کد خبر: 21109911740
سلامت و رفاه

وزیر بهداشت خبر داد؛ شناسایی چهار مورد جدید ویروس کرونای انگلیسی در کشور/ واکسن ایرانی از بهار ۱۴۰۰ به تولید انبوه می رسد

سعید نمکی، وزیر بهداشت گفت: پاسخ ابتلای چهار عضو یک خانواده به ویروس کرونای انگلیسی که تازه به مسافرت اروپا رفته بودند مثبت اعلام شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه ستاد مقابله با کرونای مازندران در ساری گفت: ردیابی برای احتمال یافتن ویروس جدید انگلیسی ادامه داشت و  متاسفانه دیشب پاسخ ابتلای چهار عضو یک خانواده به ویروس کرونای انگلیسی که تازه به مسافرت به اروپا رفته بودند مثبت اعلام شد.

او افزود: این خانواده در بدو ورود به ایران با وجود منفی بودن آزمایش‌ها در خانه قرنطینه بودند، اما بررسی‌های مجدد نشان داد این چهار نفر نیز به ویروس جدید انگلیسی مبتلا شدند.

مطالب پیشنهادی

 سعید نمکی ادامه داد: در مازندران  هیچ موردی از ابتلا به ویروس جدید انگلیسی مشاهده نشده است.

او با بیان اینکه محققان پیش بینی کرده بودند طوفان کرونا در آینده همه جا را در هم می‌نوردد و در آمریکا مرگ بالای دو هزار و ۵۰۰ و برای ایران هم مرگ بالای ۱۲۰۰ نفر را پیش بینی کرده بودند گفت: طرحی را برای عبور از این بحران طراحی کردیم و به نام سردار سلیمانی نامگذاری شد، در حالیکه آمریکا از ۳ هزار مرگ و انگلستان از مرگ روزانه هزار نفر رد شدند ایران مرگ زیر ۱۰۰ نفر را تجربه می‌کند.

او افزود: مرگ یک نفر هم برای ما جانگداز است، اما برای جمهوری اسلامی که با تحریم‌های ضالمانه روبرو هست این مهار هنرمندانه جای تبریک دارد، ۱۱ ماه است برای کوچکترین جابجایی دارو مشکل داریم و اجازه ورود دارو را به ایران نمی‌دهند، آمریکا  دروغ می گوید که راه ورود دارو تجهیزات پزشکی را نبسته است.

او گفت: یک نفر را در این سرزمین به دلیل قومیت و نژاد از خدمات درمانی محروم نکردیم و حتی هزاران تبعه خارجی بدون کارت اقامت را رایگان درمان کردیم و این کار در آمریکا که خود را مهد دموکراسی می‌داند اتفاق نیفتاد.

نمکی این روز‌ها را سخت‌ترین روز‌های بعد از انقلاب بخصوص در مباحث ارزی اعلام کرد و افزود: شیوع کرونا در کشور با خالی شدن خزانه و تحریم‌های ظالمانه دشمنان مصادف شد و طوفان کرونا که رسید برای جابجایی حداقل‌ها در دنیا مشکل داشتیم.

تبیین چرایی ممنوعیت واردات واکسن از آمریکا و انگلیس از زبان وزیر بهداشت

نمکی بیان کرد: ما در کشور‌های مختلف پول داشتیم، اما آمریکایی‌ها اجازه ندادند برای بیمار مستاصل دارو جابجا کنیم. کره ای‌ها به واسطه فشار آمریکایی‌ها ۱۰ بار ما را سرکار گذاشتند. یک ماه و نیم برای تبدیل پول و چرخش در بانک کره‌ای به آمریکایی معطل شدیم، حالا چطور می‌شود رهبر یک کشوری که مظلوم واقع شده، باور کند آمریکایی که برای بیمار ما اجازه واردات گردش پول برای دارو نمی داد امروز برای افراد سالم ما واکسن هدیه کند؟ این را می‌شود باور کرد؟ کدام عقل سلیمی باور می‌کند؟

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: من آدم سیاسی نیستم و مسائل را از دید کارشناسی می‌بینم، اما باید بگویم که دشمنان چه ظلمی بر ما روا داشتند تا جایی که حتی برای یک لباس محافظ کادر درمان برای ما مشکل ایجاد کردند.
واکسن ایرانی از بهار ۱۴۰۰ به تولید انبوه می رسد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص واکسن ایرانی مقابله با کرونا نیز با بیان اینکه  واکسن کرونا در بهار سال آینده به شکل انبوه تولید می شود، ادامه داد: همه افرادی که واکسن کرونا را دریافت کردند در شرایط خوبی به سر می برند و مرحله بعدی تزریق واکسن نیز بزودی انجام می شود.

او ادامه داد: قراردادی برای تولید مشترک واکسن با کشور کوبا نیز امضا شد که در سال آینده تولید این واکسن نیز در انستیتو پاستور آغاز می شود.

دریافتی کادر درمان امسال دو و نیم برابر شده است

 سعید نمکی با بیان اینکه دریافتی کادر درمان امسال دو و نیم برابر شده است گفت: ۵۲ هزار مجوز استخدام گرفته ایم که ۲۰ هزار نفر آن‌ها پرستار خواهند بود و با اولویت افرادی که در خط مقدم مقابله با کرونا بودند اجرایی خواهد شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: ۱۰ هزار و ۶۰۰ تخت بیمارستانی با اولویت مناطق محروم نیز در کشور راه اندازی خواهد شد.

نمکی  با بیان اینکه مدیریت بیماری کرونا در مازندران در مقایسه با سایر استان‌ها کاملا متفاوت است، افزود: مازندران استان ویژه‌ای است و  سرمایه‌های طبیعی و اجتماعی ملی فراوانی دارد به همین دلیل اداره  مازندران  با این رسوب جمعیتی و درهم آمیختگی کار دشواری است.

او  با قدردانی  از مردم، بازاریان و صدا و سیما برای همراهی در کنترل بیماری کرونا، گفت: صدا و سیما با تلاش بی وقفه چه در سطح استانی و چه در سطح ملی از ابتدای شیوع کرونا در کنار وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا بود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا