وزیر نفت گفت: ۱۵ درصد افزایش مصرف سوخت زمستانی در تهران بوده که تنها ۲ درصد آن مربوط به اشتراکات جدید است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بیژن زنگنه وزیر نفت امروز (یکشنبه ۱۴ دی) در جلسه مدیریت مصرف سوخت زمستانی کشور در وزارت کشور اظهار کرد: ما بالاترین مصرف را به صورت غیر عادی و غیر منتظره در بخش خانگی داشتیم و شاید یکی از علتهای آن این است که مردم تصور میکنند اگر پنجرهها را باز بگذارند کرونا خارج میشود. این نکتهای است که باید مسئولان کشور به مردم توضیح بدهند که هیچ تاثیری در این موضوع ندارد و باید پنجره ها را ببندند و از طرفی هم دما را پایین بیاورند تا از اتلاف انرژی خودداری شود.
وی ادامه داد: باید در کارگروه سوخت که اکنون وجود دارد تبلیغات لازم در این خصوص انجام شود و استانداران سراسر کشور و مدیران گاز، پالایش، پخش و برق هم باید در این جلسه حضور داشته باشند؛ چراکه موضوعات مطرح شده در آن بسیار اهمیت دارد.
زنگنه افزود: برخی از استانداران سراسر کشور از ما خواسته بودند که ما استان آنها را از مصرف مازوت مستثنی کنیم و موردی که وجود دارد این است که ما با هر استانی که صحبت می کنیم میگویند که ما را از این موضوع مستثنی کنید. صنایع سیمانها را از اول قرار بود که در زمستان مازوت مصرف کنند و قرار نبود که نباید در زمستان نفت کوره مصرف کنند؛ همکاران در دولت تصویب کنند که قیمت نفت کوره معادل گاز مصرفی آنها شود.
وزیر نفت اظهار کرد: برخی از دوستان درباره نفتکشها اظهار نگرانی کرده بودند که ما این موضوع را حل کردهایم؛ البته ما روغن و لاستیک به فردی نمیدهیم؛ ما مشکلی از نظر نفتکش برای حمل بار به نیروگاه نداریم چراکه دوستان ما این موضوع را با تدابیر خاص حل کردهاند. لذا خواهشمندم که دوستان تبلیغات درباره مصرف خانگی میشود را مرتب انجام شود. اگر مصرف برق کاهش پیداکند مصرف مازوت هم کاهش پیدا میکند.
زنگنه بیان کرد: مهمترین خواست ما این است که سطح مصرف مازوت را از ۱۸۰ میلیون لیتر با تدابیر خاص خود افزایش پیدا نکند. چراکه ما نمیتوانیم این مشکل را حل کنیم و در صورت بروز مشکل خود آن ها نیز با مشکل مواجه خواهند شد. لذا از دوستان در صنعت برق میخواهم که با تدابیر خاص خود این موضوع را مدیریت کنند.
وی افزود: موضوع مصرف سوخت در ادارات دیگر موضوع مهم در مصرف سوخت است که باید مدیریت شود؛ ما تمایل نداریم که از سوخت مازوت مصرف شود اما در نقاطی مجبور به این کار هستند. گازوئیل هم در حداکثر ممکن تامین میشود و بیشترین از آن امکان ندارد و ما هر مقدار گازوئیل اضافی داریم هم برای موارد مورد نیاز تامین می کنیم.
زنگنه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی مطالبی که طرح آن برای امسال فوری نیست، تصریح کرد: مطالبی مانند خط لوله ذخیره سازی و در برخی از نقاط بخاریهای هرمنیک که مصوبه آن را دریافت کردهایم. در برخی از نقاط تهران مردم برای گرمایش خود از شوفاژ استفاده میکنند و آنچه در کاهش و مدیریت مصرف در آنها سوخت اهمیت دارد، تنظیم موتورخانه ها اثر بیشتری دارد. استاندار تهران گفت که مصرف سوخت در تهران ۱۵ درصد افزایش پیداکرده که ۲ درصد از این مقدار مربوط به اشتراک های جدید است.
وی ادامه داد: افزایش ۱۵ درصدی مصرف کاملا غیر طبیعی است و هیچ دستگاهی هیچ برنامه ریزی برای رشد مصرف سالانه داشته باشد. مصرف فعلی ما ۸۰۰ میلیون متر مکعب در روز است که ۵۵۶ میلیون لیتر آن مصرف خانگی، عمومی و صنایع کوچک است. البته این مقدار نسبت به سال گذشته عدد بزرگی است و بیش از ۶۰ میلیون متر مکعب نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
وزیر نفت در پایان یادآور شد: اکنون تولید گاز در کشور ما بیش از ۱ هزار میلیون متر مکعب در روز است که از آن میعانات و گوگرد استحصال میشود و از این مقدار ۸۲۴ میلیون متر مکعب توزیع می شود که میزان بسیار بالایی است. مصرف متوسط کشور در حدود ۴/۷ میلیون بشکه نفت خام است که رقم بسیار بالا و غیر عادی است که باید برای آن راه حل پیداکرد؛ البته اکنون موعد مناسبی برای این موضوع نیست و باید در این شرایط مصرف سوخت را مدیریت کرد.