کد خبر: 260403166411
اقتصاداقتصاد کلانبازاربازارها و خدمات مالیتولید و بازرگانیروزنامه

وصول ۱۹۵ هزار میلیارد تومان مالیات در فصل بهار

۱۹۵ هزار میلیارد تومان مالیات تا پایان خرداد وصول شده که از این رقم ۸۱ هزار میلیارد تومان سهم مالیات اشخاص حقوقی و ۳۱ هزار میلیارد تومان مالیات بردرآمد بوده است.

به گزارش عصراقتصاد، طی فصل بهار سال جاری مجموع مالیات‌های وصولی در بخش مالیات‌های مستقیم به ۱۱۸ هزار و ۱۶۱ میلیارد تومان رسیده است.

بر همین مبنا تا پایان خرداد ماه ۸۱ هزار و ۲۸۵ میلیارد تومان مالیات از محل مالیات اشخاص حقوقی، ۳۱ هزار و ۳۰۴ میلیارد تومان از محل مالیات بر درآمد و ۵ هزار و ۵۷۱ میلیارد تومان از محل مالیات بر ثروت وصول شده است.

همچنین در بخش درآمدها، مالیات حقوق کارکنان بخش عمومی ۷ هزار و ۸۲۶ میلیارد تومان و مالیات حقوق کارکنان بخش خصوصی نیز ۱۳ هزار و ۵۸۶ میلیارد تومان بوده است.

مالیات مشاغل در بازه سه ماهه اول سال ۸ هزار و ۱۰۱ میلیارد تومان بوده است.

در حوزه مالیات بر کالا و خدمات نیز مالیات بر ارزش افزوده با ۵۴ هزار و ۴۶۶ میلیارد تومان بالاترین سهم را داشته است.

یک‌سوم درآمدهای مالیاتی کشور از ۸۰۰ شرکت اخذ می‌شود

در همین راستا حمید بهزادی، دستیار رییس سازمان امور مالیاتی نیز گفت: نیمی از مصارف بودجه کشور را درآمدهای مالیاتی پوشش می‌دهد و این شامل حقوق و دستمزدها، هزینه‌های درمانی که دولت در اختیار بیمارستان‌ها، بخش درمان، بخش آموزش رایگان و حمایت از نخبگان و بسیاری از موارد دیگر قرار می‌دهد، می‌شود.

دستیار رئیس سازمان امور مالیاتی افزود: عدالت اولویت قانون نویسی برای مالیات و هم اجرای قوانین این حوزه در دولت سیزدهم بوده، از این جهت بیشترین مالیات از افراد پردرآمد و ثروتمند دریافت شده است، به این معنا که حدود یک‌سوم از درآمد مالیاتی کشور از ۸۰۰ شرکت خصوصی و خصولتی دریافت و بخش مشاغل و اصناف مالیات کمتری پرداخت می‌کنند؛ اما باز هم اصناف و مشاغل در تأمین منابع مالیاتی نقش خود به خوبی ایفا کرده و دولت را تنها نگذاشتند.

وی بیان کرد: در سال‌های اخیر اهمیت نقش مالیات در تأمین بودجه برای توسعه کشور با عبور از وابستگی به نفت مشخص شده اما آنچه که کمتر به آن پرداخت شده گزارش مصارف این منابع به مردم است، البته برای ارائه این گزارش‌ها مقاومت‌هایی نیز هست؛ اما اتفاقی که در دولت سیزدهم افتاد این بود که یکی از برنامه‌های سازمان گزارش به مردم برای مصارف مالیاتی‌های پرداخت شده بود و این مهم با موفقیت انجام شد.

بهزادی گفت: با شفاف شدن هزینه‌های مصارف مالیات، پروژه‌های عمرانی با کمک مالیات در حال اجرا و یا تکمیل هستند از جمله طرح‌های عمرانی که با بودجه مالیاتی در شهرداری‌ها در حال تکمیل هستند که با توجه به این هدف سازمان امور مالیات، این موارد باید رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی شود.

دستیار رئیس سازمان امور مالیاتی اضافه کرد: دولت سیزدهم برای مردمی سازی مالیات، ۵ گام مهم برداشت، گام اول عبور از درآمدهای نفتی به سمت درآمدهای پایدار است، به گونه‌ای که اکنون نیمی از بودجه را مالیات تأمین می‌کند. گام دوم این بود که این مالیات را از شرکت‌های دولتی بزرگ با وضع پایه‌های مالیاتی جدید برای کاهش فشار بر مردم تعریف کند که سبب شد تا مشاغل و اصناف و مودیان خرد این بار را کمتر بر دوش گرفتند؛ اما باز هم به این سازمان کمک کردند.

وی در تشریح گام سوم اظهار کرد: گام بعدی و سوم سازمان امور مالیاتی این بود که برای مودیان خرد مالیات ستانی را ساده کرد و این به کمک ابزارهایی چون تبصره ماده صد انجام شد، به گونه‌ای که بسیاری از مودیان خرد، مالیات تعیین شده سیستمی را پذیرفتند که البته همچنان این مساله نیاز به کار کارشناسی دارد تا به طور کلی مودی خرد با سازمان و نظام مالیاتی دچار چالش نشود.

بهزادی بیان کرد: در گام بعدی، یعنی چهارم، دولت سیزدهم درباره مالیات دریافت شده از مردم در خصوص مصارف در حوزه‌های مختلف از جمله تکمیل پروژه‌های عمرانی و یا هزینه‌کرد در بخش آموزش رایگان گزارش داده و آنها را در جریان می‌گذارد و این سبب دید مثبت به نظام مالیاتی در کشور از سوی مردم می‌شود؛ به عنوان مثال چگونگی پرداخت طلب گندمکاران از دولت و اجرای تبصره ۸ قانون هدفمندی یارانه‌ها توسط مالیات‌ها پرداخت شد.

دستیار رئیس سازمان امور مالیاتی در خصوص گام پنجم سازمان امور مالیاتی نیز گفت: گام پنجم به عنوان آرزوی دیرینه همه نخبگان و فعالان حوزه مالیاتی، این بود که مردم خود می‌توانند جای هزینه‌کرد مالیاتشان را تعیین کنند؛ یعنی یکی از انگیزه‌های مالیات دادن مردم و محرک پرداخت آنها برای پرداخت مالیات و اینکه باید نقش و نحوه مشارکتشان را در اقتصاد بدانند، مودیان خرد عمدتاً مشاغل مشمول تبصره ماده صد هستند و مالیاتی که برای آنها محاسبه می‌شود، در صورت عدم اعتراض این امکان برای آنها ایجاد می‌شود تا یک طرح عمرانی را در یک استان انتخاب و تصمیم به هزینه‌کرد مالیات پرداختی خود در آن پروژه شوند که البته مقاومت‌هایی نیز شکل گرفت؛ اما طبق آئین‌نامه‌ای که به تصویب هیأت وزیران رسید و با هماهنگی وزارت اقتصاد و سازمان برنامه‌وبودجه این طرح به مرحله اجرایی رسید.

وی اظهار کرد: در حال حاضر در ابتدای راه مردمی سازی مالیات هستیم و برای به ثمر نشستن این مساله باید صبور بود؛ اما افتخار داریم که در دولت سیزدهم به مردم به عنوان اینکه باید کمک‌کننده به دولت نگاه نکردیم، بلکه به مردم به عناصر فعال در حکمرانی نگاه کردیم که منشأ قوانین و ساز و کارهای مهمی شد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا