وزیر کشور تاکید کرد که به منظور تقویت نظام آموزشی کشور باید مدارس و دانشگاه های کشور هرچه سریعتر بازگشایی شوند.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور، دکتر احمد وحیدی در نشست مشترک با وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش در جهت اجرای دستور رئیس جمهوری نسبت به هماهنگی وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و بهداشت برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها، گفت: با روند مناسب واکسیناسیون افراد بالای ۱۲ سال در کشور دلیلی برای تداوم روند تعطیلی مدارس و دانشگاهها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه مدارس و دانشگاهها مراکز اصلی علمی و تحقیقاتی کشور هستند، گفت: ادامه تعطیلی مراکز علمی به آینده علمی کشور آسیب میزند و برای همین بایستی مقدمات بازگشایی مدارس با دستورالعملهای بهداشتی فراهم شود.
دکتر وحیدی در ادامه صحبت های خود بر لزوم برگزاری حضوری امتحانات و پایاننامه ها و رساله های دانشجویی تاکید کرد و گفت: معمولا امتحانات با فاصله برگزار می شود و همچنین پایان نامه های دانشجویی با حضور چند استاد در کلاس کاملا با اصول بهداشتی هم مطابقت دارد و برای همین نباید این برنامه ها از این پس به صورت آنلاین برگزار شود.
وزیر کشور با تاکید بر این امر که در موضوع بازگشایی مدارس و دانشگاه های کشور نسبت به سلامت دانشآموزان و دانشجویان حساسیت زیادی داریم، گفت: تلاش داریم با تقویت روند واکسیناسیون و همچنین رعایت اصول بهداشتی نظیر استفاده از ماسک ضمن حفظ سلامت دانشآموزان و دانشجویان، فرایند تحصیل و آموزش هم شکل گیرد.
وزیر کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود به اجرای طرح هوشمندسازی محدودیتها اشاره کرد و گفت: این طرح با همکاری دستگاهها به نحو موثری اجرا می شود و هم اکنون اجرای طرح در دستگاههای اجرایی، حمل و نقل درون شهری، اصناف و حمل و نقل برون شهری در جریان است.
وی اضافه کرد: مطابق این طرح همه کارکنان دستگاههای اجرایی باید در صورت تزریق دو دوز واکسن و مشخص بودن وضع بیماری شان در ادارات حضور یابند.
وزیر علوم: وزارت بهداشت پروتکلهای بهداشتی را در بازگشایی دانشگاه ها اعلام کنند
در ادامه این نشست دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه وزارت بهداشت پروتکل های بهداشتی را در بازگشایی دانشگاهها اعلام کنند، گفت: با اخذ پروتکل های بهداشتی می توانیم تصمیم گیری صحیحتری برای بازگشایی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی اتخاذ کنیم.
وی به مساله خوابگاه های دانشجویی اشاره کرد و گفت: در این خصوص منتظر نظر کارشناسی وزارت بهداشت هستیم و اینکه چگونه و با چه مکانیسمی دانشجویان را در خوابگاه ها اسکان دهیم.
وزیر علوم همچنین گفت: یکی از مشکلات پیش رو در بازگشایی دانشگاهها نداشتن آمار واکسن دانشجویان است و باید در این خصوص وزارت بهداشت آمار نهایی دانشجویان واکسن زده را اعلام تا مراتب تصمیمگیری لازم در این خصوص اتخاذ شود.
وزیر آموزش و پرورش: برای نجات آموزش کشور کلاس ها حضوری شود
همچنین دکتر یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا بعد از بررسیهای مختلف کارشناسی به این جمعبندی رسیده که باید مدارس و دانشگاههای کشور بازگشایی شود، تصریح کرد: برگزاری حضوری کلاسها در مدارس یک ضرورت است و باید برای نجات آموزش کشور این اتفاق در سریعترین زمان ممکن صورت گیرد.
وزیر آموزش و پرورش همچنین گفت: واقعیت امر این است که کرونا نظام آموزشی را در کل دنیا مختل کرده اما خیلی از کشورها با روشهای مختلف به اصل آموزش حضوری برگشتهاند.
وی از نظام رسانهای کشور به خصوص صدا و سیما خواست که در بازگشایی مدارس با تولید محتوای رسانهای در جهت اقناعسازی خانوادهها نسبت به ضرورت آموزش حضوری مدارس، کمک کنند.
بخشنامه جدید آموزش و پرورش درباره برگزاری «حضوری» کلاسهای درس
از سوی دیگر وزارت آموزش و پرورش پیرو برگزاری «حضوری» کلاسهای درس و به ویژه امتحانات دانشگاهها و مدارس وابسته به وزارت آموزش و پرورش، ابلاغیهای صادر کرد.
حجتالله الماسی، سرپرست دفتر وزارتی وزارت آموزش و پرورش در بخشنامهای خطاب به اعضای شورای معاونان، مدیران آموزش و پرورش استانها و دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی اعلام کرد: «به پیوست تصویر نامه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۰ وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستادملی مقابله با کرونا مبنی بر تاکید ستادمدیریت کرونا و ابلاغ ریاست جمهوری به برگزاری حضوری کلاسهای درس و امتحانات دانشگاهها و مدارس وابسته به وزارت آموزش و پرورش، جهت استحضار و اقدام لازم ابلاغ میشود.»
در متن نامه وزیر کشور که روز ۲۶ دی خطاب به وزیر علوم، وزیر بهداشت، وزیر آموزش و پرورش و رئیس دانشگاه آزاد، ارسال شده است نیز آمده است: «پیرو مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و ابلاغ ریاست جمهوری، کلاسهای درس تمام دانشگاههای وابسته به وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و مدارس وابسته به وزارت آموزش و پرورش به ویژه برگزاری امتحانات و دفاع پایاننامههای تحصیلی باید به صورت «حضوری» برقرار شود.»
رعایت شیوهنامههای بهداشتی (استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی) ضروری و الزامی است و مسئولان دانشگاهها و روسای ادارات کل آموزش و پرورش و مدیران مدارس در سراسر کشور موظف به اجرای ابلاغیه هستند و باید گزارش تحقق مصوبه به قرارگاه عملیاتی ستادملی مقابه با کرونا اعلام شود.»