تعدد بخشنامهها و ایجاد مقررات زائد شود، صادر نکردهایم.
رزمحسینی ادامه داد: سیاست جدید واردات در مقابل صادرات تا چند روز آینده ابلاغ خواهد شد. صادرکنندگانی که تعهدات ارزی دارند، میتوانند مواد اولیه و یا کالاهای ضروری اولویتبندی شده توسط وزارت صمت را وارد کرده و بدینگونه رفع تعهد ارزی کنند.
وی گفت: این فرصت خوبی است و سبب افزایش صادرات و تأمین مواد اولیه و کالاهای ضروری در شش ماهه دوم سال خواهد شد.
وزیر صمت در ادامه با اعلام اینکه سیاست وزارت صمت برای فراوانی و عرضه کالا است، بیان کرد: باید کالا در بازار فراوان شود چراکه با افزایش عرضه قیمتها نیز کاهش مییابند.
رزمحسینی اضافه کرد: از شنبه آینده نظارت بر توزیع کالاها به صورت هوشمند برای مقابله با گرانفروشی با همکاری تعزیرات در بازار تشدید میشود و بازرسی از مراکز اصلی، بنکداران و انبارداران طبق قانون انجام خواهد شد و در صورت مشاهده هرگونه تخلف برخورد قانونی صورت میپذیرد.
وی با اعلام اینکه قائل به عرضه همه محصولات فولادی در بورس فلزات هستیم، اضافه کرد: در چند روز آینده با همکاری شرکتهای بزرگ این فرآیند را هم شروع خواهیم کرد.
وزیر صمت درباره روغن نباتی نیز بیان کرد: وضع ذخایر استراتژیک کشور در این حوزه خوب است. ۷۹هزار تن روغن خام نیز در چند روز گذشته میان کارخانههای تولیدی توزیع شده است.
رزمحسینی اضافه کرد: نگرانی از لحاظ تأمین روغن نداریم و مردم نیز نباید نگرانی داشته باشند.
وی همچنین درباره نهادههای دامی و تأثیر آن بر قیمت مرغ، گفت: با ارز ۴۲۰۰تومانی نهادههای دامی وارد میشود و در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار میگیرد و شبکه توزیع تا مصرفکننده نهایی در اختیار وزارت جهاد است.
وزیر صمت تصریح کرد: ستاد تنظیم بازار بر اساس شاخصهای وزارت جهاد و مشورت تشکلها قیمتگذاری مرغ را انجام میدهد و امیدواریم با افزایش عرضه نهادههای دامی به ثبات نسبی در بازار مرغ نیز برسیم.
مردم برای تامین کالاهای مورد نیاز نگران نباشند
روز پنجشنبه علیرضا رزمحسینی در دیداری با اعضای انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران با تاکید بر اینکه مردم نگران تامین کالاهای مورد نیاز خود نباشند، اظهار داشتکرد: تولیدکنندگانی که در شرایط سخت کنونی، به امر مقدس تولید مبادرت میورزند، مجاهدان اقتصادی هستند که باید مورد حمایت قرار گیرند.
وزیر صنعت با بیان اینکه ایجاد شغل و توانمندسازی اقتصادی، مقدسترین کار در کشور به ویژه در اوضاع سخت کنونی است، تصریح کرد: در این موقعیت انتظار میرود رسانهها در جهت ایجاد آرامش بازار گام بردارند و مردم هم نباید دغدغه و نگرانی بابت تامین کالاهای مورد نیاز خود داشته باشند.
وی ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت بر اساس تکالیف قانونی مصرح در قانون بهبود فضای کسبوکار، برای صدور بخشنامهها، نظر مشورتی انجمنها، تشکلها و بخش خصوصی را دریافت خواهد کرد.
تولیدکنندگان و فعالان صنعت فرآوردههای لبنی کشور هم در این جلسه نقطه نظرات و پیشنهادهای خود را برای عبور از شرایط موجود و رفع مشکلات بیان کردند و در عین حال تاکید داشتند که نیاز بازار بدون هیچ دغدغه و نگرانی تامین میشود.
به گفته اعضای انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران، ظرفیت خوبی در حوزه تولید فرآوردههای لبنی در کشور وجود دارد.